Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Vai vakcinēsiet skolniekus līdz 12?

Anits

Marie
Jā, tas ir daudzas vecuma grupas aptverošs pētījums, tāpēc tajā jāskatās uz informāciju, kas attiecas uz jauniem cilvēkiem (<40 g.v.). Un tajā dati ir skarbi - risks saslimt ar miokardītu pēc otrās mRNS vakcīnas devas šajā vecuma grupā ir par 50% lielāks nekā pēc saslimšanas ar Covid-19.

"The increased risk of myocarditis associated with either messenger RNA-based vaccine consistently occurs in the younger population (<40 years)."

Tas, ko tu esi citējusi, neattiecas uz vecuma grupu < 40 gadiem.

Un vēl viena būtiska lieta, ja runā konkrēti par vecuma grupu 5-11. Tā kā vakcinācija šajā vecuma grupā visā pasaulē ir tikko kā uzsākta, šobrīd vēl nav pietiekamu datu, lai analizētu vakcīnu ietekmi uz šo vecuma grupu. Toties ir dati, kas parāda, ka šajā vecuma grupā Covid-19 letalitātes praktiski nav (piem., Latvijā 0 gadījumu kopš Covid-19 pandēmijas sākuma), un arī pati slimības gaita lielākoties ir viegla vai bez simptomiem.

Katrā ziņā ticu, ka katrs savam bērnam vēl vislabāko.

Un šobrīd zinātne vakcinēties pret C-19 iesaka tikai tiem bērniem, kuriem ir liekais svars, diabēts vai smagas hroniskas saslimšanas.

Lai gan - ja bērnam ir liekais svars, efektīvāk būtu sākt ar svara normalizēšanu.

Šobrīd vēl svārstos pat par savu 12gadnieku. It sevišķi tagad- kad nevar saprast, kas būs ar jauno Omicron variantu un vai esošās vakcīnas tiešām pret to darbosies. Vakcinēt tikai, lai dabūtu atļauju sporta nodarbībām telpās un izklaides pasākumiem, šobrīd neliekas prātīgi.

Par 5gadnieka vakcināciju pagaidām pat nedomāju.

Lauku puķe
Nē, tas ko es citēju, ir būtiskākais pētījuma secinājums, kas apkopots vienā rindkopā. Kā saka, noslēdzošais secinājums.

Bet nu labi, katrs protams, no teksta var izlobīt, ko vien vēlas. Nav jau liegts. Bet, nevaru nepiebilst, ka tēmā par bērnu vakcināciju tomēr nav korekti atsaukties uz pētījumiem, kur minētā vecuma grupa vispār nav aplūkota.

Ja es atrastu pārliecinošus datus par vakcīnu postošo blakus ietekmi, es droši vien, ka izšķirtos savu riska grupas bērnu nepotēt. Šobrīd šādu pārliecinošu datu nav, un jo vairāk nākas lasīt nepatiesus, kliedzošus un nemākulīgi interpretētus citātus dažādos medijos, jo vairāk gribas sliekties uz racionālo pusi. Es pat nedomāju tieši covid poti, bet vispār poti kā tādu, un reakcijas, ko tā var izraisīt organismā, kas jau tā nav īsti veselīgs. Esmu runājusi ar daudziem līdzīgas riska grupas bērnu vecākiem ASV, tur pārliecinoši iesaka visus potēt, un liela daļa atbilstošā vecuma bērnu jau sapotēti. Blakņu pagaidām nav, nu tiem, ar ko es runāju. Bet kaut kādas bailes protams ir, a ja nu manam...

Marie
Vai tad ir korekti pētījuma rezultātiem, kas attiecas uz vecuma grupu līdz 40 gadiem, pretnostatīt tos rezultātus, kas attiecas uz vecuma grupu līdz 90+ gadiem?

Ja tavs bērns ir riska grupā, tad protams, ka jāpotē.

Lauku puķe
Nevajag "braukt augumā" Marie. Viņa ir saprātīga, izsvērta un visu pareizi saprotoša. Tāpat kā katram ir sav apsvērumi par un pret, arī bērniem, kuri ir riska grupās. Šajās lietās padomus sniegt tāpat nevar. Beigu galā vainosim mēs tikai pašas sevi. Pr (ne)pieņemtajiem lēmumiem. Mans lēmums balstās un novēroto. Arī tā saucamo MisC, kuru te tā piesauc.

Visi mēs gribam saviem bērniem tikai labāko- bet šobrīd nav īsti saprotams kas kuram būtu labākais.

Neredzu vajadzību

Bērnam šobrīd 11. Vakcinēšu nevis tagad, bet vasarā, lai, gan ejot rudenī uz skolu, gan, sasniedzot 12 gadu vecumu, dokumenti būtu kārtībā.

dundurs7777

S.Kamis

Pilnībà pievienojos . Visi pieaugušie savakcinēti , tāpēc šobrīd neredzu iemeslu vakcinēt bērnu. Nesaku , ka nekad , bet šobrīd nē.

Sviestabeka

Ja man būtu bērns līdz 12 gadiem, es noteikti konsultētos ar ģimenes ārsti. Man ir paveicies - vakcīnu ziņā viņai var uzticēties. Līdz šim viņa vienmēr ir ieteikusi, kuras vakcīnas jātaisa obligāti, kuras var netaisīt un kuras labāk netaisīt.

Nāks citi s..di, šitie aizmirsīsies.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18424923