Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Mūžīgā mamuta stiepēja

Magma

Viņam vispār ir potence pelnīt to vēlamo summu? Izglītība, uzņēmība, ambīcijas? Šķiet ka nav. Tad ko tur pukstēt, pašas izvēle.

Katram savs
Ko viņš saka? Protams, ka grib vairāk.

Un, jā, situācija var mainīties, bet tieši tāpēc rakstu, ka, visticamāk, nē.

Papildināts 17.06.2022 09:55:

dezavu
Tevis nosauktā komplektā ir trūkstoši posmi. Jā, zinu, pati vainīga. Iepazīstoties 20 gadu vecumā Tu nezini, kas būs otrs. Tu pat nezini, kas būsi pats. Tas starta komplekts bija tāds cerīgs toreiz. Tikai negribas ticēt, ka tur neko šobrīd vairs nevar darīt. Un kurš ir tas brīdis, kad saprast, ka otrs neatbilst gaidām, ja esi vēl vecumā zem 30 (tas par to, ko teicāt, ka pati izvēlējies).

mikausite

Magma
Nesaprotu, jums nepietiek naudas? Vai vīram algu maksā par skaistām acīm vai tomēr godīgi strādā un nopelna to savu algu? Nevaru iedomāties, ka mans vīrs tagad sāktu mani bakstīt, ka man jāmeklē labāk apmaksāti darbi, jo viņš pelna vairāk.

mikausite
Godīgi strādā un godīgi nopelna. Jā, es arī nevaru iedomāties, ka vīrs mani bakstītu. Bet tās situācijas nav salīdzināmas, ja ir bērni. Kā minēju, vecim vismaz puse no izdzīvošanai nepieciešamā mamuta vismaz būtu jāatvelk.

Cik skaitījās tas izdzīvošanas minimums LV?

Papildināts 17.06.2022 10:05:

Šķiet, krietni mazāk par minimālo algu.

dezavu

Par to minimumu var izdzīvot?

kikii_

Ja jau tu tāda, pritāda, nenormāli kruta, gudra, sportsmenka, komsomolka un prosto krasavica, tad kāda hrena pēc, neieguldīji savu baigo naudu kaut kādos ienesīgos darījumos? Kas tev vispār prātā - strādāt algotu darbu, ja ir tāds intelektuālais potenciāls un ekspektācijas? Algotā darbā miljonus vēl neviens nav īsti nopelnījis, ja nu vienīgi, varbūt tirgojot kokaīnu, vai krāpjoties, vai arī nenormāli zogot, ņemot kukuļus, iesaistoties mahinācijās... Gribi saglabāt dzīves līmeni - nedzemdē. Elementāri.

A ja te šo tēmu zelē, vienkārši, lai palielītos, kāda tev kruta alga un kāda tu pati fantastiska... nu nē, ne tā auditorija. Te visas krutas. Viena par otru feinākas. I gudras, i skaistas i veiksmīgas. Un ar lieliskiem, mīlošiem vīriem, gurdiem, paklausīgiem, labi audzinātiem bērniem.

Magma
Nu tu raksti - puse no izdzīvošanai nepieciešamā. Izdzīvot laikam sanāk, bet vai ar pusi, nu nezinu.

mikausite

Ja tā nauda ir tik ļoti svarīga, lai vīrs iet bka. Manējais ir teicis, ka gribētu

Un es novēlu, lai viss labi, bet vai autorei tā joma nav tāda, kur arī var pēkšņi palikt bez tiem lielajiem ienākumiem? Man vienkārši liekas, ka ir jānovērtē to, kas ir. Var jau uz kaut ko cerēt labāku, bet nu tā ieciklēties uz to visu, man liekas bendē nervu sistēmu sev.

Es nesaprotu, kā vienas ģimenes ietvaros var TĀ dalīt, cik, kurš pelna. Jums kaut kas trūkst? Kaut ko nevarat atļauties? Nav jumts virs galvas, ēdiens uz galda, siltums, ceļojumi, drēbes, auto, bērni nepabaroti, neapģērbti? Kas nepietiek? Jums kopā ar vīru mēnesī ir ap 5tk, kas ir ļoti ok. Kāda starpība, kurš, cik ienes?

Man te izskatās pēc pamatīgas psihoproblēmas, kura jārisina speciālistam: autorei ir nopietns anxiety par nākotni un slimīgas bailes par lietām, kuras varētu notikt un sagraut viņas finansiālo stāvokli; autorei ir primitīvi priekšstati par to, kāds ir ģimenes lomu sadalījums, acīmredzami, nenovērtējot savu vīru, vīrs tiek uzskatīts par kaut kādu drošības spilvena instrumentu, kā lieta, kurai jāpilda noteiktas funkcijas, noteiktā veidā, autore in kontrolfrīks.

Cik daudz sieviešu, kurām vīrs ir mamuta stiepējs piedzīvo to, ka viņas vienas velk bērnkopību, vīrs visu laiku ir uz telefona, reti ir mājās, mājās tikai pa nakti, brīvdienās/atvaļinājumos strādā. Daži šie augstā statusa vīri pieprasa, lai sieva izskatītos pēc konkrētiem, viņa nodefinētiem parametriem: manikīrs, bet tā, lai neredz, mati - krāsoti, bet tā, lai dabīgi izskatās, make-up tā, lai dabīgi skaista izskatās, augums - vienmēr izcils utt. Zinu personīgi tādus pārus, kur biezie mamuta stiepēji savas sievas uzskata par smukām trofejām, nevis par cilvēkiem. Tas pats autores gadījums, tikai otrādi. Kaut autore dabūtu savu "mamuta stiepēju", goda vārds.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18426527