Kļavaslapa
Tā tā tā, Tu atvēri Pandoras lādi, tūlīt dabūsi puķu princeses salātu palagu!
Uzreiz saku: ne visi salāti ir super puper diētiski un nav baigais "clean eating", taču par maķīti veselīgāki 100%.
1) Klasika - grieķu salāti. Ja uztaisa lielu bļodu un uzliek normālus 100 gramus fetas siera, var ne tikai paēst, bet pat pārēsties. Recepti jūs zināt, ja nezināt, sagooglējiet.
2) Vēl viena klasika ir Cēzara salāti. Es gatavoju ar vārītu vistas fileju vai uz pannas ceptu fileju, var ar garnelēm. Grauzdiņus var nopirkt Rimi jau gatavus, ja slinkums pašam taisīt. Mērci lietoju jau gatavu, nečakarējos pati ar anšoviem.
3) Avokado, sarkanais sīpols, gurķis, fetas siers. Mērcīte kā grieķu salātiem vai rīsu etiķis vai balzamiko.
4) Pokijs būtībā tie paši salāti vien ir. Izvāru suši rīsus, sagriežu dārzeņus un mango, sagriežu lasi (var nopirkt jau šķēlītēs), yakitori mērce vai poke mērce, sezama sēkliņas un gatavs.
5) Jebkas ar turku zirņiem! Pērkam bundžu ar turku zirņiem un aiziet... gurķi, tomāti, paprika, puravs, fetas siers tur iet klāt, interesanti vēl ir, ja kariju pieliek, bet tad bez fetas. Un forši, ja dresingam izmanto bezpiedevu jogurtu.
6) Nicas salāti: ņemam salātlapas (jebkurš mix vai romiešu vai iceberg), pieliekam tunci savā sulā no bundžas (vai tunci eļļā, ja neskaita kalorijas), sarkanais sīpols, tomāts, gurķis, olīvas, dekorē ar vārītu olu ceturtdaļām. Melnie pipari obligāti.
7) Tas pats parastais rasols nemaz nav tik neveselīgs, ja gatavo no kvalitatīvām sastāvdaļām un majonēzes vietā liek jogurtu un sinepes, bet pagatavošana gan ir ķēpīga.
8) Vinegrets no bietēm, kuras jau ir sagrieztas kubiņos. Veikalos tirgo bietes kubiņos vakuumā. Man personīgi nepatīk kartupeļi vinegretā, tāpēc klāt man nāk marinēti gurķi, sarkanais sīpols un zaļie zirnīši no bundžas. Sāls, pipari un tad kā kuru reizi - vai nu biezs bezpiedevu jogurts+mārrutki vai eļļa.
9) Kuskuss ar ceptiem dārzeņiem, no šī es kaifoju! Kuskursu aplej ar karstu ūdeni, uzliec vāku/šķīvi, lai uzbriest 10min. Uz pannas eļļā apcep kubiņos sagrieztu baklažānu, cukini, papriku un sīpolu. Pieliec drusku tomātu pastas, sāls, pipari un tējkarote cukura. Iemaisi tur uzbriedināto kuskusu. Gatavs. Bet jā, te drusku vairāk darba.
10) Neesmu vēl mēģinājusi, bet uzrunāja šī recepte: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/atrie-jauno-kartupelu-salati-apmierinas-pat-prasigakos-edajus.d?id=54552510
11) Vēl neesmu gatavojusi, bet šovakar mēģināšu šos: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/perfekti-salati-vasarai-lionas-salati.d?id=54468260
Ja vajag vairāk recepšu, sakiet! 
Papildināts 22.07.2022 18:28:
Reiz pēc Lieldienām pagatavoju garšīgus un diētiskus (!) siera (!) salātus. Ap 100kcal/100g. Savārīju daudz burkānu. Burkāni veidoja 50-60% no kopējā salātu svara. Sarīvēju. Piegriezu klāt vārītas olas (man ir tā olu griežamā restīte, tas notiek zibenīgi). Pieliku nedaudz rīvētu Holandes vai Krievijas sieru (sliņķi nopērk veikalā jau sarīvētu paciņā). Bezpiedevu jogurts Kārums bifido. Sinepes. Sāls. Melnie pipari. Ideāli.