Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Depresīvs bērns, mājdzīvnieks kā iepriecinājums un tā aprūpe

Water_Melon

Harmony

Water_Melon
Mans uzskats bija, ka, ja vēlas sev dzīvnieku, tad pašai nāksies tīrīt būri.

Mans uzskats, ka vienpersoniski ģimenē neviens neņem dzīvnieku. Ņem visa ģimene kopā. Galavārds pieder vecākiem, tāpēc arī atbildība. Bērni gribēt var vis kaut ko, bet tāpēc vecāki var reāli novērtēt situāciju un pieņemt lēmumu.

Mums mājās ir 3 kaķi. It kā katram kaķim ģimenē ir savs "īpašnieks", bet realitātē visi rūpējas par visiem. Kādreiz viens pabaro, citreiz cits. Man ne visai patīk kaķus glaudīt un bužināt, bet man nav grūti iebērt trauciņā ēdienu, iedot zāles vai sasūkt piespalvoto dīvānu - tāda ir ģimenes dzīve.

Simbinja

Jā, dzīvnieks ģimenē nekad tā īsti nebūs vienam cilvēkam. Visi būs iesaistīti. Citādi nevar.

Nē, nē- man patīk dzīvnieki un es gribētu viņus. Bet tādam sunim dzīvoklī būtu mocības. Kaķim varbūt nē. Bet vīrs negrib ne suni, ne kaķi. Jo īres dzīvoklis.

Simbinja
Tas ir tiesa! Jo sevišķi daudz pienākumu tieši vai netieši tiek deleģēti mammām. Reti kurš bērns 100 % ņemas ar mājdzīvnieku.

Aizbrauciet biežāk uz patversmēm pastaidzināt suņus. Tas ir labs pozitīvisma gūšanas veids. patversmes ir dažādas-Labās mājas, Mežavairogi (te ir arī citi zvēri ko apskatīt- lāči, lapsas,zirgi utt www.mezavairogi.lv) Būs gan izkustēšanās, gan svaigs gaiss, gan pozitīvas emocijas. VFairāk laiku ar bērnu pie dabas vajag pavadīt.

Murrrkšķis

pēc apraksta liekas, ka žurka.

ir arī tādi grauzēji, kas pilnīgi nemaz negrauž mantas, piemēram, pundurkāmji. par citiem kāmjiem nezinu. atceros, meitai bija tāds periods, kad viņa stundām turēja to kāmi rokās un stāstīja viņam visu, kas uz sirds...

kāmji gan nav tik gudri kā žurkas, bet toties mazāk iespēju rasties konfliktiem.

mani īpaši neuztrauc būra tīrīšana, mazie kāmji netaisa lielu šmuci, tur reti kaut kas jādara, daru to kopā ar meitu un pārsvarā es.

vēl var piestrādāt pie būra uzlabošanas. ja mājās nav kaķu, tad grauzēju var ielikt lielā plastmasas kastē ar augstām malām (tādas ir depo), dzīvniekam tur būs vesels kvadrātmetrs un viņš nevarēs izmukt vai kaut ko ievilkt. atkrīt arī ķibele ar vaļā atstātām durtiņām.

Papildināts 24.02.2022 12:43:

man ir bijusi arī žurka. kad atceras, ko tik visu viņa sagrauza un cik bieži bija būris jātīra - labāk ņem bērnam kāmi. džungārijas vai kembela, tāds mans ieteikums.

Kad žurkas ir izlaistas viņas nemaz tā negrauž. Vislielākā graušana ir tieši tad, kad kaut ko nosviež tuvu būrim. Un būra tīrīšanas laikā sēž meitenei uz pleciem.

Pirms tam bija degu, bet tie ļoti ātri nomira, pāris nedēļās, kad nopirkām depo. Bet ar viņiem nevarēja tā draudzēties, jo kamēr vēl bija veseli, tikmēr muka tā, ka ne noķert.

Murrrkšķis

uzprasieties ciemos pie kāda, kam ir džungārijas kāmis, tie ir ļoti mīlīgi. un it īpaši kembela (vai kempbela, nezinu) kāmis - viņam konkrēti patīk cilvēki un viņš nāk klāt. roborovska kāmji gan esot lieli mucēji. mums jau piektais kāmis, ne salīdzināt ar žurku. gan problēmu nav, gan mīlīgs.

Papildināts 24.02.2022 14:28:

nu vēl ir jūrascūciņas, super mīlīgas, bet super šķidri kakājošas manā izpratnē. tas dzīvnieks mums nav iespējams.

Gemma

grauzēju var ielikt lielā plastmasas kastē ar augstām malām

Kā nu kuru. Ir tādi, kas arī šķietami gludā virsmā pamanās zobiņu ielaist un, kā ir viens, tā caurums uzreiz gatavs.

Pirms tam bija degu, bet tie ļoti ātri nomira, pāris nedēļās, kad nopirkām depo. Bet ar viņiem nevarēja tā draudzēties, jo kamēr vēl bija veseli, tikmēr muka tā, ka ne noķert.

Ļoti neveiksmīgi. Tāpēc labāk ņemt no ģimenes, kam ir degu, kur tie jau teju kopš dzimšanas uzreiz pa rokām lutināti. Tādi ir gan draudzīgi, gan var visādus trikus samācīt, ļoti labprāt rotaļājas, nāk rokās un dauzās savā starpā (bet vajag vairākus, jo viņiem sabiedrība svarīga. Tas pats arī jurascūciņām, vienu nedrīkst). Dzīvo vidēji sešus gadus.

Degu mums ilgi bija, sagādāja daudz prieka. Bet mums gan arī vēl suns un kaķis (kuri ļoti labi saprata, ka degu nav aiztiekami) un daudz labāk derēja kārtīgai pamurcīšanai un gultā ņemšanai.

Terapeitiskam nolūkam arī kaķi ņemtu no ģimenes, lutinātu un socializētu, lai cilvēka tuvums ir bauda gan dzīvniekam, gan cilvēkam. Mani patversmes kaķi ir mīlīgi un jauki, iemācās uzticēties un baudīt dzīvi, tomēr bērnības traumas liek saglabāt lielāku distanci nekā tiem, kas dzimuši drošā vidē. Citādi, protams, ja patversmē nokļuvis pieaudzis kaķis, kas labās mājās dzīvojis un pieradis pie cilvēkiem, bet manējie bija pusaudzīši ar skarbu pieredzi.

Savukārt daudzi patversmes suņi, tieši otrādi, ļoti pieķeras cilvēkam, jo alkst pēc tā sava bara, bet tur noteikti ļoti rūpīgi jākonsultējas un jāizvēlas, lai labi visiem.

Slinkums ņem virsroku.

Šeit arī ir atbilde. Ja cilvēkam ir depresīvas iezīmes, tad mājdzīvnieka iegāde ir ļoti laba doma. Bet jāatceras, kur paliek šīs iegādes mērķis - būt kādam vajadzīgam, rūpes par kādu utt. Arī bērnam tas ir pašsaprotami, ja tas ir tas, kas ir nepieciešams un vajadzīgs emocionālajai labsajūtai. Jo to dzīvnieku jau iegādā nevis tādēļ, lai kļūtu vēl depresīvāks sakarā ar to, ka tiek uzspiesta tā aprūpe, bet tādēļ, ka ar to dzīvnieku ņemoties un rūpējoties tiek iegūtas emocijas.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18426869