|
Katram savs
25.06.2022, 19:12
Gemma Reālais saraksts būtu krietni garš, jo mēs pat nepamanām visu, ko novācam, sakārtojam un iztīram. Varētu būt, ka vīrs pusi darbu izsvītrotu.  Papildināts 25.06.2022 19:14: Ketelin Ikdienā arī aktīvi pildu sievas lomu, gatavoju vairākas reizes dienā, kopju māju utt. Tikai tagad ievēroju frāzi tēmas pieteikumā. Tātad, gatavot un kopt māju ir sievas loma? Nu, re, vīrs tev piekrīt. 
|
|
Pievienojos jautājumam: kas ir tie milzu daudzie mājas darbi, kas katru dienu jādara (nu labi lielā lauku saimnicībā vienmēr ir ko darīt, bet dzīvoklī!?)
Ikdienā arī aktīvi pildu sievas lomu, gatavoju vairākas reizes dienā, kopju māju
Esmu sieva teju 16 gadus, otrā laulība, divi bērni. Strādāju pilna laika darbu, studēju maģistrantūrā, ir arī neliels dārzs. Gatavoju reizi 2 - 3 dienā. Māju uzkopju kad ir laiks, ikdienā tikai redzamo perimetru, un arī to ne katru dienu - ir citas prioritātes. Putekļos neviens vēl nav nosities. Ja vajadzīga palīdzība, vīram tiešā tekstā pasaku ko vajag un kādos termiņos. Izsūkt grīdas. Nopļaut zāli. Nomazgāt logus no ārpuses. Un tml. Vajag, nevis es vēlētos. Restartam tiekos ar abu dzimumu draugiem, eju uz koncertiem, braucu īsos ceļojumos. Viena. Vīrs tāpat. Īsumā: ir dzīve ģimenē, un dzīve ārpus tās. Kas ļoooti palīdz nenonākt līdz izdegšanai, besim, pārslodzēm, depresijām. Pēdējās izmaiņas: Indza, 25.06.2022 21:28.
The punishment sometimes don't seem to fit the crime.
|
|
Rosalia
25.06.2022, 21:45
Indza Strādāju pilna laika darbu, studēju maģistrantūrā, ir arī neliels dārzs. Gatavoju reizi 2 - 3 dienā Sajutos kā beidzamā sliņķe. Strādāju kā pašnodarbinātā dažas stundas dienā, bērni man savā dzīvē, nestudēju, gatavoju 1 reizi dienā. Pie tam tas ir gandrīz vienīgais, ko mājās daru. Ā, tagad vasarā vēl savas 3 puķudobes izravēju. Un ziniet, neesmu piekususi un laika visam pietiek. 
|
|
Rosalia
Sajutos kā beidzamā sliņķe. Pilnīgi bez pamata. Tur ir drukas kļūda, trūkst viens burts, ko pamanīju tikai pēc reposta. Gatavoju reizi 2 - 3 dienās! Kas attiecas uz dārzu, tas ir 90% zāliens ar dažām smukumdobēm.
The punishment sometimes don't seem to fit the crime.
|
|
Ja gatavošana skaitās arī maizītes, cepta ola, salātiņi utml., tad sanāk, ka es gatavoju 2-3 reizes dienā. Ja normāls ēdiens, tādu gan taisu tikai 1x dienā.
Trauku mašīnas nav. Toties par veļu man nav jārūpējas - visu izdara vīrs. Ar putekļusūcēju viņš arī biežāk darbojas. Manā valstībā virtuve - ēst, trauki utml.
Līdz šim domāju, ka es baisa sliņķe, bet šodien tā pavēroju sevi - nemaz nav tik traki ar mani, vienkārši ir jau pierasts tas virtuves darbs.
|
|
Patricia L
25.06.2022, 23:50
Vai te tagad jālielās, ko kura dara/nedara 
A es ViSUS ikdienas mājas darbus daru viena. Nav trauķenes, nav robota un veļas žāvētāja. Gatavoju katru dienu - kārtīgas vakariņas. Strādāju pilnu darba dienu, tikko pabeidzu pieaugušo tālmācību, bišķi cakinu rokdarbus uz pārdošanu, stādu puķes vienīgajā dobē. Laiks paliek pāri sportam, pludmalei, ragiem un nagiem, šopingam. Vārdu sakot, nesaprotu no kā autore nogurst, ja nav mazu bērnu?!!
|
|
Patricia L Es atkal nesaprotu, kapēc tev nekā nav, ne robota, ne trauķenes, ne žāvētāja... 
|
|
Lieliskaasieviete
26.06.2022, 01:48
|
|
HelenasTante
26.06.2022, 14:22
starix jā, tiešām vajadzēja palikt. Kā ir/bija paredzēts integrēt 3 pasaules pilsoni ar pilnīgi citiem uzskatiem par dzīvi demokrātiskā rietumnieciski domājošā valstī, kur sievietēm ir reti daudz tiesības?! Es zinu, ka arī anglijas pilsoņi te neiejūtas un neatrod draugus pat par spīti tam, ka vairums te no skolas sola mācās eng valodu un nākās sievietei piekāpties un griezt tik atpakaļ uz vīra dzimteni, lai kaut kā saglabātu sajūtu par normālu ģimeni, acīmredzot, sievietēm ir vieglāk pielāgoties kā vīriešiem Papildināts 26.06.2022 14:35: tāpēc gribēju zināt, kāpēc savā valstī perspektīvs cilvēks, bija jāvelk uz citu valsti, kur, acīmredzot, viņa zināšanas nav vajadzīgas un bija skaidrs jau o sākuma, ka sākums būs tāds kā tagad aprakstīts. Pieļauju, ka autore leca pa priekšu un stāstīja, kā priekš viņa visu nokārtos, palīdzēs utt, bet tagad- kāpēc grīda nav izmazgāta...un to prasa kkādam alfa tēviņam, kurš bija veiksmīgs un vadošs un kāds tur vēļ?
Don't grow up! It's a trap
|
|
Tatad - saki vinam skaidri un gaisi - sads majas darbu sadalijums man nepatik. Viss. Ludzu izvelies no mana saraksta - ko tu darisi majas. Viss. Man ir 2 berni, pilna laika darbs, suns un 100 kvadratu dzivoklis. Ja es viena visu to vilktu, es kapa butu - ar nopietnam veselibas problemam no parslodzes un izdegsanas. Ir jau kam patik vienam vilkt to vezumi un pacikstet cali - neesi tada. Kada fucka pec man butu jakopj un jadara ikdienas majas darbi, kursu vajag abiem. Poda tak kaka abi? Abi ed? Abi gul taja gultasvela? Common. Gan man virs iecikstas - si nav viesnica. Si ir musu dzivesvieta un musu izveles. Ta ka lugums darit. Bet - es nespiezu darit liets kas vinam riebjas, ka trauku masina un ap to saistitais. Lai mazga velu, izzauj un saliek skapi. Sit dzivosana kad otrs uzliek miksto ikdienas pienakumiem ir jabeidz. Nesaprotu kadel sievietes sito piecies. Man ir 2 berni, paldies, treso es nevelos.
|