Vai visās skolās ar skolas testiem karantīnāāā...

Peleka

Slēdza Peleka: "Jauni noteikumi, skolas tests der , bez labo..... 25.01. pienemtie lemumi.".
Četri vēji

mājas karantīnu nenosaka, ja 7 dienas katru dienu tiek veikts izglītības iestādes organizēts antigēna tests
Precizējot - šis tests atļauj apmeklēt tikai un vienīgi izglītības iestādi, visam pārējam ir noteikts liegums apmeklēt.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Kāpostgalva

Es pie reizes apjautāšos par "iziešanu" no karantīnas. Vai kontaktpersonai pietiek tad ar to mājas testu, vai tomēr vajag laboratorijas? Ğimenes ārsts saka vienu, skola - citu.

Viss panākams - kamēr vēl acīs skatās,Viss iespējams - kamēr vēl vārdā sauc.(I.Z.)

Сергей Жадан: ...и поэтому все, чего ты боишься, как оно ни зовется,
тебя не касается, пока не начнется.

Kāpostgalva
Vajag labaratorijas testu.

Papildināts 21.01.2022 14:16:

Mans ģimenes ārsts par to skolnieku karantīnu un 7 dienu testēšanas teica, ka tas attiecas tikai uz gadījumiem, kad karantīnā ir no skolas. Ja karantīna ir dēļ kontakta ārpus skolas, jāsēž mājās 7 dienas un ar testu var iet uz skolu vai 10 dienas, tad var iet bez testa.

Papildināts 21.01.2022 14:21:

Kāpostgalva
Pareizāk- tests, ja grib astotajā dienā uz skolu, ja iet 10, tad nevajag

Pēdējās izmaiņas: Madra, 21.01.2022 14:25.

Izskatās, ka Covid pozitīvie ir vinnētāji (protams pie nosacījuma, ja nesaslimst smagi un neaplaiž kādu, kuram tas beidzas slikti)

Izolācijas laiks skolēniem, kuri inficējušies ar Covid-19: izglītības iestādi var atsākt apmeklēt 8.dienā, ja pēdējo 24 stundu laikā nav bijuši slimības simptomi. Atsākot apmeklēt izglītības iestādi, nav nepieciešams uzrādīt laboratoriskās testēšanas rezultātu vai ārsta izziņu.Covid infekciju pārslimojušie var atgriezties klātienes mācību procesā 8.dienā ar vecāku rakstītu zīmi, kurā tiek apliecināts, ka skolēnam pēdējo 24 stundu laikā nav bijušas slimības simptomu pazīmes. Pārslimojušām personām 60 dienu laikā kopš inficēšanās apstiprināšanas netiek piemērota mājas karantīna.

ReadIt

Un ko tad tas izslimojušais 8.dienā skolā darīs viens, ja klasesbiedri karantīnā?

Izslimot viegli ir veiksme.

Papildināts 21.01.2022 16:26:

Tas hawk

Darbs un pieredze liek man teikt-bēra un/vai jaunie tiem slimot vidēji grūti , kur nu grūti, ir retā neveiksme vai drīzāk zināma ģenētiska predispozicija.

Papildināts 22.01.2022 07:35:

Retā neveiksme vai drīzāk brīnums, ka tā arī slimo.

ReadIt

IngaN
Nu ok, es uzreiz ar ne-viegli nedomāju nonākšanu slimnīcā, bet par to, ka neuzskatu saslimušo par vinnētāju, ja nedēļu, divas, trīs, jāguļ mājās ar augstu temp., bezspēku, klepu. Jebkurā gadījumā nav forši. Zinu tādus bērnus, nav pat riska grupā. Te cālī veselības sadaļā arī kaut kas bija.

Papildināts 22.01.2022 11:33:

Bet sapratu hawk laikam. Ja slimo ļooti viegli vai bez simptomiem vispār ("slimo" bez simptomiem ) un tiešām skolā/pulciņos/ārpusmājas dzīvē var atgriezties jau 8. dienā, tad tas ir tādā ziņā winning situācija, kamēr kontaktpersonas sēž ilgāk. Bet skolā jau tāpat diez vai sanāks atgriezties ātrāk, ja jau klasesbiedri karantīnā. Un vēl 60 dienas pēc slimošanas var neievērot karantīnu, bet ko tas dod, ja atkal klasesbiedri karantīnā un skolai nepietiek AG testu, lai viņi visi mācītos klātienē.

ReadIt
Mums skolā visas kontaktpersonas mācās, taisa testus, tikai karantīna visu laiku pagarinās, tāpēc veicās tam (kā jau teicu nav smagas saslimšanas), kas ir pozitīvs un pēc 8 dienas 60 dienas dzīvo asti kuldams.

Naglaarviitni

Es pie reizes apjautāšos par "iziešanu" no karantīnas. Vai kontaktpersonai pietiek tad ar to mājas testu, vai tomēr vajag laboratorijas? Ğimenes ārsts saka vienu, skola - citu.

Mājas karantīna skolēniem un pirmskolas izglītības iestāžu bērniem, kuri noteikti kā kontaktpersonas:

• atrodas mājas karantīnā 10 dienas vai var turpināt apmeklēt izglītības iestādi, ja 7 dienas katru dienu tiek veikts izglītības iestādes organizēts antigēna tests. Atsākot apmeklēt izglītības iestādi, nav nepieciešams uzrādīt laboratoriskās testēšanas rezultātu vai ārsta izziņu.

Izolācijas laiks skolēniem un pirmskolas izglītības iestāžu bērniem, kuri inficējušies ar Covid-19:

• var atsākt apmeklēt izglītības iestādi 8.dienā, ja pēdējo 24 stundu laikā nav bijuši slimības simptomi. Atsākot apmeklēt izglītības iestādi, nav nepieciešams uzrādīt laboratoriskās testēšanas rezultātu vai ārsta izziņu.

(c) https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/veiktas-izmainas-izolacijas-un-majas-karantinas-laikos

Papildināts 23.01.2022 21:35:

Es vairs neatrodu, kur lasīju, kāds bija kādā tēmā ielicis.

Vai izslimojušajam skolēnam, atgriežoties skolā, ir jāveic testi, ko klasē 2x nedēļā veica? Mums 1x paši degunu urbināja, un 1x visi spļāva burciņā poolingam. Kaut kā man ir prātā, ka redzēju minētu, ka svaigi izslimojušajiem nav šie testi jāveic (jo var būt pozitīvs vēl ilgi).

Ja kāds zina, padalieties, lūdzu, ar linku uz oriģinālu.

Četri vēji

Ja kāds zina, padalieties, lūdzu, ar linku uz oriģinālu.
662.noteikumi - palagu palagi, velns kaklu nolauzīs, to visu boksterējot...

Kaut kā man ir prātā, ka redzēju minētu, ka svaigi izslimojušajiem nav šie testi jāveic (jo var būt pozitīvs vēl ilgi).
60 dienas neveic testu un netiek noteikts kā kontakpersona.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
18425907