Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Apsēstība ar ēdienu

Saulziede

PelePele
Runāju par našķiem, kas garšo visiem nevis ēšanu kolektīvisma vārdā. Jā, 90' tie bija smagi laiki, bet bērni turpina savu dzīvi labākos apstākļos un nevelk mammas pieredzi, kad tam nav jēgas. Māte varone līdzīgi autores vecmāmiņai mēdz sagrozīt veselīgu uzpratni par uztura pieejamību

Papildināts 18.06.2022 19:42:

izpratni

Papildināts 18.06.2022 19:47:

Nesen bija saruna par to, cik labs ir trekns ēdiens, ja nav veselības ierobežojumi. Labie tauki, piesātinātas garšas. Ja vien cilvēks spēj apēst mazu daudzumu. Tas nepieciešams ikdienā, citādi nešķīst vitamīni, neuzsūcas vērtīgais. Vīra radinieks ir gastrodakteris. Plova fans

tikko internetā uzdūros saruram, kur ir saraksts par restorāniem/ēdieniem kuri kaut reizi mūžā jāpagaršo

kā ir ar jums, vai, ja esat, piemēram, Florencē, jūs meklētu vislabāko picēriju pasaulē? stāvētu rindā stundu Telavivā, lai pagaršotu pasaulē labākos falafelus? ietu uz burzmīgāko ēdiena tirdziņu pasaulē Šanhajā, lai pagaršotu slaveno street food?

Riparia

Frivole
Man vēderprieki nekad nav bijuši tik nozīmīgi, lai stundām dirnētu rindās ar mērķi pēcāk kaut ko pagaršot. Ceļojumos man patīk vazāties pa tūristu neiecienītām vietām, parastu ļaužu dzīvojamiem rajoniem, man patīk pētīt logus. Ja es logā redzu kaķi, tad par tiem ļaužiem man sirds mierīga, tajās mājās viss ir kārtībā. Bet, atgriežoties pie ēdieniem, es labprāt šajā dzīvē gribētu norīt austeri un pagaršot trifeles (tās, kuras sēnes, ne končas), līdz šim nav sanācis.

Patricia L

Frivole
Lisabonā stāvēju stundu pēc "labākajām pastel de nata". Pēcāk konstatēju, ka nav neko labākas par citās konditorejās vai pat lielveikalos nopērkamajām. Es neesmu gourman un vienkārši nemāku novērtēt, teiksim, smalkā restorānā pa šķīvi izsmērētu krāsainu biezeni. Un te es piekrītu, ka vairāk priecājos par noformējumu nevis par to, ko baudīšu. Tā rodas minētās bildes

Taaapati

Ceļojumos cenšos nobaudīt virtuvi. Vai pagatovot vietējos produktus. Austeres, ikrus, vairums jūras veltes, jēlu lasi, laikam nespēšu nekad pagaršot. Lai gan manā ģimenē, citi to visu ēd.

PelePele

Riparia
gribētu norīt austeri
vot kā šito izveikt, man vēl nav skaidrs. Es noteikti vemtu. Man vēl kaut kas teica, ka viņas pīkst, kad rij nu nepīkst, es stāvēju blakus un klausījos . Bet nelabi man palika, tāpat kā paliek nelabi, ja kāds norij jēlu olu. Es nevaru skatīties.

Papildināts 19.06.2022 11:35:

man ir pilnīgi stulbi aizspriedumi, es nevaru ēst garneles, jo viņas veikalā izskatās pēc tārpiem ar melnu aci un man metas nelabi no ikru smakas. Nu nav man gardēža gēna.

red bull

Riparia
Varbūt tāpēc, ka grūti aizbraukt uz Kaļiņingradu caur Petrozavodsku? Tas par iespējamo iemeslu mīnusiem.

Es atbildu tikai par to, ko pateicu, bet ne par to, kā tu to saprati!

Riparia

red bull
Es pat piekristu, ja Krievijā būtu tikai viena Petrozavodska un tikai viena Šepetilovka.

Papildināts 19.06.2022 12:25:

PelePele
Vot man, savukārt, ļoti garšo cūku ausis, kājas un šņukurs. Un visādas mēles un sirdis. Kad PSRS laikā pārdošanā bija veselas vistas, jau bērnībā no zupas izriju seksti (nenormāli garda, ja kas) un kājas, tās, kas pēdas, nevis stilbi.

Papildināts 19.06.2022 12:35:

Es biju pārlaimē, kad vistu pēdas parādījās vietējā skārnī, tikai pa 50 santīmiem (tolaik) kg. Vārīju katlā ar laurlapām un sīpoliem, vīrs pacēla grāpim vāku, kas mums te tik garšīgi smaržo? Un tad noskurinājās un ieteica vēl krupju acis pievienot.

Riparia
Mums paveicās labāk, konkreto apdzīvoto vietu gan vairs neatceros. Muzeja gide uzreiz pateica- pusdienas ēdiet restorānā. Tas būs līdzīgi jūsu ēdnīcām un gandrīz droši veselībai . "Stolovajā" varbūtība saindēties nepieradušiem latviešu bērniem gandrīz 100%

Ceļojot labprāt nobaudu vietējo virtuvi, neesmu no tiem, kas jebkur ēdīs vien Makdonaldā. Bet tā, varu paēst gan ļoti vienkāršu ēdienu, gan būt gardēdis un priecāties par dažādiem agstās virtuves mākslasdarbiem.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18429259