Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Vai izdosies fundamentāls " psiholoģiskais" remonts ?

zilas_debesis

labrencija

No zaļiem kokiem jau nebūvēs. Baļķiem, dēļiem jāizkalst.

Kamila

Nevar īsti saprast, cik tad cilvēku tur dzīvo un cik liela māja, tāpēc grūti ko ieteikt. Man personīgi nav saprotams, kā var vairākas ģimenes dzīvot zem viena jumta, jo problēmas garantētas ik uz soļa, kā šī tēma lieliski to apliecina. Es pareizi saprotu - jums tur visa teikšana ir tikai vecvecākiem un pārējie dzīvo zem viņu jumta ar viņu noteikumiem un pašiem nav ļauts pēc sava prāta darīt pilnīgi neko, pat ne savu istabu iekārtot kā vēlas? Tam cilvēkam, kurš iebilst pret remontu, ar garīgo veselību viss ir kārtībā? Nedomāju, ka ir normāli likt citiem ciest tikai kaut kādu savu stulbu iedomu dēļ. Tas taču jebkuram skaidrs, ka māja /dzīvoklis/jebkurš cits īpašums ir jāuztur kārtībā, ik pa laikam jāizremontē, jāatjauno. Un, ja pārējie nevar to ieskaidrot, tad kaut kas galīgi nav kārtībā. Vai nevarētu būt tā, ka vecvecāki vienkārši grib tikt no visiem vaļā un dzīvot vieni paši? Jo nu tāda uzvedība par to liecina. Jaunajiem vienkārši jāpasaka, ka, ja nebūs remonta, tad viņi visi ies prom. Es jau gan sen būtu aizgājusi. Jeb viņi visi tik nabadzīgi, ka nevar atļauties noīrēt dzīvokli?

Kamila
Kas tur ko nesaprast. Gan jau zemesnodokli, elektrību, vēl ko maksā tie mājas īpašnieki, pārējie neko nemaksā, bet ja grib remontu, tad īpašnieku zemi vai mežu grib pārdot un atkal izšļūkt paši neko nemaksājot. Bet brīnos, strādā algotu darbu, par īri senčiem nav jāmaksā un nekā iekrāta nav. Bet ērtības gribas.

labrencija

Protams, ka ne no zaļiem. Bet muļķīgi būtu pārdot mežu un tad pirkt kokus.

Jā intresanti, kš tādā kopsaimniecībā ir ar ikdienas izdevumiem. Kas maksā par elektrību, kas rūpējās par akures nodrošināšanu. Un kā ar ēšanu, katram savs ledusskapis, vai kopīgs, kas pērk pārtiku un gatavo, tāpat ar mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļiem, wc papīru. Tik daudz neskaidrības tomēr, lai kaut ko ieteiktu.

Undomiel

Es vēl saprastu vecākās paaudzes sentimentu un vēlmi ciest tādu kolhoza dzīvi. Bet absolūti nesaprotu jaunāko paaudžu mazohismu. Kas tam pamatā? Merkantils aprēķins iegūt neiekārojamu, nolaistu īpašuma, kura vērtība pamatīgi kritusies?

Ja apkure ar malku, vai centrālā vai necentrālā, ganjau tā malka ari no pašu meža. Pārdot un tad pirkt, nu nezinu gan.

Derpine

Njas... Kaarteejais Tomarinu mantojuma sindroms un sities kaut nost.

Katram savs

Kamila
Nevar īsti saprast, cik tad cilvēku tur dzīvo un cik liela māja, tāpēc grūti ko ieteikt.
Man arī tas pirmais jautājums.

Manuprāt, tie, kas ir gatavi tur pastāvīgi dzīvot, tie tad arī lemj, ko darīt. Vai tad vairākas ģimenes plāno vienā mājā dzīvot?

Katram savs
Sapratu, ka tur jau visi tā arī paaudzēs dzīvo tajā vienā mājā.

Katram savs

dezavu
Tad tai jābūt ļoti lielai mājai.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18429357