Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

9. klases izlaidums. īsu vai garu kleitu?

Kleitaa

Un vēl viena lieta , kas man liekas tāda vairāk filozofiska, meitas audzinot Nesaprotu šo latviešu sieviešu pieticīgo uzstādījumu, ka svētku drēbes jāgādā ar aprēķinu, lai var pēc tam novalkāt kā vasaras kleitu. Nuuuu nez, vēl tikai trūkst ideja, ka jāizvēlas materiāls, lai pēc nonēsāšanas vasarā, labi uzsūcoša gridlupata iznāk.

Sievietei ir jāpucējas reizēs, kad tās ir. Un tāpēc tie ir svētki, ka ir savādāki kā džinsenes katrai dienai.

PelePele
Uz papēzīem staigāt jāmāca. Jo vienmēr kāda reize būs pirmā.

viedaminka
Nesanāks, ir sajūta, ka tas ir kāds valsts noslēpums

Papēži augsti nebūs, "peiklājīgs' augstums, lai var pastaigāt, jo ikdienā ir tipiska kedu meitene

Papildināts 05.05.2022 12:42:

Šobrīd laikam lielākā problēma ir kleitu piedāvājums. Sūtīt nesūtisim, jo ir jāmēra, bet kur klātienē ir liela kleitu izvēle?

Rosalia

lutekle
Nesaprotu šo latviešu sieviešu pieticīgo uzstādījumu, ka svētku drēbes jāgādā ar aprēķinu, lai var pēc tam novalkāt kā vasaras kleitu.
Latvietes ir praktiskas. Labi, nopirks vai uzšūs riktīgi greznu kleitu, uzvilks uz izlaidumu un pēc tam to kleitu vairs nebus kur vilkt, jo cik tad ir pasākumu, uz kuriem velkama grezna kleita. Bez tam, ja vēl vienu reizi uzvilks, tad vairāk negribēsies vilkt vienu un to pašu, jo mainās vecums, mainās mode, u.t.t., tā kleita pakarināsies vēl pāris gadus skapī un tiks izmesta. Varbūt kādai tas liekas ok, bet man tā šķiet mantas izķērnāšana un vides piemēslošana. Labi, kāzu kleitu pēc tam nekur nevilksi, bet izlaiduma kleitu mierīgi.

viedaminka

lutekle
Es arī nesaprotu latviešu sieviešu pārspīlēto pieticību. Līdz izlaiduma m ir vairāk pat mēnesi, var paspēt iemācīties staigāt uz jebkādiem papēžiem. Cik reizes tad sievietēm to lielo, svinīgo pasākumu, uz kuriem uzposties? Un pat tad ir kāda "pieredzējusi" sieviete, kas čukst austiņā- nē, to kleitu tev nevajag, velc vien to katūna kleitiņu, ko vasarā nonēsāsi. Un tā no paaudzes paaudzē sievietes viena otrai nodod mantojumu- nemīlēt sevi, neposties, būt pelēkai, nemanāmai pelei, jo tas taču praktiskāk. Un tad izaug sievietes, kam sapošanās nozīmē džinsu nomaiņa pret kleitu un vienīgā skaistumkopšana ir frizieris.

Papildināts 05.05.2022 18:14:

Tā vietā, lai meitai iemācītu staigāt uz papēžiem, mātes atrunā meitas no tādu vilkšanas, jo var taču nokrist. Un kad tad tā jaunā sieviete iemācīsies staigāt uz papēžiem? Tā ir meitenes sievišķības apspiešana.

Tāpat ar kleitām. Ja meitene vēlas garu, greznu kleitu, māte tik nosaka, ka tas ir oficiāls dienas pasākums, tāpēc jāvelk ikdienišķu, īsu tērpu.

Mātes nocērt saknē meitu vēlēšanos uzposties, būt sieviešķīgām.

Itkā ir kādu no klātesošajiem ļoti interesētu, ko tās mazās meitenes ģērbj un kā viņas staigā uz papēžiem. Ļaujiet bērniem izpaust sevi, gūt pieredzi.

Rosalia

viedaminka
Tīri intereses pēc - cik bieži tu velc vienu un to pašu grezno kleitu? Es uzšuvu greznu kleitu uz dēla kāzām, un tā arī ir vienīgā reize, kad to uzvilku. Jo +/- tajā pašā kompānjā negribu to vilkt atkārtoti. Bet drēbes, kuras esmu šuvusi vai pirkusi citiem svinīgiem psākumiem, nav bijušas izteikti greznas, tāpēc tās varu uzvilkt viskautkur vairākas reizes. Man tā šķiet praktiskāk, un tāpēc nejūtos sevi nemīloša pelēka pele. Ja kādam no malas tā izskatās, tā nu vairs nav mana problēma.

Kleitaa
Garas kleitas atšķiras, garas kleitas ne visas ir vakarkleitas, jo atšķiras griezums, modelis, auduma faktūra utt.

Nē, gara kleita noteikti nav par šiku.

Optimists optimistiem optimists.

Gemma

kopbildēs labāk izskatīsies, ja visas stilistiski būs vismaz vienā virzienā

Gandrīz neticami, ka kādam mūsdienās rūp devītās klases kopbilde!

Man vienīgais, kas liekas svarīgi - lai meitene jūtas laimīga un priecīga savā kleitā.

Ko domā tantes uz soliņa - tam nav nekādas nozīmes, ja tas meitenei netraucē labi justies.

Jā, lai meitene ir priecīga, tieši tā.

Un nav jādomā par stilu salāgošanu kopbildes dēļ. Nav jābūt vienādi štancētiem.

Bet estētiski izskatīties gan deretu - lai kleita nosedz dibenu un biksītes.

Optimists optimistiem optimists.

Ievice

9.klase ir labs brīdis bez smagām sekām izmēģināt, ko sirds kāro. Kaut vai, saprastu, ka nepatīk.

Papildināts 05.05.2022 21:39:

Un ir pietiekami daudz veikalu, kur var nopirkt vēlamo jebkurā budžetā.

Papildināts 05.05.2022 21:40:

*lai saprastu

Tā bija istaba, pilna ar papīra kuģīšiem. Viņa saplēsa tos un teica: Mēs esam divi - mēs visi esam divi.

viedaminka

Rosalia

Tīri intereses pēc - cik bieži tu velc vienu un to pašu grezno kleitu?

Man arī ir interese- kāpēc greznu kleitu nedrīkst vilkt atkārtoti vienā un tajā pašā kompānijā? Pieņemu, ka tik svinīgi pasākumi, lai vilktu greznu kleitu, nenotiek katru nedēļu. Nedomāju, ka kāds ir tik vērīgs, lai iegaumētu visu viesu tērpus un to atcerētos vēl pusgadu, gadu pēc pasākuma. Un pat ja atceras, vai tad pasākumā svarīgākais ir pārsteigt viesus ar savu tērpu vai vienkārši labi izskatīties un gūt prieku no kompānijas?

Jo +/- tajā pašā kompānjā negribu to vilkt atkārtoti.

9.klases izlaiduma kleitai diez vai šis ir aktuāli- varēs ģērbt visos privātajos pasākumos.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18428309