Vai visās skolās ar skolas testiem karantīnāāā...

Peleka

Slēdza Peleka: "Jauni noteikumi, skolas tests der , bez labo..... 25.01. pienemtie lemumi.".

Naglaarviitni
Man gan atcirta (direktors), ka tā nu neesot, vienmēr viss esot aizpildīts (man ir pierādījumi par pretējo), bet skola atrakstījās, ka "skolas vērtēšanas kārtība paredz, ka skolotājiem e-klase ir jāaizpilda līdz konkrētās darba dienas plkst. 17:00." Gribu saprast, kā ir patiesībā pēc likuma.
Nedomāju,ka likums kaut ko runā par e-klasi. Meklē skolas iekšējos noteikumus, parasti publicēti skolas mājas lapā

Dzīve ir gluži kā rožu dārzs, bezgala skaista, bet ar ērkšķiem!

Četri vēji

Naglaarviitni
Kā jau teica - likuma nav. Ir skolu iekšējie noteikumi.

Uz priekšu nav jāaizpilda, izņemot, ja skolā tā ir vienojušies. Jāaizpilda tekošajā dienā līdz noteiktam laikam, pārsvarā pēcpusdiena.

Uz priekšu arī nevar aizpildīt žurnālu, bet tikai dienasgrāmatu, divos veidos - plānot stundu vai aizpildīt aili, kas atbilst mājas darbu ailei (no dieansgrāmatas skata, var gadīties, ka vienā ailē tad ir divi ieraksti - konkrētais mājas darbs uz to dienu un plānotais darbs tajā dienā). Žurnālu var aizpildīt ne ātrāk kā tajā dienā.

Papildināts 24.01.2022 21:03:

blussiņa
Laboratorijas testam lielāks svars kā paštestam.

Papildināts 24.01.2022 21:04:

ninona
Ar pozitīvu paštestu, cik saprotu, skolas arī kontaktpersonas nenosaka, tikai pēc laboratorijas testa.
Nosaka pēc paštesta. Ja laboratorijas izrādās negatīvs pēc tam, sarakstus atsauc.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

blussiņa

Četri vēji
jā, paldies! Mans pusisi izrādījās tomēr negatīvs - un visur var turpināt mācības.

Par "likumu" ---"noteikumiem" , jā pārrakstījos - tie ir katras skolas Iekšējās kārtības noteikumi kuri šo nosaka. Cilvēcīgi ir ja saraksta visu dienas pirmajā pusē, jo ir diezgan daudzi kuri mācās pa dienu uzdoto (pirms interešu izglītībām).

Peleka

ninona
Ar pozitīvu paštestu, cik saprotu, skolas arī kontaktpersonas nenosaka, tikai pēc laboratorijas testa.

Tur tā lieta ka sūta 6 dienas nosēdēja visa klase karantīnā ar skolas rezultātu mājās un tad atnāk ziņa ka Labarotorija negatīvs, - laipni lūgti atpakaļ skoliņā.

Četri vēji

Nu bet, ja testu taisa 4 dienas pēc paštesta, diezgan loģiski, ka tas jau var būt negatīvs...

Toties, ja neaizsūtītu un rezultātā aplipinātos savstarpēji, tad gan vecāki pie lielā zvana skolu piekārtu, gan visas sanepidstacijas.

Papildināts 25.01.2022 18:56:

Pēc jaunākā:

"Ņemot vērā pieaugošo laboratoriju slodzi un grūtības saņemt PĶR testu, tiek paredzēts, ka antigēna tests ir pietiekams, lai konstatētu inficēšanās faktu. (..) Pārslimojušajām personām 60 dienu laikā pēc inficēšanās konstatēšanas netiek noteikta karantīna. Tāpat šo 60 dienu laikā netiek veikti skrīninga testi," valdības sēdē grozījumu būtību skaidroja Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Naglaarviitni

Četri vēji
Paldies vēlreiz! Viss, es beidzu Tev uzbāzties!

antigēna tests ir pietiekams, lai konstatētu inficēšanās faktu - hmm, un kā tad tagad statistiku veidos? kurš uzskaitīs paštestētos pozitīvos?

mums no skolas šāda informācija:

JA BĒRNAM PARĀDĪJIES POZITĪVS ANTIGĒNA (ĀTRAIS) TESTS:- Bērnam jāpaliek mājās/ jādodas uz mājām;- Jāveic laboratoriskais tests;- Ja laboratorijas tests ir negatīvs, var atgriezties skolā ar vecāku zīmi;- Ja laboratoriskais tests ir pozitīvs, skolā atgriežas 8.dienā bez testa (ja nav simptomu pēd.24h)

es tik nesaprotu - kas šajā procesā palīdz nenoslogot laboratorijas - tieši kā dēļ izdomāts šis jaunais process. tāpat jāiet uz laboratoriju. ā, var jau arī neiet, bet sēdēt mājās 7 dienas (iespējams, ka bērns nemaz nav slims, kavēt mācības utt)

un kurš tad fiksēs, ka bija "slims" (priekš statistikas vai citādi) - un tad uz to arī attiecas nosacījums, ka 60 dienas netestējas pēc tam?

un šajā gadījumā (pozitīvs paštests) - ģimenei tad arī kontaktpersonas statuss? (spkc tak nezina par to pozitīvo paštestu). vai klasesbiedri ir kontaktpersonas, bet ģim.locekļi, ar ko pavada ilgāku laiku kopā - nav?

mums skola pagaidām apgalvo, ka testi ir un būs. tas nozīmē, ka vismaz kontaktpersonas var iet uz skolu.

un no skolas nāk arī šāda info:

JA ĢIMENĒ IR SASLIMŠANAS GADĪJUMI:- Bērns var ierasties skolā, ja iepriekš veicis mājās antigēna testu un tas ir negatīvs- Katru dienu skolā tiek veikts antigēna tests, kamēr bērnam beidzas kontaktpersonas statuss no SPKC puses.

murgs, murgs...

any
JA ĢIMENĒ IR SASLIMŠANAS GADĪJUMI:- Bērns var ierasties skolā, ja iepriekš veicis mājās antigēna testu un tas ir negatīvs- Katru dienu skolā tiek veikts antigēna tests, kamēr bērnam beidzas kontaktpersonas statuss no SPKC puses.

Mums viena bērna skola atsūtīja, ka, ja saslimšanas gadījums ir mājās, tad pārējie uz skolu kā kontaktpersonas ar tiem ikdienas testiem tikai tad, kad tas saslimušais izveseļojies.

Savukārt tie jaunumi par statusu pēc antigēna testu, ja uzmanīgi palasa, attiecas uz gadījumu, kad antigēna tests veikts testēšanas punktā (vietām aptiekas tagad piedāvā tādu iespēju), paštests neder.

Man pašai nupat abām skolniecēm vienai 7d vakarā, otrai 1d no rīta bija pozitīvi rutīnas paštesti, pirmdienā uztaisīja siekalu testu - negatīvi, šodien atkal pa skolām. Es kaut kā nepriecājos par variantu, ka var tāds viltus pozitīvais dabūt atbrīvojumu no testēšanās un pēc tam saslimt un aktīvi iznēsāt...

blussiņa

hmmmm.....pašai mājās nosēdeja viens tads 11gadnieks - paštests skolas pozitīvais, bet nākošās dienas laboratorijas negatīvais.

Kkā baigi aizdomīgi daudz tie paštesti kurus veic mājās ir pozitīvi, bet laboratorijas atnāk negatīvi.. Kkā dīvaini. Sāku pievērst uzmanību šim tad, kad paši tgd bijām tādā situācijā..

Es vēl saprastu, ka uzrāda negatīvu, bet ir pozitīvs, bet otrādi tas kkā šķiet neloģiski, nu ja vien starp abiem tiem testiem nav entās dienas

blussiņa
Teic, ka tie antigēna testi varot noreaģēt arī uz citiem vīrusiem, tāpēc arī jāapstiprina laboratoriski.

Bet, nu, abas meitenes, kad dabūja tos pozitīvos paštestus, bija pat ļoti veselas. Tā ka figviņzin.

Viens no tiem pozitīvajiem bija Rimi nopērkamais. Ar tiem gadās kaut kādas čakarēšanās - sapilina, bet šķidrums uz priekšu neplūst. Es toreiz tam testam aplītī kārtīgi pačakarēju, pēc tam pozitīvu rādīja pusi strīpas, vēlāk gan iekrāsojums pazuda kā nebijis
Vēl vienreiz pozitīvu rādīja, kad uz iedarbības laiku biju ielikusi atpakaļ tajā metāliskajā "aploksnītē", tad bija nevis krāsaina, bet pelēka pozitīvā strīpa.
Tā ka var būt arī nepareizi taisīts tests.

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
18425907