Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Atkarība ēst ārpus mājas

Namiria

Namiria

Pašai šitais besī - liekas naudas baigi nav, un kas ir, to notriecu ēšanā ārpus mājas. Gan Bei, double coffee, pat McDonalds, utt. Es nezinu, kas tas ir. Liekas, ka būs garšīgi, forši, mājās virtuve tīra, nevajag petskāties, bet katru reizi, kad saņemu rēķinu ap 30 eiro diviem cilvēkiem, nožēloju. Jūtos slikti.
ir daudzas lietas, kas būtu jādara, bet nauda aiziet uz ēšanām. Gatavot nepatīk, bet vēl vairāk nepatīk pēc darba sēdēt mājās.

vai kādam vēl ir šāda problēma?

Patricia L

Namiria
Mums laikam otrādi. Ir ideja kaut kur paēst ārpus mājas, bet beigās gatavojam mājās. Man ēšana ārpus mājas sanāk kā iziešana, svētku reizei. Es pat ar wolt ļoti reti pasūtu. Citiem tā ir ikdiena. Nezinu, man noēstās naudas lielums attur un atturētu. Un vēl, kuras tad ir tās labās ēstuves, kur ieturēt vienkāršas, ne ļoti dārgas pusdienas!? Regulāri.

P.s. Nē, neptīk gatavot.

Man ēšana ārpus mājas sanāk kā iziešana, svētku reizei.

Mums līdzīgi. Šad tad sanāk ēst ārpus mājas arī tādēļ, ka kaut kur skriešanā, iešanā, tālu no mājas un vajag paēst, lai nenomirītu no bada ( visdrīzāk tad Circle vai kkdi salāti/ēdiens no Maximas vai Rimi...vai nu kas patrāpās pa ceļam). Maķītis un Hesītis arī ir tikai pārsvarā bērniem - bet ne ikdiena.

Ja es reguāri ēstu dārgās vai nedārgās ēstuvēs, tad es varētu deklarēt, ka "Aplis arī ira forma". Bet es, laikam pārāk taupīga.

Bija tāda grāmata fin.izglītošanu- Latte faktors, visam nepiekrītu, bet daudz kas vērā ņemams.

puku_princese

Esmu mājās gatavotājs un ārpus mājām ēdu vai pasūtu 1-2x nedēļā vienkārša iemesla dēļ: veselība un kalorijas. Ja ēstu ārpus mājām, jau svērtu 150kg. Es neesmu no tām, kas var paēst no vieniem salātiņiem vai ābola un jogurta. Man vajag gaļu, zupu. Sabiedriskajā ēdināšanā tas viss ir pārmērīgi trekns.

Kā tev ar svaru? Nav kāds liekais kg, ko nomest - tā būtu motivācija.

Otra lieta, atklāj sev salātu pasauli: viegli pagatavot, virtuve tīra, plus veselīgi un garšīgi. Piemēram, grieķu salātus pagatavot ir viegli un ātri. Vai ēdiens cepeškrāsnī.

Taaapati

Es drīzāk esmu atkarīga no sava gatavotā ēdiena. Esmu radusi pie viegliem, paliesiem, ēdieniem, mēreni sāļa, asa, ar ne pārāk daudz sastāvdaļu utt...maz lietoju ceptu, 4 dienas padzīvoju uz sab ēdināšanas, sajutu kas tas ir, ka tas nav man, pastāvīgi neizturētu. Labs restorāns retu reizi, jā tie ir svētki un bauda.

Namiria

Svars ir normas robežās, bet neteiktu ka ļoti skaists ķermenis. Parasts .

es nezinu, kas tieši mani mudina iet est ārpus mājas. Laikam tieši tā pati sajūta- ka man kāds atnesīs kaut ko, būs iziešana. Nespēju pēc darba būt mājās. Vēl pamanīju, ka priekš manis ēdiens ir liela izklaide. Daudz lielāka nekā tai jābūt

Papildināts 22.07.2022 17:56:

Svars ir normas robežās, bet neteiktu ka ļoti skaists ķermenis. Parasts .

es nezinu, kas tieši mani mudina iet est ārpus mājas. Laikam tieši tā pati sajūta- ka man kāds atnesīs kaut ko, būs iziešana. Nespēju pēc darba būt mājās. Vēl pamanīju, ka priekš manis ēdiens ir liela izklaide. Daudz lielāka nekā tai jābūt

puku_princese

Nespēju pēc darba būt mājās.

Šis varētu būt atslēgas vārds. Kāpēc nespēj? Varbūt jārisina šī problēma. Pamēģini aizstāt ēšanu ārpus mājām ar citām nodarbēm. Piem. ēd mājās un tad brauc kaut kur - sportot, staigāt, ciemos, šopingā, varbūt kā brīvprārīgais kādā organizācijā, vai tml.

Kļavaslapa

Man pretēja galējība- nepatīk ēst publiskās vietās. Ne tāpēc, ka ēdiens negaršotu, nē, to taisni gribētos, bet man patīk ēst savā vidē. Kafejnīcās diezgan maz tādas vietas, kur ērti var pasēdēt nostāk no svešiem. Un labāk, ka pie letes var sūtīt ēdienu, ne ka apkalpo viesmīlis.

Otra lieta, atklāj sev salātu pasauli: viegli pagatavot, virtuve tīra, plus veselīgi
No šīs vietas lūdzu sīkāk. Kuri salāti atbilst šīm prasībām? Lai var paēst, nevis paknibināt salātlapu.

BonoN

Nav šādas problēmas, bet ja es tā ēstu būtu apaļīga, jo tādās kafejnīcās ēdiens ir ļoti kalorisks.

puku_princese

Kļavaslapa
Tā tā tā, Tu atvēri Pandoras lādi, tūlīt dabūsi puķu princeses salātu palagu! Uzreiz saku: ne visi salāti ir super puper diētiski un nav baigais "clean eating", taču par maķīti veselīgāki 100%.

1) Klasika - grieķu salāti. Ja uztaisa lielu bļodu un uzliek normālus 100 gramus fetas siera, var ne tikai paēst, bet pat pārēsties. Recepti jūs zināt, ja nezināt, sagooglējiet.

2) Vēl viena klasika ir Cēzara salāti. Es gatavoju ar vārītu vistas fileju vai uz pannas ceptu fileju, var ar garnelēm. Grauzdiņus var nopirkt Rimi jau gatavus, ja slinkums pašam taisīt. Mērci lietoju jau gatavu, nečakarējos pati ar anšoviem.

3) Avokado, sarkanais sīpols, gurķis, fetas siers. Mērcīte kā grieķu salātiem vai rīsu etiķis vai balzamiko.

4) Pokijs būtībā tie paši salāti vien ir. Izvāru suši rīsus, sagriežu dārzeņus un mango, sagriežu lasi (var nopirkt jau šķēlītēs), yakitori mērce vai poke mērce, sezama sēkliņas un gatavs.

5) Jebkas ar turku zirņiem! Pērkam bundžu ar turku zirņiem un aiziet... gurķi, tomāti, paprika, puravs, fetas siers tur iet klāt, interesanti vēl ir, ja kariju pieliek, bet tad bez fetas. Un forši, ja dresingam izmanto bezpiedevu jogurtu.

6) Nicas salāti: ņemam salātlapas (jebkurš mix vai romiešu vai iceberg), pieliekam tunci savā sulā no bundžas (vai tunci eļļā, ja neskaita kalorijas), sarkanais sīpols, tomāts, gurķis, olīvas, dekorē ar vārītu olu ceturtdaļām. Melnie pipari obligāti.

7) Tas pats parastais rasols nemaz nav tik neveselīgs, ja gatavo no kvalitatīvām sastāvdaļām un majonēzes vietā liek jogurtu un sinepes, bet pagatavošana gan ir ķēpīga.

8) Vinegrets no bietēm, kuras jau ir sagrieztas kubiņos. Veikalos tirgo bietes kubiņos vakuumā. Man personīgi nepatīk kartupeļi vinegretā, tāpēc klāt man nāk marinēti gurķi, sarkanais sīpols un zaļie zirnīši no bundžas. Sāls, pipari un tad kā kuru reizi - vai nu biezs bezpiedevu jogurts+mārrutki vai eļļa.

9) Kuskuss ar ceptiem dārzeņiem, no šī es kaifoju! Kuskursu aplej ar karstu ūdeni, uzliec vāku/šķīvi, lai uzbriest 10min. Uz pannas eļļā apcep kubiņos sagrieztu baklažānu, cukini, papriku un sīpolu. Pieliec drusku tomātu pastas, sāls, pipari un tējkarote cukura. Iemaisi tur uzbriedināto kuskusu. Gatavs. Bet jā, te drusku vairāk darba.

10) Neesmu vēl mēģinājusi, bet uzrunāja šī recepte: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/atrie-jauno-kartupelu-salati-apmierinas-pat-prasigakos-edajus.d?id=54552510

11) Vēl neesmu gatavojusi, bet šovakar mēģināšu šos: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/perfekti-salati-vasarai-lionas-salati.d?id=54468260

Ja vajag vairāk recepšu, sakiet!

Papildināts 22.07.2022 18:28:

Reiz pēc Lieldienām pagatavoju garšīgus un diētiskus (!) siera (!) salātus. Ap 100kcal/100g. Savārīju daudz burkānu. Burkāni veidoja 50-60% no kopējā salātu svara. Sarīvēju. Piegriezu klāt vārītas olas (man ir tā olu griežamā restīte, tas notiek zibenīgi). Pieliku nedaudz rīvētu Holandes vai Krievijas sieru (sliņķi nopērk veikalā jau sarīvētu paciņā). Bezpiedevu jogurts Kārums bifido. Sinepes. Sāls. Melnie pipari. Ideāli.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18430011