Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Pirmklasnieka un vecāku darba apvienošana. Kā?

FirstAustria

Upene

Par brīvlaikiem - man ir 6 nedēļas gadā atvaļinājuma, vīram 4 - ņemam uz maiņām, kopā praktiski nesanāk. Nu jā un tas attālinātais darbs ir nemērīgs bonuss, jo nu tagad arī abiem sīkajiem brivlaiks, bet kaut kur tepat vien pa mājām grozās.

Jādomā jau laikus par tādu darbu, ko var savienot ar bērnu. Kaut vai tā pati pusslodze vai darbs no mājām. No agra rīta līdz vēlam vakaram bērnam pa skolu un pulciniem katru dienu - nu tas nav variants. To neviens psihologs neieteiks. Pārāk liela slodze.

Mums arī bija "auklīte" kura atveda no skolas, pavadīja uz citām nodarbībām, un palika mājās kamēr kāds no mums pārnāca. Bērns bija gan paēdis, gan izmācījies un pat somu nākamajai dienai sakārtojis. Burvīga kundze, rūpīga kā par pašas mazbērnu. Bērnam viņa patika, mums arī un teica, ka mēs viņai arī patīkam. Vislabākās atmiņas. Vakarā varējām ar bērnu vien rāmi dzīvoties.

Indza

Katram savs
Diespas, man 13 gadīgs ūsainis,
Tāda pati bija pirmā doma par manu 14gadīgo. Ūsains, spalvains, teju divmetrīgs. Balss kā vecim, joprojām reizēm salecos kad atbild pa telefonu. Tādu pieskatīt...

The punishment sometimes don't seem to fit the crime.

Kāpostgalva

par vasarām - labi, ja darbojas kādā sporta veidā, kur nav pārak dārgas nometnes. tā var vismaz pāris nedēļas ' noklāt". skolas laikā - tā arī bija - pagarināta grupa, mūzikas skola utml. grūti reāli ir pirmie divi gadi, no trešās klases jau vienkāršāk. jāatzīst, ka kad vecākais bērns bija 1.-2. klasē, es lielu daļu no tā perioda strādāju līgumdarbus. un pēc tam tādu darbu, kur biju 10-15 min brauciena attālumā līdz skolai / mājai, lai var atvest-aizvest u.t.t.

bija arī brīži, kad palīdzeja mamma. tā kā labāk ir laicīgi pameklēt kādu pensionāri vai studenti, kas var kādreiz izlīdzēt. bet nu, kā jau teica, visi kaut kā beigās galā tiek..

Viss panākams - kamēr vēl acīs skatās,Viss iespējams - kamēr vēl vārdā sauc.(I.Z.)

Сергей Жадан: ...и поэтому все, чего ты боишься, как оно ни зовется,
тебя не касается, пока не начнется.

FirstAustria
It kā jau nedrīkst atstāt mājas vienu 7gadnieku.
Kāpēc nedrīkst?

Ja vien bērns nav ar īpašām vajadzībām.

aukle. citu variantu nav.

Trīspadsmit

vecākajam šai posmā izlīdzējos ar auklītēm vasarās, vai ņemšanu līdzi uz darbu, kurā bija pat iespējams spēlēties pagalmā. Skolā palika līdz maksimālajam laikam, jo tikai ap 18 tiku pakaļ. Skolā tikai spēlējās, vakaros vēl bija jāmācās m'jās, pulciņš tolaik bija 1x nedēļā.

Tagad mazākajam puikam, kurš nupat beidza 1.klasi, esmu priecīga par pagarināto grupu. Ja ietu pakaļ agrāk (man ir tāda iespēja), tad jānīkuļo būtu mājās pie datora/telefona, kamēr man darbs. Pagarinātajā gan izmācās uzdoto, gan iziet ārā, gan aiziet uz pulciņiem, viņam bija 3x nedēļā basketbols, otrdienās dažreiz 2x dienā sporta pulciņš (ja pats uz to aizgāja, jo gribēja vēl), angļu valodas pulciņš. 1x nedēlā pagarinātajā bija arī lasīšanas laiks - kad visiem stundu bija jālasa savas grāmatas. Citā laikā, kas vēl palika, zīmēja, spēlēja šahu vai citas spēles, ko pats gribēja. Viņam vēl papildus skolotāja deva uzdevumus rakstītprasmes attīstīšanai, kas sākumā ļoti slikta bija. Telefonus lietot viņiem pagarinātajā neļāva. Vasaru pavadīs vai nu pie omes vai nīks ar mums istabā, kamēr blakus strādājam. Es vispār esmu ļoti pateicīga attālinātā darba iespējai, bez tā nejustos tik komfortabli ar pirmklasnieku. Viens pats pagaidām mājās nepaliek un nav arī gatavs palikt, uz skolu ar negrib iet pats. Patstāvību jāstiprina vēl, ir bailīgs un kautrīgs.

Tā kā vajag pašiem izmēģināt pagarināto, varbūt būs pilnīgi pieņemama +domāt par auklītēm vakariem un brīvlaikiem.

Kad vēl bija darbs klātienē, reizēm kolēģi paņēma bērnus uz biroju, bet tā ir konkrēta nīkšana, kā arī vecāka darba kavēšana tomēr.

Nu, visi kaut kā ir izgrozījušies, arî jūs izdzīvosiet. Manā gadījumā pagarinātā nebija opcija, jo meitai pēc skolas bija vēl mūzikas skola, treniņi un baseins. Mēs algojām divas draudzenes pensionāres, kas strādāja pārmaiņus. Ideàli, līdz ar to neradās problēmas, ja aukle, piemēram, saslimst. Viena vienmēr bija uz strīpas.

Brīnos, ka tik sliktas atsauksmes par pagarināto grupu, man meitai patīk (2.klase), neapmierināta, ja viņu pirms tās izņem ārā. Pagarinātā grupa beidzas 17:00, darbs beidzas 16:30, tieši paspēju izņemt. Vot attālinātās mācības ir reāli sūdi, mums ar vīru visu kovid laiku bija darbs klātienē, tas ir nereāli, ja ir skolnieks 1/2.klase. Un, jā, garie brīvlaiki arī ir problēma, ja nav radu, kas var pieskatīt, diez gan bēdīgi.

Papildināts 14.06.2022 09:06:

Un vēl gribēju piebilst par pulciņiem mazklasniekiem. Ja atkal sāksies kāds covid vilnis, tad pulciņi atceļas. Vismaz mums tā bija. Un pagarinātā kovid laikā bija līdz 14:30, ja pareizi atceros.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18429161