Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Cenu celšanās un alternatīva

laukupele

Resnā Žurka

Čiekurkalna attīstības biedrība tviterī pirms dažām dienām priecājās, ka šogad kanalizācijauun ūdensvadu šogad būvēs, kur nav. Man bērnībā likās, ka pilsētā ūdensvads un kanalizācija ir norma. Bet tad nāca kultūršoks, ka tas viss var būt lauku ciematā, bet nebūt pilsētā, pie tam pat Rīgā un nebūt ne nomalē

Daļā mājokļu noteikti nav kanalizācijas. Pati tādā līdz 18 gadu vecumam dzīvoju.

Toties tagad pat laukos projektu ietvaros ir izbūvēts ūdensvads un kanalizācija.

Katram savs

Resnā Žurka
Čiekurkalna attīstības biedrība tviterī pirms dažām dienām priecājās, ka šogad kanalizācijauun ūdensvadu šogad būvēs, kur nav.

Jāatšķir centralizētais ūdensvads no ūdensvada vispār. Šajā tēmā drīzāk ir runa par jebkuru mājoklī ievilktu ūdensvadu un kanalizāciju. T.i., man nav centralizētā ūdensvada (arī piederu pie Rīgas "čuhņas", taču komforta līmenis neatšķiras no tiem, kam ir.

ace
Gandrīz vai jāsāk piedomāt, kā lai atgūst to visu.
Mēģināt paslimot?

Ja kāds nesaprata - ironija. Būtu priecājusies, ka nav nepieciešami sociālie pabalsti. Ienākumu nodokli var atgūt, ja ne citādi, tad veicot iemaksas pensiju fondos. Izdevīgi tiem, kas nav ļoti jauni, jo no 55 gadiem jau var ņemt ārā.

pelēkais nezvērs

Es ar nekvalificējos pabalstiem. Ja šis viss ar pabalstiem izies cauri, tad neapskaužu soc.dienestus.

Nav taisnīgi. Ar ko mēs sliktāki? Ja jau dzīvojam nabagmājā, tad visiem nabagiem pienākas pabalsti, arī mums.
Bez pabalstiem var iztikt tās "cālenes", kuras pašas pelna tūkstošus mēnesī tāpat kā viņu vīri, un kurām kontā vismaz 10 štukas kā minimums. Tādas šeit ir nolasījušās biezā slānī. Nav nepieciešams ar pabalstu sīknaudu lieki apgrūtināt ne viņas, ne sociālos dienestus.

Opsā lillā, abi gali pillā. Sukā, runcīt, kažokā.
Цинизм - это искусство называть вещи своими именами. А. Г. Невзоров
La Femme Fatale ..   

Katram savs
A kapēc gan nevarētu daudzi beidzot atļauties ar t un iesnām paslimot, tā vietā lai testos uz darbu, ieraujot kārtējo ibumetīna devu. Galu galā tagad ir sliktais tonis apslimušam riņķī vazāties.

Resnā Žurka

Katram savs
Nu man draugi arī dzīvo Rīgā vietā, kur nav pilsētas ūdens un kanalizācija, bet es to uzzināju nejauši. Turpretī blakus ir kaimiņi ar aku un sauso ateju. Tā kā jā, daudziem viss ir sakārtots, taču tas ir tāds lauku variants, pilsētā būtu loģiski centralizētās trubas

Resnā Žurka
Rīga ir ļoti veca! Un, ja mājas iedzīvotāji nav pirkstu pakustinājuši, lai uzlabotu savus dzīves apstākļus, kā tad tas ūdensvads uzradīsies pagājušā gadsimta koka būdā? Dīvaini ir drīzāk tas, ka būdas vēl nav sabrukušas.

Resnā Žurka

eseni
Nu vot tieši tā. Pie centralizētās varbūt pieslēgsies, bet paši neko nebūvēs. Man jau daudz prasīja savu māti pielauzt, lai vasarnīcā pie kanalizācijas jāpieslēdzas, jo viņai pofig. Tagad tīri laimīga, ka pods mājā iekšā.

MazaisMurmulis
Te LV 94.7% jau 2020.gada mājās bijs ūdensvads.
Nebūs tiesa. Ūdensvads = centralziētā ūdensapgāde. Ūdens mājā/dzīvoklī varbūt.

Dzīve ir gluži kā rožu dārzs, bezgala skaista, bet ar ērkšķiem!

Namejs
Smird... pēc skaudības, nenovīdības, aprobežotības... un stulbuma. Pretīgs kompots. Un lācis vēl ir mežā ar visu ādu... Ja nav man (un štrunts, ka man būtu tikai grūtāk, jo es tak rukāju, attīstu biznesu utt.), lai nav nevienam (arī tam, kuram tas pabalsts tiešām būs izdzīvošanas jautājums). Kaut kāda iedoma, ka esošais dzīves līmenis ir garantēts, pienākas un noteikti ir svētā govs attiecībā pret jebkurām pasaules kataklizmām... kas to ir apsolījis? Dod, dieviņi, otram dot, ne no otra mīļi lūgt.
Vistipiskākā latviešu nabaga domāšana - norma ir nabadzība, nevis pārticība utt., pastāsti to kādam, kas dzīvo Reiropā. Plus vēl tā iedoma, ka visi visiem ir kaut ko parādā, ka tie, kas daudz stra'dā, cenšas domāt stratēģiski, riskēt un ieguldīt dažādu veidu resursus, ir kaut ko parādā dāmītēm, kuras "negrib visu dzīvi veltīt darbam", "grib dzīvot harmonijā ar sevi un dabu", veltīt vairāk laika sev utt.", karoče, negrib nekam pislēgties un pakustināt savu ž (piedošanu). Tie, kam ir kaut cik normāla iztika, vismaz LV leilākoties ļoti daudz ir ieguldījuši, lai to sasniegtu,nav mums te izplatīta miljonu mantošana. Attiecīgi šie cilvēki arī gribētu kādu palīdzību no valsts grūtā situācijā, un viņiem nav nekāda pienākuma tūkstošus mest caurā maisā, lai visādus sliņķus uzturētu. Piedodiet, nevis sliņķus, bet tos, "kam darbs nav galvenais". Es nerunāju par objektīvi slimiem un grūtā dzīves situācijā nonākušiem cilvēkiem.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18428751