|
Četri vēji
12.11.2021, 09:01
Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt
|
|
Sindy5
Manējais ar savu 7,8 ir otrais no beigām.
7-tajā klasē? īsti neticas, jo piekrītu, ka . 7. klasē ir izdzīvošanas skola pēc "laipnās pamatskolas".
|
|
7. klasē manam bija tikpat, cik pamatskolā vidējā ( bez pāŗakstīšanas) - 7,5. Pamatskolā bija vidējais klase un, škiet, 7.klasē arī vidējais ar saviem 7,5. Nekādu baigo kritumu atzīmēs neieveroju klasē, tiesa, mani izbrinija, ka vismaz 10 berniem matematikā uzreiz pec iestajeksameniem vid. atzīme bija 4-6.
Toties tagad ar saviem 7,8 tiešām ir reitingu apakšgalā. 10.klasē 34 bernu klasē tiešām videjā atzīme bija 9,5. Pat es biju šoka. Starp citu, klātienē klases vidējā atzime tomēr redzami pazeminājusies- klatienē rakstot darbus vid.atzime- 9,0. Neviens pārrakstīt neiet. Nu labi, te berni ir ne tikai gudri, bet ari disciplineti acimredzot.
|
|
Sindy5 10. klase ir tomēr cits stāsts.
vid. atzīme bija 4-6. nu protams, sākās jauna viela, jauna skola, skolotāji utt; Man liekas pilnīgi normāli, ja sākumā atzīmes sliktākas. Galvenais, lai kāpj uz augšu ar laiku.
|
|
Iestājoties Vģ 7. un 10. klasē, auksta duša gadās ne vienam vien skolēnam un vecākam. Nedot iespēju labot atzīmi ir visnotaļ atbalstāma prakse, ja pārbaudes darbu labojumi ir pieejami (ir!) uzreiz nevis mācību gada beigās. Nevajadzētu padoties, bet novērtēt Vģ iespējas, skolotāju un vadības profesionalitāti un atsaucību. Ja gadās kļūme pārbaudes darbā, manu jaunieti motivētu iespēja uzlabot atzīmi: nejauši jebkurā nākamajā stundā uzdodot grūtāku uzdevumu, vai arī paveikt papildu grūtāku uzdevumu patstāvīgi. Skolotājs deva iespēju, kas nebija pārrakstīšana.
Manuprāt, problēma ir, ka viņi visi iestājās ar matemātiku, bet daba bieži vien atpūšas humanitārajos priekšmetos. Tad nu skolotājiem nākas nopūlēties, lai no eksakta kartupeļa izspiestu liriskas rozes pazīmes. Iepriekš man bija pārliecība, ka Vģ skolēnam jābūt spējīgam iztikt bez privātskolotāju palīdzības, tomēr tagad būtu laimīga par labu krievu valodas privātskolotāju, cerībā, ka tāda dabā pastāv, jo jāaizpilda robus zināšanās kopš valodas apgūšanas sākuma.
Ja bērns/jaunietis ir laimīgs savā skolā, ir vērts iespringt uz sekmju uzlabošanu.
|
|
adatainis
12.11.2021, 14:52
Man patīk, ka viņus iranizē pilnīgi visos priekšmetos. Arī mūzikā un vēsturē.
|
|
Observer
12.11.2021, 17:44
Tur jau tā lieta - ir vecāki, kas priecājas par stingrākām prasībām visos priekšmetos, jo saprot, ka tieši tās nodrošina izglītības kvalitāti, ko viņi (un gan jau kā arī viņu bērni) vēlējušies, VĢ iestājoties. Un ir vecāki, kas domā, ka izglītības kvalitāte tiek sasniegta, vienkārši apvēdinot bērniņus ar maigām ziedlapiņām un ka ar stingrām prasībām tam nav nekā kopīga, tāpēc sūdzas par "neiejūtīgo" skolotāju attieksmi, kas izpaužas šajās prasībās.
|
|
adatainis
12.11.2021, 17:56
Observer tās prasības un noteikumi man liek atslābt un uzelpot, jo man vairs nav jābūt vagaram un jandalētājam. Pirms tam es domāju - kas viņam ar komatiem, ar perspektīvu zīmēšanā, ar Ēģiptes herioglifiem... Matemātika jau vairs nav trendā.
Tagad to dara skola un visiem iekša ir mazs sacensības gars - vecāki vairs nedomā, kā pavadīt vakarus, uzlabojot un attīstot pusaudža prāta kvalitāti (un kvantitāti, un kapacitāti - mēs abi vecāki esam eksakti prāti virs vidējā, bet dēls "ieliek vienos vārtos". Šobrīd ir nesalīdzināmi vairāk iespēju attīstīties, nekā mums sovokā bez interneta.)
|
|
adatainis Nav "arī" priekšmetu, bet ir skolotāji, kuri mēdz pasniegt, uzdot "arī" formātā Vģ.
Pat Vģ pret vēsturi var radīt nepatiku, ir pieredze, kamēr citā Vģ priekšmets top interesants. Vēl. Kopš ir atmetis klavierspēli, kaut kāda mērā ir atmetušās spējas eksaktajos. Papildināts 12.11.2021 18:42: tās prasības un noteikumi man liek atslābt un uzelpot 
|
|
vienreiz
15.11.2021, 19:45
nu manējais nekad nav bijis baigais spīdeklis, vecajā skolā pa vidusdaļu dzīvojās, tagad ģimnāzijā 3/4, bet pa attālinātajām arī sapelnīja pāris nesekmīgas. Pārsvarā kaut ko pārpratis, tad vēl vnk nenodevis darbu, jo sajauca dienas. Un pats baigā stresā, jo viņiem tur visu laiku atgādina par atskaitīšanu (10.klase). Manuprāt, nepareizi likt tādā spriedzē dzīvot. Īpaši tiem bērniem, kam nedaudz uz AST pusi, tas nepalīdz.
|