Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Labākas tālmācības skolas

Zwant

Sveikas!

Dažādu apstākļu dēļ izskatās, meitai (šobrīd 8.klase) būtu nepieciešamība pāriet uz kādu tālmācības skolu.

Varbūt ir kādas atsauksmes no tiem, kas jautājumu ir pētījuši - kuras ir tas labākas skolas?

Man būtu svarīgi, lai ir kvalitatīvāki video un pārējie materiāli būtiskākajos priekšmetos (matemātika, valodas, fizika, ķīmija), lai sakarīgi organizēts mācību process, lai jaukā attieksme pret skolēniem.

Dzirdēju, ka dažās tālmācības skolās parāk liels procents tādu skolēnu, kuri vienu mācību gadu apgūst divos kalendāra gados un pēc tam nav tik liels to skolēnu procents, kas iestājās augstskolās... Tādā skolā negribētu tikt.. Varbūt kaut kur ir atrodami tālmācību skolu reitingi atkarībā no gala eksāmēnu rezultātiem?

Četri vēji

Vislabākās atsauksmes esmu dzirdējusi par Rīgas Komerskolas Tālmācības skolu.

Pašai meita mācījās pavasarī, 9.klasē (nesanāca pilns semestris) tajā, kas Zinātņu akadēmijā - arī bija ok, matemātikas skolotāja bija pat ļoti pazīstama un laba līmeņa.

Es pati darīju tā, ka atradu 3 skolas no visām, kas man likās pieņemamas cenas + satura ziņā un meita no tām izvēlējās to, ko atzina par labāku esam.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

frivolous

Tālmācības vidusskola it kā ir ok. Tik nepalaid tajā brīvdabas antivakseru skolā

Četri vēji
frivolous

Liels paldies!!

Četri vēji
Varbūt varētu atsūtīt to skolu nosakumus, kurus izvēlējies meitas izvēlei?

Trīspadsmit

Zwant
https://r1vsk.lv/ šī skola ir Zinātņu akadēmijā. Man dēls tur arī 9.klases 2.semestri nomācījās. Sāka martā, bet mācījās par visu 2.semestri. 9.klases eksāmenus nolika, bet nepretendēja uz labiem rezultātiem. Manā gadījumā šī skola bija rīks, kā vispār pabeigt 9.klasi. Tālāk turpināja mācības klātienē.

vienu mācību gadu apgūst divos kalendāra gados šī jau ir paša skolēna izvēle. Ja esi motivēts, šādi, manuprāt, ir laba iespēja to vienu gadu iegūt. Ja ne, ej parasto procesu, dari visu pakāpeniski un lēnām.

Teacup

Zwant
dažās tālmācības skolās parāk liels procents tādu skolēnu, kuri vienu mācību gadu apgūst divos kalendāra gados un pēc tam nav tik liels to skolēnu procents, kas iestājās augstskolās...

Vēlos iedrošināt! Esmu pabeigusi šādu vidusskolu ar ļoti labām sekmēm, nokārtoju visus eksāmenus. Tiesa, es pabeidzu divas klases viena mācību gada laikā, un kategoriski baidījos iekavēt, jo maksāju no savas kabatas [ap 80 EUR mēnesī toreiz ap 2011. gadu], paralēli arī strādāju. Tad tā mācīšanās tāda kā darbs paliek, sajūti pēkšņi naudas vērtību labāk kā jebkad.

Universitātē iestājos gadus piecus pēc vidusskolas absolvēšanas, jo uzreiz to darīt nevēlējos. Tad, kad sapratu, kas mani interesē, universitāti absolvēju ar izcilību.

Viss tava bērna rokās, neviens cits mūsu vietā jau tās zināšanas galvā nevar iedabūt.

Skola bija šī: talmacibasvsk . lv

Telpas ir Rīgā, Dārzciemā, tātad tur būs jādodas uz eksāmeniem.

Jums izdosies!

Tālmācības vidusskola it kā ir ok. Tik nepalaid tajā brīvdabas antivakseru skolā

Mums tāda tiešām ir?

Trīspadsmit
Paldies! Kāpēc dēls neturpināja tālmācību? Secināja, ka klātiene daudz labāk?

Teacup
Paldies!! Tad jau tas bija kādā apzinātā vecumā. Meitai ar to apziņu tā ir kā ir.. ar pašdisciplīnu arī, bet izskatās, ka mums nekas cits neatliek.. Kāpēc tieši šo skolu biji izvēlējusies?

Jau bijām uz konsultāsiju (pusstunda) uz Rīgas Komerskolas Tālmācības skolu, bet neteikšu, ka ir sajūsmā par to, ko mums izstāstīja.. pārbaudes darbi visos priekšmetos tiek atvērti uz vienu to pašu laika periodu un vienā datumā vērās ciet.. Zinot meitu, viņa vēlēsies pārbaudes darbus kārtot pašā pēdējā dienā - bet tas gala datums ir viens un tas pats gandrīz visos priekšmetos. Es jau iztēlojos, ka tad jau viņa visos priekšmetos centīsies kārtot pārbaudes darbus tajā pašā pēdējā iespējamajā dienā..

Vai šāda sistēma ir visās tālmācības skolās?

Galīgi nesaprotu pēc kādiem kritērijiem izvēlēties. Esmu gatava maksāt, bet ne vienmēr tas dārgākais ir tas labākais..

Kā Jūs izvēlējaties, pēc kādiem kritērijiem?

zucits

Dēls mācās Rīgas Tālmācības Vidusskolā. https://www.talmacibasvsk.lv/ Tur ir tā, ka katru mēnesi 4 priekšmeti jāmācās. Ir teorija un 2 vebināri. Tad kārto ieskaiti un kontroldarbu. Jā, ir nedēļa laika lai nokārtotu. Tad sākas nākamie priekšmeti. Par cik dēls uzsāka oktobrī mācības, tad bij vēl jānokārto septembra priekšmeti. Mūzikā, viz.mākslā jāsagatavo iepriekš darbi, ko pievieno ieskaitē. No mūsu pieredzes teikšu, ka bērnam jābūt motivētam, ar pašdisciplīnu. Pašam daudz jālasa, jāsaprot. Mums nāk papildus skolotājs fiziku, matemātiku skaidrot. Es skaidroju lat.valodu. Veiksmīgu jums izvēli!

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18424881