Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Besis

Ketelin

Sveikas!

Pat nezinu, ko gribu dzirdēt, varbūt vienkārši izkratīt sirdi. (Lasīt, pačīkstēt)

Īsumā, ikdienā jūtos ļoti nogurusi, lai gan īsti nav jau no kā nogurt. Paliek aizvien grūtāk izvilkt katru dienu, šķiet, ka gaidu kaut ko, nezin ko, lai atkal justos normāli, motivēti, pozitīvi un vēl nez kā.

Par ikdienu, esmu precējusies, šobrīd strādāju pilnas slodzes darbu un mācos maģistros, abi ar vīru pavadām dienu mājās, jo man ir darbs attālināti, bet vīram mācības. Manis dēļ vīrs pārcēlās uz LV, tāpēc pagaidām viņam darba nav, ir nomainījis karjeras virzienu un mācās arī manā sfērā, tāpēc diez gan daudz man sanāk viņam palīdzēt ar mācībām. Pati esmu gājusi tam cauri, tāpēc zinu, ka ir viegli ietsrēgt pie kādām problēmām. Mani šī sfēra nesajūsmina, bet neko nedarīt, kad redzu, ka vīrs sev bojā nervus n-to stundu sēžot pie vienas problēmas, es arī nemāku. Ikdienā arī aktīvi pildu sievas lomu, gatavoju vairākas reizes dienā, kopju māju utt.

Pagāšgad gājām cauri nepatīkamām lietām, tuvinieku nāve, grūtniecības zaudēšana, operācija un citi nepatīkami sīkumi. Pēdējā laikā jau sāka šķist, ka viss atkal ir nostājies vietās, bet tāpat nevaru atgūt pozitīvismu un vēlmi darboties. Saprotu, ka viss šis ir totāls sīkums salīdzinot ar to, kas notiek apkārt, bet kaut kā jau tās dienas jāvelk uz priekšu. Kā jūs turat sevi grožos?

Rosalia

Atrodi kaut ko sev saistošu ārpus mājas, lai tiktos arī ar citiem cilvēkiem. Bet mājās idienas darbu daļu lai uzņemas vīrs, citadi tu strādā pilnu slodzi, mācies un dari visus ikdienas darbus, un tas viss komplektā ilgtermiņā var pamatīgi nogurdināt.

Un vispār, kāpēc priekš diviem pieugušiem cilvēkiem jāgatavo vairākas reizes dienā? To laiku var izmantot lietderīgāk, piemēram, sēžot cālī, pastaigājoties vai pļāpājot ar draudzeni.

Piparlapa

Optimizēt mājsaimniecību, lai atbrīvotu laiku kaut kam citam - food prep, lielais zupas katls vai pāriet uz pavisam vienkāršiem ēdieniem, piemēram, omletes. Iespējams, ka drūmais noskaņojums ir tāpēc, ka nonstop esat kopā. Viens var iet strādāt vai mācīties uz bibliotēku, kafejnīcu ik pa laikam. Vai nav iekšēji mazā dusma, ka vīrs tikai mācās, bet Tev jāpaspēj gan mācities, gan strādāt (pelnīt naudu, iespējams, arī uzturēt vīru), gan mājas darbi? Tad vajag runāt par piepelnīšanos vīram vai vismaz mājas darbu pārdali.

Ketelin
Nav brīnums, ka sieviete pilda vairākas slodzes, kamēr vīrietis TIKAI mācās....

Nudien, kas ar jums, sievietes, ir???! Attopieties!

Papildināts 21.03.2022 17:37:

Pati strādā jomā, kas nesajūsmina, un vīrietis arī mācās un strādās jomā, kas nesajūsmina.

Izklausās bezgala drūmi.

Papildināts 21.03.2022 17:43:

Jau kuro reizi rakstu, ka laulība nav nekāda vergturība. Bet sievietes kā tādi vergi - visu tik visu vīrietim..... Pati jau uz izdegšanas robežas.

Papildināts 21.03.2022 17:49:

Ketelin
Tev, mīļā, nevis jātur sevi grožos (jo tu tagad esi kā zirgs, iejūgusies un velc vezumu, kur ratos sēž vecis) , bet jāmaina lomas un jāņem brezenta groži savās rokās, uzšaujot tam otram tā kārtīgi pa gurniem ar tiem....

Pati izlaiž veci un tad brīnās, kur depresija, nogurums un izdegšana.

Tātad vīrs mācās, ok labi. Tu mācies, palīdzi mācīties vīram, strādā pilnu slodzi un rūpējies par māju, gatavo ēst. Tev pašai liekas, ka ir līdzīgs sadalījums?

Kādēļ, ja abi esat mājās visi mājas darbi ir tikai uz tevi?

Meauk
Jau kuro reizi rakstu, ka laulība nav nekāda vergturība. Bet sievietes kā tādi vergi - visu tik visu vīrietim..... Pati jau uz izdegšanas robežas.
Par šo un visu pārējo ko rakstīji - izrāvi man vārdus no mutes! Man, lasot autores postu, pat dusmu uzsita. Sanāk tā, ka atvilka to vīrieti uz LV un par to tagad viņai būtu tā kā jājūtas vainīgai un atbildīgai???! Pie velna! Vīrietim gan Amerikā, gan LV, gan Somālijā jābūt vīrietim pirmām kārtām.

"Baigais brīnums", ka jūties izdegusi....Sāc sevi mīlēt un cienīt.

Papildināts 21.03.2022 18:20:

segolena
Kādēļ, ja abi esat mājās visi mājas darbi ir tikai uz tevi?
Labs jautājums. Es ieliktu viņam rokās putekļu sūcēju, gan trauku lupatu. Ja autore velk lielo vezumu, tad no vīrieša kā minimums pienākas tīra māja un pahatavots ēdiens (+ pēdu masāža)...

Nemaz nebrīnos. Vecis tikai mācās, bet tu i strādā, i mācies un vēl mājas solis. Es tur nojūgtos. Lai viņš ar pieslēdzas.

Sanāk tā, ka atvilka to vīrieti uz LV un par to tagad viņai būtu tā kā jājūtas vainīgai un atbildīgai???!
Un kāda starpība no kurienes viņš ir? Jebkurā valstī mājas darbi paši nedarās...

segolena
Un kāda starpība no kurienes viņš ir? Jebkurā valstī mājas darbi paši nedarās...
To jau es mēģināju pateikt. Vnk autore rakstīja, ka viņas dēļ viņš pārcēlies uz LV..nu tad secināju, ka viņa jūtas vainīga. Bet tas nu gan nav iemesls, lai vīrieti žēlotu un ļautu parazitēt.

Simba88
Latviešu sievetēm ka tik iedot to saldēdienu - vainas apziņu un 'es jau to veci izcelšu saulītē".... Ēd bez sāta sajūtas un regulāri pārēdas.

Un brīnās, ko tā Saule lec un riet dīvānā...

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18427347