|
Lauku puķe
27.12.2021, 00:13
6
16
Par C19 vakcīnu ietekmi uz bērniem pagaidām nekādu datu vēl nav, taču tikko ir iznācis Oksfordas zinātnieku precizējums savam iepriekšējam pētījumam, kurā analizēti dati ne tikai pa vecuma grupām kā iepriekš, bet arī pa dzimumiem.
Un dati par C19 vakcīnu ietekmi uz 16-39 gadus veciem vīriešiem atklāj, ka miokardīta risks pēc Pfizer otrās un trešās, kā arī Moderna otrās devas ir lielāks nekā pēc C19 izslimošanas.
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.23.21268276v1
Šobrīd tiek analizēti arī dati pēc dzimumiem vecuma grupās no 16-24 un no 24-39, taču tie vēl nav publiskoti
|
|
Lndskrn
27.12.2021, 07:23
21
12
Jā, ir savakcinēti. Gan drošības sajūtas dēļ, gan normālas dzīves dēļ. Ģimnāzistam visa klase ir savakcinēta un nevienu dienu, izņemot tās 2 visiem noteiktās nedēļas, nav sēdējuši mājās. Pavisam cita mācīšanās.
Lielie tūlīt arī dosies pēc balstvakcīnas, jo ir pietiekami daudz un intensīvi darāmā, lai nevarētu atļauties slimot vai sēdēt karantīnā.
Mazliet apskaužu visus šitos pētījumu lasītājus, kuriem/kurām acīmredzot ir daudz brīva laika. Es brīvajā laikā knapi Cālim paspēju izskriet cauri, kur nu vēl meklēt, burties, apstrīdēt, vākt pierādījumus, analizēt...
|
|
femeie
27.12.2021, 10:52
14
11
Mazliet apskaužu visus šitos pētījumu lasītājus, kuriem/kurām acīmredzot ir daudz brīva laika. Es brīvajā laikā knapi Cālim paspēju izskriet cauri, kur nu vēl meklēt, burties, apstrīdēt, vākt pierādījumus, analizēt... Cāli lasīt ir laiks..nja, tiešām lietderīga brīvā laika pavadīšana! Pilnīgi saprotu, ka nekā cita meklēšanai, lasīšanai un analizēšanai nepietiek laika.
|
|
Daiga1983
09.01.2022, 07:13
9
17
Lauku puķe
Diemžēl rados, pēc vakcinācijas 24 gadīgai meitenei sākās sirds aritmija. Aizveda uz slimnīcu, bet diemžēl meiteni neizdevās glābt. Man bērnam arī ar sirdi ir problēmas, veicam pārbaudes, ģim.ārsts neiesaka steigties ar vakcināciju, kaut gan ir Covid vakcinācijas piekritēja. Tā, ka domāju, ka info par problēmām ar sirdi pēc Covid potes, nav ne bez pamata.
Un, atvainojiet, negribu dzirdēt tos gudros, kuri teiks, ka 24 gādīgās meitenes nāve pēc vakcīnas bija tikai sagadīšanās.
|
|
IngaN
09.01.2022, 08:09
7
14
Jo vairāk skatos un vēroju, jo lielāka pārliecība par to, ka šo poti pat ne visiem pieaugušajiem vajag. Bērniem un jauniešiem (bez hroniskam blakus saslimšanām noteikti)līdz 18 pilnīgi noteikti ne. Varbūt tiem, kam ir citas pamatsaslimsanas-ir kāda attaisnojums. Bet tā ka bērniem, ar retiem diagnožu izņēmumiem, Kovids norit asimptomatiski, tad arī te tas būtu stipri apsverams jautājums. Iespējams, ka nekādu ļaunumu arī nenodarīs, bet nekāda pievienotā vērtība arī nav. Atklāti sakot-tad ir tikai kaut kāds kovidtrača pūtēju untums. Bet visiem izdabāt nav mans aicinājums.
|
|
Raudene_21
09.01.2022, 09:29
16
9
Es savus vakcinēšu (10 un 8). Vairāk iesmesls, lai vieglāk var visur iet un pēc ceļošanas arī, lai nav jāsēž karantīnā.
Kad vajadzēja pieteikt uz poti tad manā pusē (vidzeme) jāgaida noteiktais bērnu skaits (10), BKUS vismaz ar tik pēc nedēļas varēja tikt.
|
|
dundurs7777
10.01.2022, 08:06
8
18
Raudene_21
Lūk, šāda motivācija man nav izprotama Jo potes primārais uzdevums ir pasargāt no smagas saslimšanas. Tā kā bērni neslimo smagi, tad vakcinēties tikai, lai varētu visur iet? Katrs, protams, dara pēc saviem ieskatiem. Bet, ja vakcinē bērnu tikai lai būtu izklaides, tad, manuprāt, zūd potes jēga.
|
|
Upene
10.01.2022, 08:28
11
15
dundurs7777 Katram ir savi iemesli vakcinēt bērnus. Un tie bez veselības aspektiem drīkst būt arī - nesēdēt nemitīgās karantīnās un varēt nodarboties ar sportu, braukt uz sacensībām, dejot, u.tml.
Jā, arī ceļot.
Kāda kuram darīšana?
Un par to neslimo smagi, tas tāds antivakseru tekstiņš...slimo arī bērni ar sekām. Papildināts 10.01.2022 08:30: Daiga1983 Es par šo jautājumu runāju ar 2 kardiologiem LV (Lubaua un Ērglis) un ta info ir pavisam cita. Nu es neticu, ka viņi, acīs skatoties, melo. Papildināts 10.01.2022 08:37: Ja par tēmu -mazos apsveru, bet vēl neesmu saņēmusies. Lielais 18 gadnieks vakcinēts.
|
|
sunny droplet
10.01.2022, 09:42
5
14
Es noteikti pagaidām nogaidīšu. Bērniem 5 un 8 gadi. Jo? Vakcīna nepasargā no slimošanas, respektīvi saslimt var un sekas pēc slimošanas var būt arī vakcinētajiem. Vakcīna nepasargā arī no vīrusa transmisijas. Tā kā pati esmu vakcinējusies un vēl 5 mēn pēc otrās vakcīnas ir sekas un diagnozi neviens ārsts pagaidām nav spējis vēl uzstādīt, man ir pamatotas šaubas par to, vai es vēlos riskēt ar saviem bērniem. Taču neesmu pret vakcīnu kā tādu. Vēlos nogaidīt, pavērot, paskatīties, ko teiks pētījumi pēc kāda laika, kāda būs situācija valstī, saslimšanas rādītāji utt. Manuprāt arī, ja jāvakcinējas, tad loģiski to būtu darīt vasarā, kad nav tik aktīvs slimošanas periods. Gluži kā ar gripu, kad iesaka vakcinēties pirms sezonas. Un 1 vakcīna gadā, ne ik pa 3-6 mēn, kā mums cenšas rekomendēt. Bet es UZSVERU, ka šis ir mans personīgais viedoklis, kas balstīts tajā, ko esmu lasījusi un pētījusi ES. Nepastāvu par vienīgo patiesību.
|
|
dundurs7777
10.01.2022, 10:30
5
9
Upene
Vai es aizliedzu kādam vecākam vakcinēt savu bērnu? Pirmīt uzrakstīju tikai savu personīgo redzējumu. Un es pilnīgi noteikti neesmu antivakceris. Manā ģimenē visi pieaugušie ir sapotēti un daži pat jau uz būsteri aizgājuši.Un, kā jau teicu , tad potējāmies pret kovid, lai smagi neslimotu un nenonāktu slimnīcā. Es redzu jēgu pieaugušo vakcinēšanai, bet neredzu jēgu vakcinēt bērnus.
|