Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Cenu celšanās un alternatīva

laukupele

Meauk
Pie patreizējām elektrības cenām un gaidāmo tā trūkumu, kontekstā ar maksātspēju, es teiktu tas ir pēdējais ko darīt. Varbūt tiem, kuri pilsētā un ir bezmaksas uzlādes vieta pie mājas. Nez cik ilgi tādas būs... ja esi jau 1h rādiusā no darba, ar tādu auto pat uz darbu pie -20 neqizbrauksi.

lielaiskartupelis

Meauk
Ne jau strādnieku šķira

Landlordi tak šobrīd izģerb plikus un jāēd arī.

Kur vēl iekrājumi...

Elektroauto esmu izsvītrojusi no iespēju saraksta. Maksimāli-hibrīds.

Ko tad ārzemēs cilvēki dara?

Labs jautājums man jau arī sāk palikt interesanti.

Vienkārši Latvijas sāpe šajā sakarā ir fakts, ka milzīga daļa iedzīvotāju dzīvo no algas līdz algai, tāpēc pie tik liela energoresursu sadārdzinājuma principā jāiestājas 100 % mājsaimniecības bankrotam atšķirībā no Anglijas, kur lielai daļai iespēja veidot no algas uzkrājumu plus bagāta valsts, kas var nokompensēt , pabalstīt utt .

Šobrīd orientējos, ka vidusmērs palīdzēs sev pats, neticu, ka bārstīsies ar naudu

lielaiskartupelis

Neuzskatu, ka degvielas cenas tik augstas, ka par katru ieapēju jāpārmaksā iegādājoties 3tik dārgāku elektroauto...

Nedēļā mans degvielas sadārdzinājums ap 10eiro, tāp3c jau nekāršu sev līzingu par eauto...

chibuchabuchib

Jazz_
Šobrīd orientējos, ka vidusmērs palīdzēs sev pats
Ja, ja nekas kardināli nemainīsies, pastāv iespēja, ka mainīsies.

chibuchabuchib
Ja kaut kas mainīsies kardināli, tad nonāks trūcīgo grupā un tad tas scenārijs ar atbalstu.

Es domāju, ka būtu jāsastāda savu izdevumu plānu un jāpaskatās, kur būs tas vājākais posms. No tā arī tālāk dancot.

1) Komunālie izdevumi
2) Hipotēkas, līzingi, kredīti, parādi
3) Veselības izdevumi
4) Pārtikas izdevumi
5) Apģērbs, kosmētika
6) Degviela

7) Izklaides

Komunālajos, laikam, neko diži mainīt neizdosies, varbūt tikai taupīšana, kur tā ir reāli izpildāma. Bet tie būs daži eiro, man liekas. Palabojiet, ja kļūdos. Otrie izdevumi arī ir tādi, kādi ir, varbūt kaut ko tur var sarunāt (nezinu, nav pieredzes ar lielajiem kredītiem un hipotēkām). Veselības izdevumi vairāk ir pensionāriem, tur jau arī diži maināms nekas nav. Toties pēdējie četri ir maināmi dažnedažādos veidos.

vidusmēra ļaudīm pat tiem, kas gaužas, ir iekrājumi, domāju sāks tos pa daļai tērēt ,atteiksies no kādām extrām utt. tas gan viss ietekmēs kā pa ķedi visu pārejo, bet nu neviena krīze nav mūžīga. Visslikāk būs vientuļiem pensionāriem, zemu apmaksātiem darbu veicējiem, ceru, ka tiem nopietni palīdzēs valsts līmenī.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18428751