|
Water_Melon Manēja arī kaķi baro, bet tīrīt - nē! 
|
|
FirstAustria
04.03.2022, 10:30
Būs kārtējais sunītis vai kaķītis, kas augs savā nodabā, neaprūpēts.
Varbūt pirdavāt meitenei uz patversmēm braukt, pastaidzināt suņus, ja ļoti grib, pieteikties aprūpēt, barot. Kaķus aprūpēt.
Mani bērni arī grib suni,.kaķi,.papagaili, bet paliek gribot, jo tās ir dzīvas radības, ne mantas. Vedam uz patversmi staidzināt, visi priecīgi, un arī apdomājās, ka ar suni nav viegli.
|
|
Mana ex māsai bija diagnosticētas depresija un diezgan nopietna anoreksija pusaudžu gados. Ģimene paņēma suni. Lai arī viņa īpaši nerūpējās, tas esot ļoti palīdzējis un visumā nācis par labu.
Es, laikam, būtu ar mieru vākt aiz jebkādiem zvēriem, ja pats bērns to tiešām nedara ne pa kam, bet ir jūtams labums psihiskajai veselībai. Gluži kā mana ex māmiņa, tas suns palika pie viņas, kad bērni izvācās. Nezinu gan, kā to iespējams 'notestēt', jo, protams, patversmes jau ir pilnas. Varbūt sniegt pagaidu mājas? Bet tie zvēriņi var būt problemātiski - neaudzināti, paši ar psihotraumām....
|
|
mikausite
04.03.2022, 17:56
Es arī būtu gatava pati vākt aiz dzīvnieka, ja vien bērnam būtu uzlabojums psihiskā plāksnē.
Šodien dzirdēju pa TV, ka Poiša saka, ka suns ir ļoti labs antidepresants. Tas gan vairāk bija uz pieaugušajiem laikam domāts.
|
|
sunflower
05.03.2022, 09:26
Mūsu ģimenei ir laba pieredze ar kaķi. Ļoti palīdzēja tikt galā attālināto mācību stresa laikā. Kaķei ļoti patika gulēt meitai klēpī, kamēr viņa Online mācījās. Un arī kaķes klātbūtne palīdzēja vieglāk iemigt. Kaķa barošana un kastes tīrīšana gan ir mūsu pārziņā. Bet par savu čubinātāju kaķe izvēlējās tieši lielo bērnu
|
|
oksana111
10.03.2022, 14:19
Labdien!Sakarā ar kvalifikācijas darba izstrādi par tēmu "Attālināto mācību ietekme uz ēšanas režīmu un paradumiem pamatskolas vecuma bērniem Covid-19 pandēmijas laikā", es lūdzu tos, kam ir 5. - 9. klases bērni aizpildīt manu aptaujas anketu!Tas aizņems aptuveni 5 minūtes Jūsu laika! Kā arī būšu pateicīga, ja padalīsieties ar šo anketu tālāk. Paldies par atsaucību!
https://www.visidati.lv/aptauja/1837024307/
|
|
solar wind
10.03.2022, 18:16
Water_Melon Bet ko tu isti gribi no berna ar depresivam un apatijas iezimem? Par grauzejiem vina rupejas (baro, udens) un tev tiesam gruti 3x pateikt, lai buri iztira? Ja bernam kopa ar dzinvieciniem ir labak, tie izraisa prieku un interesi par dzivi...da es pati to buri tiritu vai 5x atgadinatu. Ko tu gribi, lai vina pierada? vinai nekas nav japierada vecakiem, vinai jadzivo un jatiek gala ar savam mentalajam problemam.
|
|
Esam ņēmuši suni bērnam. Kolosāli! Protams, atbildība ir uz vecākiem, suns ir ģimenes loceklis. Bet bērna dēļ nav grūti. Grauzēju gan negribētu. Suns tomēr ir savādāk. Suns ir draugs bērnam, kopā guļ, spēlējas, var mīļot un glaudīt. Vislabākais antidepresants visai ģimenei!
|
|
mikausite
11.03.2022, 21:21
Mans puika arī visu laiku suni mēģina ievilkt pie sevis un tad tik apmierināts guļ apķēris, plus ļoti spēlējas ar viņu un izsmejas kārtīgi. Bet par suni tomēr ļoti domātu, vai tiešām varēs viņu regulāri diendienā vest ārā, veltīt uzmanību. Vismaz mūsu suns ļoti prasa uzmanību. Ar kaķiem tomēr vieglāk. Grauzēji man liekas ne tik daudz to pozitīvo enerģiju dos.
|
|
GribuKartibu
15.03.2022, 16:55
Uzskatu, ka pastaidzināt svešu suni nekad nebūs tas, kas ir savs suns.
Manam bērnam ir bijuši gan kāmji, gan kaķi, gan suņi. Pašā pamatā uzskatu, ka paņemot dzīvnieku par viņu rūpējas visi. Ir muļķīgi gaidīt, ka bērns vienmēr iztīrīs būri utt. Un, ja godīgi, nav jau grūti to būri pašai iztīrīt vai kopā tīrīt. Tas drīzāk tāds princips bieži ir pieaugušajiem.
Es ņemtu suni. Mazu, dzīvoklim piemērotu sugu. Un rēķinātos ar to, ka arī man būs jāiet pastaigāties un jābaro. Bet tas prieks vienalga ir neatsverams 
|