Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Uztura speciālists vegānam.

Armadetta

Armadetta

Lūdzu padalieties ar kontaktiem. Tas nav man, bet meitai. Visas analīzes liecina,ka par maz uzturvielu. Mani neklausa-pati pilngadīga, bet sirds sāp.Manis gatavoto bieži izbrāķē. Pati gatavo kā kuro dienu.Visbiežāk nav laika, nepaēd un tad sāp galva.

Īpaši priecāšos par pašu vegānu ieteikumiem.

Papildināts 31.01.2022 06:24:

Uztura speciālistam jābūt cilvēkam,kas pats ir veģetārietis vai vegāns.

Alija

Man ir lielisks raksturs!
Vienkārši citiem ir vāji nervi.

Armadetta

Alija
Paldies!

Neesmu vegāne, bet šad tad nočiepju idejas no šīs meitenes. Cik saprotu, vēl tikai mācās par uzturu un nav LV, bet varbūt meitai tas liekas stilīgi, lai ieklausītos https://mobile.twitter.com/chiepis

ko gatavo? piemēram?

vienīgais, kam vegâniskā uzturā ir jāpievērš uzmanība, ir b12 vitamīns. tas ir obligāti jādzer papildus kā uztura bagātinātājs. visādi citādi augu valsts produkti ir daudz uzturvielām bagātāki nekā dzīvnieku. augļi un dārzeņi katrā maltītē, pēc iespējas mazāk pārstrādātu produktu. teorētiski, arī makaroni ar ketčupu un oreo cepumi ir vegāniska maltīte, taču nekāda uzturvielu labuma diži nav.

Papildināts 31.01.2022 22:09:

es vegāns, cita starpā.

Armadetta

Frivole
B12 lieto. Kad ēd,tad taisa pupas, lēcas, tofu cep. Citreiz maizi ar pupām.Es teiktu,ka ēd neregulāri.Citreiz ir makaroni un oreo cepumi. Skolā bieži nepaēd. Atbrauc mājās un sāp galva. Nogurst ātri. Cik taisītas asinsanalīzes, tās normas robežās.

Tāpēc vēlos vizīti pie uztura sprciālista,lai sastāda ēdienkarti medēļai ar visām uzturvielām.

Armadetta varbūt dzelzs trūkums (tā nav problēma konkrēti vegāniem, bet gan tipiska problēma jebkura uztura piekritējiem)? protams, vislabāk tiešām ir konsultēt uztura speciālistu sastādīt ēdienkarti. un pareizi ir arī pievērst uzmanību, lai šis uztura speciālists atbalsta vegānismu, jo ne visi ārsti ir gana atvērti uz augu valsts uzturu. tas gan tagad mainās visā pasaulē.

vēl iesaku iegādāties vegānisku recepšu grāmatas. es gan dzīvoju citā valstī un man ir lieliskas grāmatas svešvalodā (ne angļu)... ja angliski saprot, tad ir mūsu pašu monami frost sarakstīta vegānisku recepšu grāmata, pieejama e-formātā ar veganizētām latviešu virtuves stila receptēm.

gatavot pietiek 2-3x nedēļā, ja ir slinkums. lūk, pāris ēdienu piemēri, ko gatavoju regulāri sev: sarkano pupiņu braunijs, puķkāpostu-kartupeļu biezzupa, falafeli, krāsnī cepts marinēts tofu ko likt sendvičā ar dārzeņiem, lēcu viltotais zaķis, banānu maize... krējumu lieliski aizvietoju ar sojas jogurtu, kuru ielieku sietiņā marlē uz diennakti.

viedaminka

Visas analīzes liecina,ka par maz uzturvielu. Mani neklausa-pati pilngadīga, bet sirds sāp.Manis gatavoto bieži izbrāķē.

Nesaku, ka tas tavs gadījums, bet:

Reizēm par vegāniem kļūst tādu vecāku bērni, kuri bernībā ēdināti- brokastīs ar desmaizīti, pusdienās ar kotletīti, vakariņās ar cepti kartupeļi ar sardeli. Bērniņa vaidziņi gadu no gada kļūst apaļāki, līdz kādā brīdī bērns pasaka-stop! Būšu vegāns/svaigēdājs vai kas tik ne.

Kas tās par analīzēm, kur redz uzturvielas? Vai tā ir mātes interpretācija meitas ēdiena novērošanai?

Tā kā meita ir pilngadīga, tad viņu nevajag aizdabūt līdz uztura speciālistam, jo tas būs mātes ieteikts un attiecīgi uztverts ar tādu pašu skepsi kā māte.

Mātei pašai vajag aiziet pie uztura speciālista un sakārtot pašai savu ēdienkarti. Ja meita redzēs, ka māte ēd veselīgi, meita var pavilkties uz to, ko ēd māte. Ja spītīga, tad nepavilksies, bet tas nekas, jo vegāni ar laiku tik un tā pārtop par veģetāriešiem, jo vegāns uzturs nav pilnvērtīgs un ar laiku viņi paši to sajūt.

viedaminka muļķības. pasaulē lielākās dietologu asociācijas jau sen ir atzinušas, ka vegānisms ir piemērots jebkura vecuma cilvēkam. katrs ēd kā grib, bet piespiest ēst dzīvnieku valsts produktus tiem, kas to nevēlas, ir spīdzināšana.

viedaminka

Frivole
Vai tu vegānismu nejauc ar veģetārismu? Vegānisms nekad nav bijis atzīts un nekad arī netiks.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18426215