Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Tālmācība sākumskolniekiem

madry

madry

Sveikas, varbūt kādai ir pieredze ar tālmācību sākumskolniekiem?

Šobrīd esam mājmācībā, bet tā kā skola ir augsta līmeņa, tad katrā priekšmetā 1x mēnesī ir PD. Protams, nākot arī pretī bērniem, viņi dodas uz skolu rakstīt PD kopā ar klasi. Un tad tā ir baigā ņemšanās ar laika plānošanu, testu taisīšanu, utt. Redzu, ka tas arī ir papildus stress bērniem.

Meklēju šobrīd iespējas par tālmācību. Lai tā ikdiena būtu kaut cik vairāk saplānota priekš sevis, bērniem, ģimenes. Lai nav tā raustīšanās. Tomēr tai pat laikā nevēlos iekāpt no viena grāvja otrā. Tagad zinu kā ir mājmācībā, bet varbūt kādai ieteikumi par tālmācību - kritēriji pēc kuriem izvēlējāties skolu, kur meklējāt atsauksmes, cik liela komunikācija ar skolu, cik bieži PD, kā organizējat dienu. Šobrīd noderētu jebkas, lai varu pieņemt savu lēmumu līdz galam.

Kurā klasē bērns?

Mans trešklasnieks klasiskā skolā nav gājis. Viņš mācās kopš pirmās klases skolā, kur visas stundas notiek tiešsaistē, reālā laika, pēc stundu saraksta. Klasē viņam ir 7 bērni, viņi visi tur pieslēdzas, redz viens otru, runājas, skolotajas tiešsaistē vada stundas utt. Ir pat sports, mūzika, māksla utt. Esmu ļoti apmierināta, mācību kvalitāte ir laba. Man ir ar ko salīdzināt, ir apkārt daudz bērnu, kas mācās t.s skolā "parastajā". Atšķirībā no standarta daudzbērnu klases, kur puse covid laika tiešsaistes nodarbību paiet , lai kādu tur nemotivēto disciplinētu, te ar to nav problēmu. Bērni normāli mācās, viss ir sakārtots.

Reāli puika no rīta pamostas, paēd brokastis un pieslēdzas skolai. Ir iemanījies tikt ar visu galā - gan eklase, gan google classrooms, kur viņi iesniedz darbus. Reizēm vēl citas platformas izmanto. Strādā savā istabā pie portatīvā.

Slodze nav maza, bet nu normāla, kādai ari manuprāt vajadzētu būt. Pirmajā klasē izvēlējāmies šādu skolu apstāklu spiesti, bet vēlāk, kad jau puika būtu varējis iet parastaja skola, nolēmām palikt - jo tiešam forši. Vēl ceturto klasi droši vien paliksim, un tad jau redzēs, kā tur covids utt.

madry

Marie
1. un 2.klase.

Izklausās forši, ko raksti. Vai padalīsies, kas tā par skolu?

madry
Vēl var pāriet uz skolu, kas ir draudzīga mājmācibai. Piem., Rīgā tāda ir katoļu ģimnāzija un vēl dažas. Tas ko jūs miniet nav īsti mājmācība, bet kaut kāds hibrīds, kur mēģina pielāgoties klasē notiekošajam. Normāli vajadzētu būt individuālam plānam un individuāli vienoties par pārbaudījumu daudzumu un laiku.

madry

dreamgirll
Šoreiz interesē tieši tālmācība.

Arī mūsu skola piedāvā individuālu plānu. Es neuzskatu par normu bērnam kārtot 10 PD 2nedēļu laikā, radot papildus stresu. Kā arī individuāli kārtojot, nav iespējas jautāt. Tomēr klasē audzinātāja paskaidro visai klasei. Tāpēc rūpējoties par savu bērnu emocionālo stāvokli izvēlējāmies šādu risinājumu.

madry
pm

Tālmācības skolas ir no 7.klases. Meitas mācījās gan 1.tālmācības vidusskolā,gan komercskolā.

Komercskolā tālmācība ir no 1. klases.

madry

aprikoze123
Mani interesē jebkura skola, kaut vai kāda pagasta skola, kas piedāvā tālmācību.

madry
Luudzu man arii interesee forshas taalmaaciibas saakumskolas ieteikumi.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18425235