Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Meiteņu garums 7.klase

Dharma

Vajag pameklēt varbūt no interneta, kur slavenas (veiksmīgas profesionāli vai privāti) sievietes ir maza auguma. Varbūt kautkur ir minēti tie garumi. Tad varēs secināt, ka mazs augums netraucē būt veiksmīgai, laimigai utt

Sapnjotaaja

160 cm 7 klasē ir pilnīgi normāli. Pati biju 149 cm tajā laikā, galā izaugu līdz 157 cm. Vienmēr esmu bijusi īsākā, protams, man ģimenē visi īsi un es neesmu tā īsākā. Bet īsam būt dažkārt ir forši. Saprotu, ka tajā vecumā var šķist, ka kaut kas nav kārtībā, bet augt jau var līdz pat 18 gadiem. Jo nezinu, kur man pēc 9.klases, kad likās, ka esmu jau apstājusies, kaut kur vēl 2 cm pielikās vidusskolā, pašai nezinot, klāt.

sunny droplet

Dharma
160 cm viņas vecumā ir normāls augums. Gan jau vēl savus 4-5 cm izaugs.
Es pati esmu 164 cm gara. Nekāda vaina.

Par augšanas hormonu un edokrinologu runājot, es, kā mamma, kam reāli ir bērns ar augšanas hormona deficītu (8 gadi) varu teikt, ka var jau paskatīties augšanas dinamiku, viņas individuālo augšanas līkni, bet kaut ko diži izmainīt jau vienalga vairs neizdosies, jo laiks līdz brīdim, kad kaulu augšanas zonas būs noslēgušās, ir palicis neliels (pāris gadi).

Ieteiktu piestrādāt pie meitas pašapziņas. Būt neliela auguma sievietei ir forši, lielākas izvēles iespējas starp vīriešiem, kuri ir garāki par Tevi

Alise Meja.

Adrians.

Daniels vienmēr mūsu sirdīs...

Dharma

Man šķiet, ka tu izdomā problēmas tur kur to nav. Es savu tik bieži nemēru, lai varētu izdomāt, ka neaug. 160cm ir labs augums, gan jau pa 1cm vēl gadā pastiepsies līdz pilngadībai.

AAfrika

Domāju, ka mēs nevarēsim izsecināt vai meitai ir problēmas ar augšanas hormonu. Mūsu bērnu ģim. ārste arī dotu nosūtījumu, ja bērns vai vecāki prasītu- viņai nav grūti. Man šķiet, ka ģim.ārstiem pat ir ērtāk- iedod nosūtījumu un pašiem vairs nav jārisina tas.

Nu un kā nolasās klase. Sākumskolas klasē meita bija izteikti garākā. Ģimnāzijā daudzas ir garas un vairs nepārdzīvo.

sunny droplet

Domāju, ka mēs nevarēsim izsecināt vai meitai ir problēmas ar augšanas hormonu
Šo vispār nav nemaz tik viegli izsecināt, jo parastās asins analīzes ir nepietiekamas, lai kaut ko konstatētu. Ir jādodas uz BKUS dienas stacioāru veikt augšanas hormona proves (ieliek katetru, paņem asinis,tad ar medikamentu stimulē augšanas hormonu un 2 h laikā vēl 3x ņem asinis), parasti šādas proves ir jāveic 2x, katru reizi stimulē ar citu medikamentu.
Kopumā process, lai tiktu pie pie diagnozes "augšanas hormona deficīts" var aizņemt pat gadu. Tikmēr meitenei jau būs 15, bet kaulu augšanas zonas nereti meitenēm noslēdzas ap 16-17 gadiem un neko tur vairs neietekmēt.

Ar šo visu es gribu pateikt, ka, manuprāt, var jau pie edokrinologa aiziet mīļā miera labad, bet te satraukumam diez vai ir pamats.

Alise Meja.

Adrians.

Daniels vienmēr mūsu sirdīs...

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18425677