Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Ārpusklases pasākums tikai vakcinētiem bērniem

Daiga1983

Biji nepatīkami pārsteigta, kad bērns paziņoja, ka klases skolotāja rīko ārpusklases pasākumu-slidošanu hallē-tikai vakcinētajiem bērniem. Nevakcinētie paliek aiz borta. Pasniegts bija gan, ka tiek rīkots pasākums, kur ieeja ir tikai "zaļajā režīmā", t.i. Vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Man bērns šobrīd nav vakcinēts veselības problēmu dēļ-ģim., kamēr notiek pārbaudes, ārsts neiesaka. Bet jebkurā gadījumā pat šīs apstāklis nav svarīgs. Manuprāt, tas ir ļoti ne pedagoģiski un nesaprotu kā reaģēt uz tādu info. Vai tāda rīcība paliek arī par skolu politiku?

Skolotājai pārsūti pēdējo mūsu valdības lēmumu

Papildināts 09.01.2022 08:13:

Paplašina iespējas bērniem piedalīties interešu izglītības un sporta nodarbībās
No 6.01. Nevaru ielikt saiti, bet ievadot šos vārdus atvērsies arī IZM lapa

Četri vēji

Paplašina iespējas bērniem piedalīties interešu izglītības un sporta nodarbībās
Slidošana hallē nav interešu izglītība, tur joprojām darbojas halles noteikumi, kas paredz tikai zaļo režīmu.

Cik tas pareizi - runga ar diviem galiem. Ja tas ir ārpus stundām, tad tas nav obligāts visiem. Pati esmu ar daļu bērnu braukusi ar riteņiem vai gājusi kādā pārgājienā. Bet tad tā ir bērnu pašu izvēle - grib vai negrib, un mana kā skolotāja izvēle - piedalīties savā brīvā laikā vai nē. Šeit tomēr iestājas variants - grib un nevar, un tas nav īsti pareizi. Cits jautājums, ka mēdz netīšām ar saviem skolēniem saskrieties slidotavā un tur tad aprunāties. Tas ir citādi.

Tomēr tīri formāli nevar piesieties, jo tas ir ārpusstundu pasākums, attiecīgi skolas regulējums (ja vien netiek oficiāli ar rīkojumiem šis formēts) to nekādi neskar. Tā teikt - domubiedru grupa satikās. Skolēni man paprasīja, zinot, ka es slidoju, kad es iešu. Un nolēma pievienoties. Aizgājām slidot, ārpus mācību procesa.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

picka

A nav jau variantu. Kur tad citur var bez sertifikātiem? Var aiziet uz Maximu. Var uzrīkot pārgājienu pa dabas takām. Ko vēl? Palikt skolas zālē?

Ja grib pasākumu ārpus klases..

Karusa

Hmm... vecajos laikos mūsu klase pat ekskursijā nedevās, ja visi nevarēja kaut vai finansiālu iemeslu dēļ. Tad ņēma no fonda, lai neviens nejustos atstumts. Bet šādu apzinātu pasākumu, kurā daļa nevar piedalīties, lai arī grib, galīgi nesaprotu.

Peach

Pag, bet bērni līdz 18 gadu vecumam zaļajā režīmā lielākoties var iekļauties ar testu. Piemēram, kino. Pat ar skolas skrīninga testu, ja tas nav vecāks par 72h. Zinu, jo mans nevakcinētais pusaudzis testējas un draugiem iet uz kino. Tas pats attiecas uz restorāniem. Par citām iestādēm neesmu specifiski interesējusies

Nē, ar testu var tikai zem 12 gadu vecuma.

Mans vecākais dēls arī jau bija palicis praktiski pedējais klasē. Tas spiediens ir nenormāls.

Tas ir negodīgi un īstenībā briesmīgi, ka tāda dalīšana šķiet ok, jo šobrīd slimo gan ar qr, gan bez. Un vispār, cik prātīgi rīkot pasākumus, ja ņikita tūlīt sola 15 000 dienā.

Papildināts 09.01.2022 11:50:

Peach
Man jaunākais bērns tiek treneties iekštelpās ar skolas testu, bet treniņbiedri, kam 12 bez vakcīnas netiek. Testi neder. Starp tādien 12-14 vēl nav tik izplatīta vakcinēšanās (vismaz manā krajā), tad to diskrimināciju tik loti nejūt, bet pusaudžiem ir ļoti traki. Jo ir absolūts mazākums.

Nu ja hallē tādi noteikumi. Pie tam tas ir ārpusklases pasākums. Nevakcinētus pieaugušos jau arī tai hallē neielaidīs.

Все свои претензии в мой адрес запишите на листочек,

сделайте самолётик и летите на ....!!!

Счастливого полёта вам и вашим пассажирам!

Karusa

vienreiz
Nesen pieņēma izmaiņas. Arī virs 12 var ar testu sportot telpās

https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/paplasina-iespejas-berniem-piedalities-interesu-izglitibas-un-sporta-nodarbibas

Papildināts 09.01.2022 12:07:

Atradu, paldies IngaN. Mums treneris vēl pēc vecajiem noteikumiem.

Papildināts 09.01.2022 12:09:

Nekur šo nebiju redzējusi. Man vecākais tikai pirms nedēļas savakcinējās. Tagad dusmīgs, ka nenogaidīja. Es jau vairs nevarēju atrunāt. Saprotu, cik bērnam tajā vecumā gribas iekļauties kompānijā.

Papildināts 09.01.2022 12:12:

Karusa

Jā, kaut kas ir sabojājies sabiedrībā. Agrāk es arī neko tadu neiedomātos. Tagad tu drīksti justies sūdigi, ka atšķiries, jo tas tāds vispārējs narativs.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18425567