|
laukupele
23.05.2022, 12:22
9
19
Iznāca brīvdienās padiskutēt ar vienu gudrīti par to, kas tagad notiek. Es par to, ka cenas visam ceļās nenormālos ātrumos, bet algas netiek līdzi. Un tad man tā gudri atbildēja, ka nu jā, mēs jau dzīvojām diezgan labi, un nav nekas slukts, ka tagad būs nedaudz jāpārskata savi ieradumi. Ar to cilvēku tālāk negribēju strīdēties. Mājās pārdomāju runāto un kaut kādā ziņā varu piekrist, ka kūkas un konfektes varam tiešām ēst tikai svētkos. Un gaļa ar nav jāēd katru dienu. Bet kādas alternatīvas var būt mājokļa izdevumiem. Pensionārs dzīvo vienistabas dzīvoklītī, nevar tos komunālos nomaksāt, ko viņam darīt. Nu nav mums tādas izvēles, kā iet uz sociālajiem dzīvokļiem vai pansionātu. Šodien atkal lasu rakstu, ka maize rudenī varētu būt pat trīs reizes dārgāka. Nu tiešām raudāt gribās, jo gribas tomēr dzīvot, nevis izdzīvot. Ar kādu skatu jūs skatāties nākotnē.
|
|
paradize
23.05.2022, 12:34
7
16
es domāju, ka sociāli neaizsargātākajām grupām uz rudeni noteikti taps kādas kompensācijas, kas segs apkuri vai ko tamlīdzīgu. Mēs parējie ja vēl neesam tad pēdējais laiks pārskatīt tērēšanas paradumus . Mūsu ģimene jau ir sākusi starp citu bez pārcentības, bet tomēr 
|
|
labrencija
23.05.2022, 12:35
5
15
Kad cilvēki nepirks, tad nolaidīs cenas zemāk pārtikai.
|
|
reitings
23.05.2022, 12:36
13
28
Man visvairāk besī tā draudēšana, ka tagad atvieglojumi būšot mērķētāki, lai nenodies kāds, kurš nav galīgs nabags, kādu labumu neiegūst. Tie, kas jau tagad ir uz nabadzības sliekšņa, tiem vsimaz jau ir kādas iestrādes, ko darīt, viņi ir pieraduši. Bet mums tā vidusšķira it tik trausla, ka pāris mēnešu laikā arī tie var kļūt par nabagiem. Bet nodokļus gan paņem pēc maksimuma. Visās normālās valstīs PVN ir samazināts vai likvidēts, bet mūsējie tikai draud un brīdina. Alternatīvas? Kaut kādā veidā mēģināt ietaupīt uz nodokļiem, tiem, kas to fiziski var izdarīt 
|
|
ZigZag
23.05.2022, 12:48
9
22
Pensionāram vienistabas dzīvoklī pienāksies mājokļa atbalsts, to rēķina ņemot vērā faktiskās izmaksas, lai paliek pāri noteikta summa. Jācer, ka būs arī kādas pārtikas pakas. Skaidrs, ka viegli nebūs. Viena daļa cilvēku gan mierīgi var pārskatīt paradumus, joprojām degviela tiek tērēta uz nebūtu, veikali arvien ņudz. Slikti ir tiem, kuriem nav ko ierobežot un es ceru, ka mērķētais atbalsts sasniegs ne tikai pavisam maznodrošinātos, jo tur tie sliekšņi nav atbilstoši pašreizējām cenām. Tas, ka visiem nāksies ierobežoties, ir skaidrs. Gribēt, lai dzīves līmenis paliek nemainīgs, ir par daudz prasīts kara apstākļos.
|
|
ExCuca
23.05.2022, 13:20
23
13
Ja apelējam pie kara kā cenu celšanas attaisnojuma (nafta, gāze...), tad jāsaka, ka šis ir uz mūžīgiem laikiem. Ja nu tikai kāds neatklās mega iegulas Latvijā vai mūsu algas un pensijas vismaz nedubultosies tuvākā gada laikā.
Jautājums ir cits - vai ir iespēja amortizēt izdevumus kaut tiem pašiem pensionāriem, kuri mīt adekvāta izmēra mājoklī (par tiem, kuri vientuļi trīsistabniekā nekomentēšu). Vai būs iespēja palīdzēt tām ģimenēm ar bērniem, kur vecāki pelna minimālo izsmieklu , ai atvainojos - algu, kura nekā savādāk kā pabalsts nav nosaucama.
Nav ko te lolot ilūzijas par pēkšņas leiputrijas iestāšanos, jāsāk vien savilkt jostas ciešāk. Eiropa mums nepalīdzēs. pati Eiropa nezin ko darīt. Tikai Eiropā trūcigumā mītošo un slieksnis ir augstāks.
|
|
luara
23.05.2022, 13:29
2
17
Es ar zinu ģimenes, par kurām nevar teikt, ka gaida tik pabalstus, tur vecāki strādā, bet nu tās algas netiek līdzi dzīves dārdzībai. Var jau teikt, jāmeklē labāks darbs, bet arī tas pavārs bērnudārzā un pārdevējs veikalā ir vajadzīgi. Man kaimiņos dzīvo otrās grupas invalīds, cilvēks gribēdams nav spējīgs neko darīt. Viņam ar to pensiju labi ja pietiek ko ēdienu nopirkt, par kaut kādiem citiem maksājumiem tur nemaz runa nevar būt, un tiešām domājat ka tādiem kāds komunālos maksājumys kompensēs 100% .
|
|
paradize
23.05.2022, 13:41
6
9
es gan tā domāju, ka mazturīgām grupām nopietni kompensēs, pretējā gadījumā sāksies sociālā katastrofa, jo šis pieaugums ir abnormāls.
|
|
reitings
23.05.2022, 13:49
9
20
Es arī domāju, ka mazturīgajiem kompensēs, bet maksāt un strādāt spējīgos terorizēs vēl vairāk.
|
|
Susuriic
23.05.2022, 13:50
4
7
laukupele Ko tad Tu iesaki alternatīvai?
PS. Pārskatu tēriņus un meklēju, kā nopelnīt vairāk.
|