Bailes

Ksavjera

Slēdza Ksavjera: "Peace".
PelePele

man bail no dēlēm un asinīm, svaigām brūcēm. Nekad neskatos, ja man dur vēnā. Varu iepotēt pati sev, mammai potēju, pie šitā ar laiku var pierast. Bet asinis un vēna, nu nē!

Papildināts 16.07.2022 08:10:

Ļoti nepatīk caurspīdīgas kāpnes, laikam Nacionālajā bibliotēkā tas bija.

Papildināts 16.07.2022 08:12:

ā, vēl tumsā nekad, nemūžam nevarētu aiziet uz kapiem vai kādu vecu, svešu māju.

Inndra

Domāju, ka mana fobija te neizskanēs, bet ir gan. Man tāpat kā gludeklis ir nenormālas bailes no vardēm. Tā ir tiešām fobija, vienā tādā reizē es pat nezināju, ka varu tik ļoti ātri skriet. Ja varde ir ielīdusi siltumnīcā, sūtu bērnus, ja vīra nav mājās, lai izdzen. Mana fobija šķiet sākās bērnībā, kad devāmies uz ezeru peldēties,bet viss ezera krasts bija kā nosēts ar vardēm, viņas bija izlīdušas ārā pēc lietus. Tas bija šausmīgi, visur, kur liec kāju, ir varde. Tad es pārbijos. Arī tagad, auksti sviedri un zosāda, kad ieraugu.

Man bail no lapsenēm un sirseņiem. Uz viņu bildēm arī nevaru skatīties bez noskurināšanās.

Derpine

Nu gan jums te beedu ieleja

dezavu
Tad, kad taisa medus maskas. Kad karamele salīp matos, piemeeram.

Kopš bērnības bail no sprāgstošiem gaisa baloniem. Ne no trokšņa, bet no tās pretīgas "lupatiņas", kas paliek pāri. Arī tagad, pieaugušajā vecumā ne par ko nevarētu tai pieskarties. Riebjas ballītēs, kas rīko kādas spēles spridzinot balonus. Arī kad balons izlaiž gaisu un sakrunkojas. Tagad viņus taisa no kādas elastīgākas gumijas, tā kā vienkārši paliek mazāki, bet ar gludu, tvirtu virsmu, bet manas bērnības laikā riktīgi sagrunkojās, un tas arī bija neizsakāmi pretīgi, ja nejauši gadījās pieskarties. Turklāt sīkie - māsa uz brālis labprāt spēlējās ar tām "lupatiņām" un speciāli mani biedēja.

Secale cereale

Un vēl šausmīgu diskomfortu rada zvanīšana un runāšana pa telefonu. Piezvanīt un kaut kur pierakstīties pa telefonu un visu murgu murgs.

Vai, cik jauki! Es jau iedomājos, ka esmu viens tāds dīvainis.

Biomasai pietiek ar šlāgeraptauju (cāļgudrība).

Man bail no krupjiem. Ja ieraugu, pilnīgi sastingstu. Vardes gan patīk. Baidos zvanīt pa telefonu, ja kādam jāzvana, gaidu līdz pēdējam brīdim. Caurspīdīgas trepes, grīdas, iekārti tilti arī baida. Dažkārt bail braukt ar vieglo auto ziemas laikā.

Man riebjas čūskas. Vairāk riebums nekā bailes, jo riebjas pat skatīites pa TV, kad zinu, ka man klāt netiks. Arī zinu, no kurienes - mammai bija ļoti bail un mums visiem bērniem ieaudzināja.

Visām bailēm un fobijām ir iemesls. Tieši tāpēc labi, ka no visām tām, strādājot ar terapeitu, var tikt vaļā.

Vavaa

Man paniskas bailes (drīzāk riebums) no tārpiem un kāpuriem. Ja kur redzu, lecu nost vismaz par dažiem metriem. Ja rokās turu kādu augli un tur negaidīti pamanīšu tārpu, auglis lidos labi tālu.

Vēl man ir ļoti bail no šaurām ejām. Ja redzu video, kur glābj kādu ejā iesprūdušu, slēdzu prom, jo panika nāk virsū. Pat lasot grāmatā par līšanu caur šauru atvērumu sienā vai caur eju, man nāk virsū panika. Bērnībā smiltīs pārāk dziļas šauras ejas (kur roku ar rotaļlietu var iebāzt) arī nevarēju rakt, bail palika. Pat šo tagad rakstot un atceroties, pauzes ieturu, lai panika norimtu.

Ne tik ļoti izteikti, bet ir bail arī no necaurredzamiem dziļiem ūdeņiem. Nepatīk tādos peldēties (lai gan, ja citi cilvēki tuvumā arī peldas, tad bailes mazinās), vienmēr liekas, ka tur kāds līķis var uzpeldēt. Kad biju maziņa, mana māsiņa noslīka piemājas dīķī, visu bērnību biju pārliecināta, ka tas dīķis ir bezdibenīgi dziļš (laikam jau mani ar to biedēja, lai tuvumā nelienu).

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
18429899