|
Observer
12.12.2021, 16:36
0
1
shit transit gloria mundi Jā, nu tā bija mana otrā versija. Nu tas tomēr ir specifisks virziens, kur, visticamāk, tik ļoti uz pirkstiem neskatās, jo ej nu sazini, ko tā specifika tur īsti iekļauj (pārbaudošo instanču skatījumā). 
|
|
Četri vēji
12.12.2021, 16:45
0
0
Observer Kamēr neviens nepasūdzas, tikmēr to var izdarīt. Visos man zināmos gadījumos, izņemot vienu, skola šo praksi beigusi, jo kādam vecākam nepatika šī pieeja.
Esošos apstākļos gan ne, jo nedrīkst pamatskolā krustoties grupas, vidusskolā - tur, kur prasa specifika. Šis īsti zem tā nepalien.
Un no organizatoriskā viedokļa - ir jādabū, lai vairākām klasēm (2 - 3) būtu vienā laikā šīs stundas un pretī tik pat daudz skolotāju. Saliek kopā a un b, salīmeņo, viens līmenis aiziet pie skolotāja X, otrs - pie skolotāja Y. Skaita ziņā apjoms paliek klases skolēnu skaits.
Valodās, ja dala vienu klasi vairākās grupās, tad jau cits stāsts, tur to izarīt vieglāk un arī pārbaudēm nav īsti pie kā piesieties.
Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt
|
|
bumburums Jā, puikas tagadējās vidusskolas ķīmijas skolotāja arī tik nedaudz vecāka par saviem vidusskolēniem, skolā sāka strādāt pirmajā kursā un ir dikti paveicies - viņai sanāk mācīt ļoti sakarīgi, viņa prot izskaidrot, ir atsaucīga un tiešam tur rūpi, lai skolēni izprastu un apgūtu. Uz rokām nēsāt cauru gadu 
Taču šajā pat vidusskolā pieredzējām, ka tā nav ar visiem jaunajiem skolotājiem, ne visi prot izskaidrot, ne visi spēj mācīt vai izmantot atšķirīgas apmācību metodikas, acīmredzot ir cilvēki, kam pedagoģijā dotības ir (vai nav). Starp citu, viņa pati teica, ka liels atbalsts pirmajā gadā bija skolas nozīmētais mentors - pieredzējis ķīmijas skolotājs, kas dodoties pensijā, gatavoja savu nomaiņu.
tici man. es stāstu pasaciņas.
|
|
Četri vēji
12.12.2021, 16:52
0
4
skolotājs, kas dodoties pensijā, gatavoja savu nomaiņu. Viss jau skaisti, tikai tās nomaiņas dodas pagaros atvaļinājumos, un atkal esam pie sasistas siles...
Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt
|
|
Observer Četri vēji Es te tā mēģinu piemest, kā valdorfi to varēja noorganizēt legāli un vienīgais, kas nāk prātā, visticamāk, noformēja kā fakultatīvu. Tā kā ik gadus tajā skolā bija jāparaksta visvisādi papīri par fakultatīvajiem priekšmetiem, pati, kauč sit nost, vairs neatminos. Bet par piegājienu kā tādu - tiešām neko sliktu teikt nevaru. Tagadējā 30+ vidusskolas klasē no laimes dziedātu, ja matemātiku dalītu grupās.
|
|
Četri vēji
12.12.2021, 16:54
0
0
shit transit gloria mundi Skolai jau nav liegts mācīt kaut katru bērnu individuāli, ja tam pietiek naudas.
Vairumā gadījumu naudas gan pietiek max valodu dalīšanai grupās.
|
|
Četri vēji Tfu, tfu, tfu, vecais skolotājs jau pensijā un pagaidām nomaiņa nav aizdevusies ne dekrēta atvaļinājumā, ne vispār pametusi skolu (pa vasaru bija tāda doma), mēs visi cītīgi turam visi īkšķus, lai vismaz tuvākos gadus tā arī būtu. Taču jā, slodze liela, skola jau ilgi ķīmijā meklē papildu skolotāju un viņa vienkārši var izdegt.
|
|
Četri vēji
12.12.2021, 17:01
0
1
T.i. - skolai tiek piešķirts budžets, atkarībā no skolēnu skaita. Jo lielākas klases skaitliski, jo vairāk naudas šādai klasei tiek, vairāk iespējams apmaksāt dalīšanu grupās, konsultācijas, fakulatīvus. Mazskaitlīgās klasēs neko nevar apmaksāt (tāpēc laukos problēmas). Skolai izdevīgāk taisīt 3 klases pa 30 kā 4 klases pa 22 - 23, lai arī skolēnu skaits abos gadījumos 90. (un ne visur vispār drīkst zem 25 bērniem atvērt klasi).
Otra problēma - pilsētu koeficenti. Rīgai tas ir krietni lielāks kā, piemēram, Mārupei, kas nozīmē, ka Rīgā skolēns saņem mazāk naudas kā tāds pats Mārupē, attiecīgi, tur var gan vairāk dalīt grupas, gan apmaksāt papildu pienākumus, gan celt skolotāja algu, kas nozīmē, ka skolotājs, izvēloties starp divām skolām, aizies uz turieni (un bez lielākas algas tur, cik zinu, vēl pašvaldība klāt ko piemet).
|
|
Četri vēji Paldies par skaidrojumu 
|
|
Observer
12.12.2021, 20:20
0
6
Kamēr neviens nepasūdzas, tikmēr to var izdarīt. Varu tikai atkārtot, ka tiešām apbrīnoju vispārizglītojošo skolu skolotājus, kas spēj izturēt tos sūdzībcienītājus un pamācītkāros vecākus. Es uz ko tādu neparakstītos, interešu izglītība tomēr ir drusku cits lauciņš (nāk tikai tie, kuri ir ieinteresēti, bet ne obligātā kārtā piespiesti), kaut arī tur reizēm jautrības pietiek.
|