Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Vai izdosies fundamentāls " psiholoģiskais" remonts ?

zilas_debesis

zilas_debesis
Kas tieši ir plānots darīt un uzlabot mājai?

Ar tiem vecvecākiem ir kā ir. Laikam teju neviens no laba prāta nav gatavs pārmaiņām. Mums arī vecvecāku mājās it neko nedrīkst pārmainīt, jo tas viss tiks gadiem kritizēts. Tās ir gana lielas šausmas.

Beatrise11

Dzīvošana nesakārtotā vidē, kur nav ērti un visi rūgst un neapmierināti, arī vecvecāku veselību neuzlabos..

Beatrise11
Parasti jau tiem vecvecākiem viss šķiet OK tā, kā ir.

Uzlabojumus jau grib tie jaunie.

zilas_debesis

Kur rodas vispār ienākumi, ar ko tie radinieki bez zāles pļaušanas un apkārtes vēl nodarbojas? Ja negrib neko pārdot, tad jāveido kāds apsaimniekošanas fonds. Katru mēnesi no saviem ienākumiem jāieskaita kādi 30% , vai kā vienojas un pāris gadu laikā jau būs uzkrājums. Tad var sākt ko darīt vienojoties par secību vai kaut lozējot. Zemi, ja paši neapsaimnieko labāk kādam iznomāt un to naudu arī pievienot uzkrājumam. Bet ja tā dzimta tur tā visi čupā gatavojas tā arī dzīvot, tāpat tā māja nav bezizmēra un agrāk vai vēlāk būs jābūvē kas klāt.

Meauk
Pirmākrt centrālapkuri vajag, otrkārt mājas viena daļa jānosiltina. Un pēc tam dažu telpu pārplānošana un varbūt daļēji sienu nojaukšana, lai vairākus mazus skabūžus un telpas uztaisītu par vienu funkcionālu. Ar to varētu sākt.

Papildināts 18.06.2022 13:06:

dezavu
Ir algoti darbi. Bet ir arī vēl īpašums, un visur viss prasa ieguldījumus. Un atduras pret to, ka neko nedrīkst pārdot vai samazināt, jo to savulaik senču vecvecāki izveidoja

Nu tad jākrāj fondā no algām.

zilas_debesis
nu ritenis no jauna nav jaizdoma - ka ir vairaki dzivokli/iemitniemi maja ir apsaimniekosanas maksa un uzkrajums remontam ka jebkura dalita ipasuma. Man gan sita dzivosana komunalnika izklausas ka murgs. Vasaras maja sanaksnam kopa ja - dienu diena vairakas paaudzes ar atskirigam vertibam, uzkstaiem un izpratni par vidi apkart man uzdzen zosadu. Ta jau dzive pilena ar kompromisiem ik uz sola - savas majas es gribu darit pa savam. Bet es iesaku apalo galdu un sarunu, ka JEBKURS ipasums ir jaapsaimnieko un par to jarupejas - visu laiki. Ala apsaimniekosanas ikemenesa maksa, kas var iet ari uzkrajumiem remontam. Esoso situaciju gan jarisina ar lielakiem ieguldijumiem.

Papildināts 18.06.2022 13:35:

zilas_debesis
ja kads iestajas poza - man neko nevajag. Nu normali ir kopsapulces un balsosana. Bet ja ipasumam ir viens ipasnieks, diemzel nekas nebus darams.

Patiesībā, ja ir sava zeme, savs mežs, tomēr apsvēru par jaunbūvi vispirms. Būvmateriāls no pašu meža. Pēctam varētu pārcelties un renovēt to etnogrāfisko ēku. Varbūt ar laiku ierīkot tur viesu māju vai kā tā.

Taaapati

Interesants stāsts un situācija. Bet zinu ka cilvēki tā dzīvo. Esam uzcēluši savu māju no 0. Zinu kā tas ir. Mans radinieks, atjauno sievas dzimtas māju. Tur gan neviens neiebilst jo znots par savu naudu nomaina jumtu, saliek logus, centrālapkuri, izremontē vannas istabu, jauns žogs, utt... Bet darba vēl šausmīgi daudz un nauda iekrīt tur kā akā. No mums netālu, arī kādus pāris gadus atpakaļ, vēroju kā pārbūvē vecu māju. Tur bija tam nauda, visu veco noplēsa, izplēsa, nomainīja, gada laikā, māja kā konfekte. Iegāja un dzīvo. Kad daudz cilvēku kopā, tas ir sarežģītāk, kur viņi visi paliks, cik ilgi ies remonts? Bet ptincipā esmu darītājs, ticu ka var. Ja ir līdzekļi un gribēšana.

Es esmu izbrīnīta, ka mūsdienās vēl pastāv tāds "visi kopā" modelis.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18429357