Nezinu, vai pareizā sadaļā jautāju. Manā ģimenē izmisums 9. klase, UDHS, absolūts motivācijas trūkums, klātienē dažas nesekmīgas atzīmes, attālināti visas kopā ar neskaitāmiem n. Ir privātskolotājs Latviešu val. un matemātikā 4 h nedēļā. Kopumā nepalīdz. Pārējie priekšmeti arī katastrofa. Vai kādam ir pieredze ar repetitoriem, kuri vienkārši kopā ar bērnu atkārto visu stundu vielu vēlreiz un individuāli? Skaidrs, ka šobrīd izredžu pabeigt pamatskolu nav. Un ko tālāk? Kas notiek ar šiem bērniem tālāk?
Repetitors vairumā priekšmetu - vai tādi eksistē?
berenika
![]() |
|
![]() |
berenika Manuprāt, saruna ar dēlu kā ar pieaugušo būtu pašā laikā. Ko tad viņš patiešām domā, ko ar savu nākotni darīs? atceros, ka savam teicu, ka ja nepabeigs 9.klasi, būs to jāiet vēlreiz. Es savā ziņā pazemināju prasību latiņu, jo mūsu krīzes brīdī tiešām gribēju, lai tikai skolu pabeidz, baidījos par depresiju utmldz. lietām. Nākamajos gados sekmes uzlabojās, mācījās krietni labāk un prāts bija atpakaļ. Domāju, ka savā ziņā motivēja arī stipendija, kas bija tieši atkarīga no sekmēm. Vēl zinu, ka daudzi 9.klasnieki kādā brīdī 9.klasē saņemas tomēr, jo sāk domāt par nākotnes iespējām. Ja skolu nepabeigs, lai mācās atkārtoti. Ja skolu pabeigs, ir daudz tehnikumu, kur noteikti kāda profesija atradīsies arī jauniešiem ar sliktāku atestātu. |
Es par tādu esmu domājusi. Maniem gan atzīmes nav nesekmīgas, bet attālinātajās stundās vienu brīdi vispār tikai formāli pieslēdzās un fonā nodarbojās ar citām lietām. "N" burtu nebija, jo pamatā visur pieslēdzās, bet jēga no tā maza... Pa dienu nekādus mājas darbus nepildīja, visu vakarā, kad es jau darbā nogurusi. Ja vēl vīrs bija projām uz nedēļu, tad es biju pilnīgā izmisumā un pārgurumà. Bet izmisuma brīžos nesaņēmos likt sludinājumu un ik pa brīdim arī gāja labāk. Šogad (6.klase abiem) ir drusku labāk. "Motivēju" ar iespēju mācīties otrreiz 6.klasē. Fortnaitu arī ierobežoju, ja atzīme zemāka par uzstādīto minimālo robežu (nedaudz abiem tā robeža atšķiras). Bet par tēmu - man bija doma likt sludinàjumu, ka meklēju cilvēku, kas uzraudzītu attālināto mācību procesu un palīdzētu izprast uzdevumus. Faktiski auklīti (tobrīd piektklasniekiem). 9.klasē gan cits līmenis.. |
|
![]() |
9.klasē vairs nebūs daudz to, kuri vienkārši kopā ar bērnu atkārto visu stundu vielu vēlreiz un individuāli, jo mācību viela tomēr ļoti daudzveidīga. Bet 2 cilvēkus varētu atrast (viens vairāk humanitaros priekšmetus - valodas, vēsture, otrs eksaktos - matemātika, fiz, ķīm, bio). Tomēr jārēķinās, ka tad tās ir kādas 3-4 stundas katru dienu, attiecīgi izmaksas. Piekrītu, ka tālmācība ir labs variants, bet tur arī - vai nu bērnā atrodas motivācija (kas diagnozes gadījumā varētu būt sarežģīti), vai arī atkal ir "guvernante", kas šo procesu vada un pieskata. Bet šajā gadījumā ieguvums būtu, ka tas notiek jau procesā, nevis mācību diena skolā + vakara nodarbības ar repetitoru, kur bērnam jau no pārslodzes širmis sāk braukt. Par tehnikumiem - protams, šajā gadījumā tas ir labāk kā vidusskola, tomēr jārēķinās, ka ir tehnikumi un specialitātes, kur nebūt nav viegli tikt iekšā (un arī mācīties nav viegli). Un bez pieskatīšanas ar šādu motivāciju tāpat liela iespējamība, atskaitīs arī no mazāk pieprasītām. bet, protams, tur auklējas un velk vairāk cauri visam, kā vidusskolā. Ja paveicas ar grupas audzinātāju - īpaši. Pie nosacījuma, ka pats audzēknis sadarbojas un ļaujas "vilkt". Stipendija daļai arī, protams, ir motivējoša. Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt |
![]() |
kikija123 |
![]() |
Paldies par atbildēm! Diemžēl tālmācība arī nebūs variants. Spēj kaut nedaudz saņemties tikai tad, ja kāds ir blakus un nepārtraukti kontrolē, vai ir pieslēdzies. |
Trīspadsmit Vēl jau tas cilvēks jāatrod... samaksāt pat mazāka bēda kā atrast normālu, uzticamu cilvēku. |
|
berenika |
|
berenika Tur es klausījos arī ļoti labas bez maksas lekcijas/sarunas ar bērnu psihiatru Ņ. Bezborodovu par dažādām tēmām. Iespējams, ka jums arī kaut kas no tā noder. Izmisumam nevajag ļauties, vajag aktivizēties un meklēt palīdzību. |
|
![]() |
berenika |