Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Labākas tālmācības skolas

Zwant

pārbaudes darbi visos priekšmetos tiek atvērti uz vienu to pašu laika periodu un vienā datumā vērās ciet..
R1TV arī tāpat, bet tas ļauj bērnam pašam plānot, kad un kādā secībā kartot ieskaites. Pirmos mēnešus kopā ar bernu mēneša sākumā piesēdāmie, saplānojām grafiku, izprintējām mācību materiālus, sekoju līdzi, lai neiekavē. Atļāvu pāris reizes izbaudīt, ko nozīmē kārtot ieskaites pēdējā brīdī. Tagad pats pieskata, lai nepaliek uz pēdējo brīdi.

Jebkurā gadījuma vismaz sākumā ir jāseko līdzi. Ir priekšmeti, kurus var apgūt patstāvīgi, bet citos ir vajadzīga palīdzība. Palīdzu bērnam apgūt matemātiku, latviešu valodu, svešvalodas.

dace_bogdane

Mana meita arī 11. klasē Martā pārgāja uz Rīgas Tālmācības vidduskolu.

Viņai bija jākārto arī visi 10. un 11. klases darbi, jo pārgāja no profesionālās skolas. Tas nozīmē, ka katru nedēļu pirmos 3 mēnešus viņai bija pa 2 pārbaudes darbiem 2 priekšmetos plus jamācās jaunā viela. Viņa ne tikai nolika visus priekšmetus, bet uzlaboja vidējo atzīmi par vienu balli. Bet atzīme nav svarīga, eksāmenu rezultāti šogad parādīs reālās prasmes. Svarīgi bija, ka meitai radās nenormāla motivācija, jo beidzot varēja pati mācīties, nevis atsēdēt skolā zoom stundas. Tagad viņa pati plāno savu laiku un sākusi uz pusslodzi strādāt. Arī no sākuma viņai gāja grūti jo bija jāapgūst C+, bet pirmstam bija mācījusies Pascal programmēšanas valodu. Nu neko, rasktīja skolotājai vēstuli un prasīja papildlaiku kontroldarbiem, ko arī dabūja.

Trīspadsmit

Zwant
Viņš aizgāja uz tehnikumu, bet tāds bija viņa plāns jau vismaz no 7.klases. Un tur bija pavisam cita lieta ar mācību motivāciju nekā 9.klases sākumā.

Interesanti, kā ar to tēmu ciet vēršanos? Tā kā viņš sāka tikai martā, tad pildīja janvāra, februāra darbus arī tai martā. Un tikai maija darbiem bija svarīgi termiņi, lai vispār tiktu pielaists pie 9.klases eksāmeniem. Un ģeogrāfiju viņam bija jāmācās arī par 1.semestri, jo skolā ģeogrāfija nebija mācīta. Tā vietā viņš skolā 1.semestrī bija apguvis jau visu ķīmijas vielu, ko savukārt attālināti nevajadzēja mācīties. Līdz ar to - varbūt par šo var pārjautāt, bet vismaz manam puikam termiņi nebija šķērslis pildīt visu ar pamatīgu nobīdi, lai gan standartā tiešām bija noteikti termiņi.

Viņš sākumā mācījās pa blokiem, pats izvēlējās priekšmetus. Ilgi atlika matemātiku, mani neklausījās, ka arī to jāsāk. Matemātiku sāka tikai aprīļa vidū. Es viņam mācīju matemātiku, vācu valodu, tā, ka skaidroju visu vielu šajos priekšmetos, nedaudz literatūrā palīdzēju. Bet kontroldarbus matemātikā un citur pildīja bez mana atbalsta, tomēr eksāmeniem jau bija jāgatavojās.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18424881