Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

7.klase

ambersun

adatainis

Ja lūdz palīdzību, tad palīdzam. Ja parādās dīvainas atzīmes (nupat bija vieninieks ģeometrijā, tad pajautāju, vai kādas problēmas ar vielas apguvi.)

Mācās pati, mājasdarbu izpildi nekontrolēju.

Es pārskatu prezentācijas pirms uzstāšanās, ja meita to uzskata par nepieciešamu. Vīrs palīdz apgūt krievu val., jo meitai tā ir pilnīga svešvaloda. Pārējo jautā ļoti reti.

Kāďēļ nepieciešama šī statistika?

Cālis nav labākā vieta, kur iegūt objektīvu statistiku, jo šeit pārsvarā apgrozās gādīgās, ieinteresētās mammas, kuras laikus ir ielikušas labus pamatus, lai 7.kl. būtu maz problēmu.

Bet ir arī tādi 7-klasnieki (un tādu nav mazums), kuriem būtu ļooooooti nepieciešama vecāku īpaša ieinteresētība un arī kontrole. Būtu vajadzīga, bet nav.

viedaminka

Tas, ko tiešām nevajag bērnam palīdzēt, ir likt somu. Ir mammas, kas to dara līdz pat vidusskolas pēdējai klasei.

Ja bērna sekmes ir zem 7, tad vecākam vajadzētu iesaistīties bērna mācību procesā- piedāvāt palīdzību, palīdzēt pašam vai sameklēt privātskolotāju. Un tas ir neatkarīgi no tā, kura klase- 5.vai 12.klase.

ambersun

Bērns pēc paša vēlēšanās nomainīja skolu, veiksmīgi nokārtoja iestājeksāmenu un tagad iet smagi. Klasē pirmspēdējais. Uz jautājumiem vai palīdzēt saka, ka viss ir labi, tikai šodien kārtējais 3 pārbaudes darbā ģeometrijā. Jau otrais 3.. plus 1 arī dabūjis aizmirsta mājas darba dēļ.

Meklēt citu skolu, jo esošā skola kaut ir vislabākā, bet ar augstām prasībām? Esmu izmisumā. Bērns ir kautrīgs, skolotājiem palīdzību nelūdz, vecākiem arī nē. Ārpus goda, izskatās... visu laiku tik attaisnojumi, ka saņemsies, viss būs labi..

Ikviens dzīvo labi, kamēr kāds nepasaka, ka dzīvo labāk. Tad ikviens sāk dzīvot slikti.

viedaminka

ambersun
Kad bērns neredz, aizej pie ģeometrijas skolotājas un pajautā, kur, viņasprāt, ir problēma? Un ko viņa ieteiktu tev darīt? Viņa noteikti situāciju redz labāk, jo zina, kas notiek stundās.

Vai viņam sliktas atzīmes ir visos priekšmetos vai tikai dažos? Ja daudzos vai visos, tad iemesls var būt slikta atmosfēra klasē. Ja bērns slikti klasē jūtas, tad bieži arī sekmes paliek sliktas. Pats bērns to var arī nepateikt- to tu vari uzzināt tikai pie pedagogiem.

Ja dēlam ir tēvs, labāk būtu, ja tēvs ar dēlu un parunātu par šo tēmu. Un teiktu kaut ko apmēram tā- "Reizēm skolās strādā atšķirīgi skolotāji- ir tādi, kas vairāk cenšas, ir tādi, kas mazāk. Arī klases mēdz būt dažādas- ir tādas, kas spēj iemācīties vairāk un tādas, kas -mazāk. Redzi, ka starp abu skolu pedagogiem ir bijusi liela atšķirība un tavi tagadējie pedagogi prasa vairāk nekā vecās skolas pedagogi ir iemācījuši un tas tev rada nelieliaa grūtības tikt līdzi mācību programmai. Ja tu veiksmīgi nokārtoji iestājeksāmenus, tad tu esi gudrs, bet, iespējams, ir kaut kur vecajā skolā radušies zināšanu robi vai varbūt vēl neesi pieradis pie jaunās skolas pedagogu mācību metodēm un tempa. Mēs varētu tev sarunāt privātskolotāju, kurš tev palīdzētu, kamēr tu adaptējies un pierodi pie jaunās skolas pedagogiem. Vai tev ir kādas vēlmes attiecībā uz privātskolotāju? Vai tu labāk gribētu, lai tas ir jauns students vai pieredzējusi skolotāja? Kurās dienās tev būtu ērtāk? Darbdienās? Brīvdienās? "

Nu kaut kā tā to sarunu ievirzīt. Pateikt, ka tas ir pilnīgi dabiski, ka nomainot skolu sekmes krīt. Un ir pilnīgi normāli tādā situācijā piesaistīt privātskolotājus- tā daudzi dara. Un nevienam to var neteikt- tas var palikt jūsu ģimenes noslēpums.

ambersun
Jārunā un jāklausās.
Jāstāsta, kā arī pieaugušie, ja darbā/sadzīvē ir grūtības, nemēģina tās klusējot risināt (vai nerisināt) vieni. Lūgt un pieņemt palīdzību ir normāli.

Par skolas maiņu. Mana gan jaunajā labajā skolā turas kaut kur drusku virs viduča (vecajā skolā bija pašā spicē), un jautājuma par to nav. Bet, skatoties, ka klasē ir pa kādam, kam vidējā atzīme knapi sekmīga, par šo jautājumu pateoretizēju. Un sapratu, ka diez vai bērna labā ir pāriet atkal uz sliktāku skolu, kur mācīs švakāk. Esošajā (pieļauju, ka kādas valsts ģimnāzijas proģimnāzijas klases) ir iespēja kaut kādā brīdī savākties, dabūt tās zināšanas, atzīmes un mācīties tālāk arī ģimnāzijā. Bet, ja aizies uz švako skolu, var gadīties, ka šis ceļš uz ģimnāziju vairs nesanāks. (Dažkārt tomēr tas labās skolas 5nieks ir vairāk vērts nekā švakās skolas 8nieks.)

Otrs - skolas psihologs!!! Man pašas 7klasniecei ir problēmas ar iekļaušanos klasē (viņa ne-vēlas iekļauties, bet arī no tā īpaši necieš) un spēju sadalīt slodzi. Kad abas sapratām, ka ar manu palīdzību par īsu, meita ar prieku pieņēma ideju iet parunāties ar gudrāku cilvēku Taču pirms tam kaut mazliet jāizrunā situācija arī vismaz ar klases audzinātāju.

ambersun
noteikti iesaku pacinities un palikt esoshaja skola (saprotu, ka taa ir kada gimnazija).

Varat pameklet Facebook grupaa - privatskolotaji, domaju, ka atradisiet par pienemam naudinam labu skolotaju, un izstastiet, precizak - lai berns aprunajas ar skolotaju, un izstasta, kuras teemas klibo, un noteikti bus uzlabojumi.

Rudeni saksies jauns macibu gads un tad noteikti bus uzlabojumi!

adatainis

ambersun
manējais arī ir "labākajā". Es neķeru kreņķi par pieciniekiem. Septītajā klasē jau, nu, noteikti. Pirmo pusgadu vispār bija šausmas, kamēr pierada pie prasībām. Divnieku vēl neesmu redzējusi - 1 un 3 jau bija.

Algebrā un ģeometrijā gan es palīdzētu. Ja ielaidīs, tad vieglāk nepaliks. Nakamgad taču fizika un ķīmija nāk klāt. Angļu valodā mēs savējam visu gadu apmaksājām kursus - bija ielaists.

Vieta tajā skolā galīgi nav svarīga, galvenais, lai pašam bērnam komfortabli. Es pat negribētu, lai manējais ir augšgalā.

Varbūt tieši sākt runāt, ka "Tu jau pats gribēji, saņēmies, tiki. Tagad vajadzētu pacīnīties, lai tev komfortablāk konkrētajās mācībās".

Papildināts 13.04.2022 20:08:

Otra lieta, kas tas var būt saistīts ar pusaudžu vecumu - "gan jau kaut kā pats viss sakārtosies bez liekas piepūles".

Jebkurā gadījumā - es esmu tādā starā par prasībām un skolotājiem, ka ļoti negribētu, ka pēc 9. klases manējam no turienes būtu jāaiziet.

Ja tā ir RV1Ģ, tad ir vērts palikt. Noteikti ir vērts.

Tikai ir jāsaprot, kur ir problēma. Ja attiecībās ar klasesbiedriem, būtu jāizrunā (kaut ar psihologa iesaisti). Ja problēmas ir ar ģeometriju, fiksi meklēt privātskolotāju. Zinu, ka, piem., viens RV1Ģ beidzējs, kas tagad studē, vada privātstundas zoom. Viņš to "virtuvi" zinātu vislabāk. Ja dēls tika iekšā, tad smadzenes ir tādas, ka, manuprāt, pietiks ar vienu, divām nodarbībām nedēļā. Piekrītu adatainis, ka ir būtiski neiepieļaut robu rašanos.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18427611