Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Grupu darbs un daži jautājumi.

Naglaarviitni

Naglaarviitni

Laikam vispirms jautājumi.

– Kā paskaidrot bērnam, ka grupu darbos viņš, kas parasti saņem 9 un 10, vairāk par 6 nesaņems, jo grupā tiek iedalīti tādi, kas nedara neko.

– Kā motivēt bērnu mācīties, ja citu dēļ viņa gala atzīme būs zemāka un, iespējams, citu dēļ viņš nesasniegs savu mērķi ("zelta liecība" par max labiem sasniegumiem).

– Kā bērns var sevi aizstāvēt, ja nevēlas darīt darbu citu vietā.

– Vai ir jāziņo skolotājai savlaicīgi, ka grupas dalībnieki ignorē darbu.

– Vai jāiesaka izdarīt visu pašam un prezentēt kā savu darbu, atsaucoties uz citu ignoranci.

– Vai nākamajā darbā lai sadala un pieraksta katra pienākumus (4, klase gan reāli nav spējīgi noorientēties šādā līmenī) un prezentējot to pieminēt?

– Vai bērnam ir jāmotivē strādāt citi, kam tas vienalga. Vai tā vispār drīkst būt bērna atbildība.

4. klase. Es vēl negribu taisīt lielu kašķi, bet jūtu, kā manī mostas DaigaR (piedod!). Sekmju ziņā bērns ir pirmais/otrais klasē (galva viegla, eksaktais tips, visu viegli uztver), ap 6.-7. vietu 4. klašu grupā. Konkrētajā darbā - viszemākā atzīme klasē (visai grupai vienāda). Jau tā man nākas visādi izlocīties, lai motivētu un iemācītu mācīties (pirmajās klasēs visu atcerējās no stundām vai izlasītā, "jāmācās" šī vārda parastajā nozīmē nenācās), jo to slinkums, šito negribas, ja to atceros no klasē runātā, tad kāpēc šitais man jāmācās utt. Pēc šāda rezultāta bērnam rokas nolaižas, - tad es vispār neko nedarīšu, jo tik un tā citu dēļ man būs slikts vērtējums.

Tas ir bērns, kurš pats brīvprātīgi klasesbiedriem paskaidro to, ko viņi nav uzķēruši! Tagad pataisīts par pedagoga darba darītāju un nosodīts? Saprastu, ja atzīme būtu atbilstoša ieguldītajam darbam, bet tas par sarežģītu?

Zinu, zinu - dzīvē būs grupu darbs, lai pierod pie netaisnības blababla. Tikai ne visiem tāds ir. Vairāk atgādina pionieru pulciņu, kur Jānītis saņēma divnieku un izsita logu. Visu pulciņu nepalaida uz kino, bet Jānītim no tā ne silts ne auksts. Sodīti tika nevainīgie. Skatos - tas PSRS tepat vien ir.

Runa nav pat par atzīmi, bet par netaisnību – iesēdināt bērnu oglēs un sodīt par netīrām biksēm – un kā to novērst.

Saprotu, ka rakstīšu skolotājai, bet gribu saprast praksi un citu pieredzi.

Pēdējās izmaiņas: Naglaarviitni, 05.12.2021 00:00.

Saltā

Mani interesē, kadi būs te skolotāju komenti un uzraksti, ko atbildēs skola. Manam ar problemas ar grupu darbu, ne šādas, citas. Viens izdarīs, grupā nav gatavs stradāt. Grupu darbam nav apmacīti, paši neprot saorganizeties, ja saorganizējas, neprot risināt savstarpējos konfliktus. paggad bija darbs, kur katrs taisija pa savam. Beigās prezentēja mana sīkā darbu. Mans dabuja 8, cits puika 10, viena meitene dabuja 1. Neskaidrojos, priekšmets priekš manējā maznozīmigs un atzīme normāla.

lauvux

Varu komentēt kā skolotājs, grupu dards ir stullbs, pati nepielietoju, jo, tieši tā, viss atkarīgs no grupas biedriem, citur sliņķi dabū neadekvāti augstus vērtējumus, bet gudrie - zemus. Pirmkārt, rakstīt skolotājam. Sevišķi populārs tas ir bezjēdzīgajos priekšmetos, tipa sociālās zinības vai cits humanitārais bulšits. Normāls skolotājs neko tādu nedarīs.

Naglaarviitni
Skolotājam jāraksta obligāti, tai skaitā viedoklis par projekta darba organizācijas gaitu. Lai ir info, ka vecāki seko līdzi. Un jā, var prasīt paskaidrojumus kāpēc ir tā vai šādi novērtēts, kas ir vērtēts utt. Ipaši, ja ir Pēc šāda rezultāta bērnam rokas nolaižas, - tad es vispār neko nedarīšu, jo tik un tā citu dēļ man būs slikts vērtējums.

Karusa

Mūsmājās arī grupu darbi nav cieņā tieši minēto iemeslu dēļ. Ok, lai ir šādi darbi, bet tad uz i/ni, nevis atzīmi

4.klasē grupu darbs ir ok stundā, klātienē. Kur skolotājs visu laiku monitorē procesu un virza pareizā gultnē. Ja paredzēts darbs mājās, tad klasē sastādīt plānu un sadalīt, kurš ko darīs, skolotājs velta katrai grupai laiku, izrunāt, vai visi sapratuši, ko un kā jādara. Gala iznākumu izdiskutēt klasē, pati grupa vērtē, kas izdevies, kas nē, ko nākamreiz darīt citādi. Pirmajā reizē atzīmi nelikt.

Katram savs

lauvux
Varu komentēt kā skolotājs, grupu dards ir stullbs, pati nepielietoju
Vai tad līdz ar "kompetencēm" grupu darbi nav obligāti?

Papildināts 05.12.2021 17:22:

Naglaarviitni
Kā motivēt bērnu mācīties, ja citu dēļ viņa gala atzīme būs zemāka un, iespējams, citu dēļ viņš nesasniegs savu mērķi ("zelta liecība" par max labiem sasniegumiem).
Mazliet aizķēra šis. Vai zelta liecība ir "pareizs" mērķis? Es tieši savam visu laiku saku, ka atzīmes nav galvenais, kamēr atzīme ir pozitīva, un tā nav noslēguma klase (jo viņam ir tendence uz pārcentīgumu).

Grūti teikt, vai ir vērts uzsākt cīņu ar skolas vadību. Jautājums, ko vēlies panākt? Lai vispār nebūtu grupu darbu? Diez vai tas ir reāli.

Naglaarviitni

Mazliet aizķēra šis. Vai zelta liecība ir "pareizs" mērķis? Es tieši savam visu laiku saku, ka atzīmes nav galvenais, kamēr atzīme ir pozitīva, un tā nav noslēguma klase (jo viņam ir tendence uz pārcentīgumu).

Nekad neesmu mācījusi bērnus būt labākajiem un sacensties. Riebj mūsdienu kapitālisma princips būt pirmajam pāri līķiem, ko piekopj lielākā daļa "veiksmīgo". Esmu mācījusi sacensties ar sevi, izdarīt pat tad, kad negribas (piem., nomazgāt traukus) un to, ka zināšanas ir tas, kas viņiem būs noderīgas.

Zelta liecība ir paša mērķis (tāpat kā, piemēram, piedalīšanās olimpiādē vai Ķengurā). Neredzu ne mazāko iemeslu atturēt no šī mērķa. Lai cīnās. Lai nu cik ļoti es neveicinu nepamatotas ambīcijas un sava pārkrutuma apziņu (kas piemīt ļoti daudziem), par pilnīgu bezmērķa amēbu arī negribu izaudzināt, tāpat jau ir tendence nolaist rokas un laisties dibenā. Mans ieguldījums šajā ir nevis noglaudīt galviņu un teikt, lai samierinās ar dzīves netaisnību, bet palīdzēt maksimāli izmantot situāciju un to, ko no tās var un nevar dabūt. Klasesbiedru audzināšana un mācīšana tur neietilpst.

Pagaidām atzīmes pietiekami precīzi atspoguļo izdarītos darbus un apgūto vielu. Nekad nav spiesti uz labām atzīmēm par katru cenu, bet to, ka galva atļauj saņemt 8-10, bet aiz slinkuma un paviršības saņem 5-6, es tomēr neveicināšu. Tad, kad bezjēdzīgie priekšmeti (visādas sociālās zinības un tamlīdzīgi nieki) prasīs pārāk daudz laika, ko nāksies atņemt būtiskākiem darbiem, tad arī būs derīgs jebkas, ka tikai sekmīgs, – tikmēr, kamēr vidējā atzīme šo nieku dēļ nebūs par zemu, lai varētu tikt studēt tur, kur gribēs.

Ko es vēlos panākt? Pirmkārt, saprast, kāpēc ir iespējama situācija, kad bērnam jācieš par svešiem grēkiem, ko viņš nav izvēlējies labprātīgi. Un nonākt līdz taisnīgai vērtēšanai, ņemot vērā ieguldīto darbu.

To, ka kopu cūka nebarojas, un kolhozā visi, kas var, izvairās no darba (Ringelmana efekts), ir zināms vairāk nekā gadsimtu. Nesaprotu, kāpēc šis joprojām ir jākultivē.

lauvux

Katram savs
godīgi? Man tās kompetences ir dziļi Āfrikā! Bariņš nekompetentu tirliņu saražojusi nekam nederīgu mācību programmu tautas debilizēšanai.

Es strādāju tā, kā protu, varu, gribu un tā, lai mani audzēkņi kaut ko arī iemācītos, protams, tie, kuri to grib izdarīt. Tie, kuri grib ņaudēt, to vienmēr ir darījuši.

Dzīvē vienmēr bus grupu darbi un "grupa ir tik speciga, cik specigs ir grupas vājākais loceklis". Parasti grupu darbos visiem ir 9-10, nu varbūt 6-10. Tas noteikti neietekmēs atestāta atzimi. Un galvenais nav but pašam gudrākajam, bet mācet sadarboties. Zelta lieciba ir nepareizs merkis. Dzive vienmer kads trauces iegut zelta liecibu. Un, ja beigās iegusi, bet būsi viens, tad tai tāpat nebus nekada jega.

Lai viņš izpilda par visiem sliņkiem grupu darbu- dzīvē tā ari notiek, ja merķis ir kāds konkrets darbs un grupa pilnigi nekāda.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18424715