mājas karantīnu nenosaka, ja 7 dienas katru dienu tiek veikts izglītības iestādes organizēts antigēna tests
Precizējot - šis tests atļauj apmeklēt tikai un vienīgi izglītības iestādi, visam pārējam ir noteikts liegums apmeklēt.
Vai visās skolās ar skolas testiem karantīnāāā...
Peleka
![]() |
Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt |
![]() |
Es pie reizes apjautāšos par "iziešanu" no karantīnas. Vai kontaktpersonai pietiek tad ar to mājas testu, vai tomēr vajag laboratorijas? Ğimenes ārsts saka vienu, skola - citu. Viss panākams - kamēr vēl acīs skatās,Viss iespējams - kamēr vēl vārdā sauc.(I.Z.) Сергей Жадан: ...и поэтому все, чего ты боишься, как оно ни зовется, |
Kāpostgalva Mans ģimenes ārsts par to skolnieku karantīnu un 7 dienu testēšanas teica, ka tas attiecas tikai uz gadījumiem, kad karantīnā ir no skolas. Ja karantīna ir dēļ kontakta ārpus skolas, jāsēž mājās 7 dienas un ar testu var iet uz skolu vai 10 dienas, tad var iet bez testa. Kāpostgalva |
|
Izskatās, ka Covid pozitīvie ir vinnētāji (protams pie nosacījuma, ja nesaslimst smagi un neaplaiž kādu, kuram tas beidzas slikti) Izolācijas laiks skolēniem, kuri inficējušies ar Covid-19: izglītības iestādi var atsākt apmeklēt 8.dienā, ja pēdējo 24 stundu laikā nav bijuši slimības simptomi. Atsākot apmeklēt izglītības iestādi, nav nepieciešams uzrādīt laboratoriskās testēšanas rezultātu vai ārsta izziņu.Covid infekciju pārslimojušie var atgriezties klātienes mācību procesā 8.dienā ar vecāku rakstītu zīmi, kurā tiek apliecināts, ka skolēnam pēdējo 24 stundu laikā nav bijušas slimības simptomu pazīmes. Pārslimojušām personām 60 dienu laikā kopš inficēšanās apstiprināšanas netiek piemērota mājas karantīna. |
|
![]() |
Un ko tad tas izslimojušais 8.dienā skolā darīs viens, ja klasesbiedri karantīnā? Izslimot viegli ir veiksme. Tas hawk |
Darbs un pieredze liek man teikt-bēra un/vai jaunie tiem slimot vidēji grūti , kur nu grūti, ir retā neveiksme vai drīzāk zināma ģenētiska predispozicija. Retā neveiksme vai drīzāk brīnums, ka tā arī slimo. |
|
![]() |
IngaN Bet sapratu hawk laikam. Ja slimo ļooti viegli vai bez simptomiem vispār ("slimo" bez simptomiem |
ReadIt |
|
![]() |
Es pie reizes apjautāšos par "iziešanu" no karantīnas. Vai kontaktpersonai pietiek tad ar to mājas testu, vai tomēr vajag laboratorijas? Ğimenes ārsts saka vienu, skola - citu. Mājas karantīna skolēniem un pirmskolas izglītības iestāžu bērniem, kuri noteikti kā kontaktpersonas:
Izolācijas laiks skolēniem un pirmskolas izglītības iestāžu bērniem, kuri inficējušies ar Covid-19:
(c) https://www.izm.gov.lv/lv/jaunums/veiktas-izmainas-izolacijas-un-majas-karantinas-laikos Es vairs neatrodu, kur lasīju, kāds bija kādā tēmā ielicis. Vai izslimojušajam skolēnam, atgriežoties skolā, ir jāveic testi, ko klasē 2x nedēļā veica? Mums 1x paši degunu urbināja, un 1x visi spļāva burciņā poolingam. Kaut kā man ir prātā, ka redzēju minētu, ka svaigi izslimojušajiem nav šie testi jāveic (jo var būt pozitīvs vēl ilgi). Ja kāds zina, padalieties, lūdzu, ar linku uz oriģinālu. |
![]() |
Ja kāds zina, padalieties, lūdzu, ar linku uz oriģinālu. Kaut kā man ir prātā, ka redzēju minētu, ka svaigi izslimojušajiem nav šie testi jāveic (jo var būt pozitīvs vēl ilgi). Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt |