Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Atkarība ēst ārpus mājas

Namiria

Domāju, ka situaciju diktē arī ārējie apstākļi. Neticu, ka autorei ir berni, mājās gaida virs vai māte. Lielākā daļa tādu atkarību nemaz nevar atļauties. Otrs moments - nauda. Tas ir dargi! Ari naudas dēļ daudzi to neatļausies. Ja atstāj tikai šo 2 faktoru iespejamibu, jau paliks 1-5%, kas to vispār spetu atļauties.

Kopumā jau tas nemaz nav slikti, bet tieši erti, ja Tev mājās nav pils ar apkalpojošo personālu. Tu visdrīzāk stradā. Pec darba mājās vientulībā est nemaz nav interesanti. Tas liecina, ka esi arī komunikatīvs cilveks- gribas paest patikama gaisotne, būt burziņā, pie reizes ietaupi laiku uz gatavošanu, varbūt vel kādu satiec. Patiesam tā ari ir, ka pec darba parasti ir cilveks noguris un vislabprāt edis kada cita jau pagatavoto edienu un relaksēsies.

Īsi sakot, neko sliktu tada atkaribā neredzu. To diktē konkreti apstākļi un iespējas. Kur bija problema? Tas ka dargi? Nav veselīgi? Gan jau ēstuvēs var paest tikpat veselīgi kā mājās, ja vien nepiederi pie tiem, kas ipaši lielu savas enerģijas daļu velta edieniem. Tu tāda acimredzami neesi.

Kā samazināt šadu atkaribu? Ja apstākļi piespiež. Naudas nav vai mājās brēkulis gaida vai prasīgs virs, kurš pieradis pie mājās gatavota ediena. Vai varbūt Tev ir extrēma dieta. Vai ari ar kādu citu motivaciju. Domaju, ka loti daudzi gribetu Tavu atkarību iegūt.

Papildināts 23.07.2022 17:54:

Ā, strādā kā pašnodarbinātā? Ari neredzu neko sliktu- gribas sabiedribu. Ir kafejnicas/estuves, kur atmosfera vispār var dot tonusu. Bet tādas gan nav kura katra. Pilnigi saprotu, ja cilveks dzivo viens un tikšana lidz estuvei nav problema un cena pavelkama, tad iet ārā. Drizak nepareizi būtu turpinat sedet dzivokli, ja tā godīgi.

Vel iemesls sadu hobiju nepiekopt ir tikšana lidz tadai estuvei un pec tam mājās tikšana. Tad ir iesaistits auto, iespeja noparkoties vai ari dzīvesvieta blakus atrodas. Vardu sakot, nav pamata stresam. Drīzak nedabīgi ir gribet un izveleties cauram dienam vienam dirnet vai pie datora. Cita lieta, ka apstākļi diktē dzivesveidu.

Papildināts 23.07.2022 17:57:

Varbūt, ja nestradatu no mājam, bet ar cilvekiem pa dienu, varbut tieši tad pec darba gribetos pasedēt klusumā mājās. Varbūt tieši tads darbs stimulē nepieciešamibu iet ārā. Pat kaķi meklē cilveka sabiedribu. Musdienās daudziem to aizvieto virtuālā realitāte, savadak ietu no mājam ārā biežāk.

Astoņmizu zobgrauzis

Piekrītu RudensRoze!

Turklāt minēji "diviem cilvēkiem" - vai tas otrs arī šitā ņemas kā tu?

Var arī uzlikt limitu - tik un tik reizes nedēļā. Un izbaudīt.

Canta tu conmigo si quieres conmigo canta

Paprika

Namiria

Saplāno budžetu tā, lai ēšana ārpus mājām ir ar baudu un bez sirdsapziņas pārmetumiem. Kad gatavo mājās, taisi mazbudžeta ēdienu, kad dodies ārpusmājas izbaudi procesu. Ēšana ārpus mājām Tavs baudas veids, akceptē to.

Visi jau nevar buut balti, puukaini un nevainiigi...

Juniors

Piparlapa

Man arī patīk paēst ārpus mājas, kaut vai latti padzert kafejnīcā. Bet, ja problēma ir finansiāla rakstura, vai nav tā, ka neredzi jēgu krāt lielākam sapnim / mērķim / prieciņam, tāpēc brīvā nauda tiek ieguldīta "šeit un tagad" priekā - ēšanā ārpus mājas? Piemēram, ar prātu var izdomāt, ka jākrāj drošības spilvenam, jaunam auto, ceļojumam, bet iekšējā balss saka "Tu tik daudz nesakrāsi", "Inflācija visu naudu noēdīs", "Kāpēc nepriecāties tagad, bet krāt apkures rēķiniem?" un tad iepriecinājums ir iziešana paēst.

Lana.Fontana

Man nav atkarība no ēšanas ārpus mājas, man baigi gribas visu laiku pasūtīt uz mājām ēdienu. Viens periods bija, kad ēdām bieži pasūtīto - uzsēdāmies uz suši. Visi laimīgi. Bērni paēduši, vecāki paēduši, nevienam nav jāvergo pie plīts, lai kāds mazais pateiktu - ka nē, to viņš neēdīs.

Man patīk, ka katrs var pasūtīt ko grib un mūsu vēlmēm nav jāsakrīt. Es gribu zivi, sīkie grib...vistu, vīrs cūkgaļu. Un visi dabuj kāroto. Ir gardi, resni neesam, naudas pietiek, bet nu jau cenas ir tik cēlušās,ka nu arī man sāk pamosties iekšējā skopule. Naudas paliek žēl, bet vēlme pēc labumiem nepazūd, jo ko gatavot domāšana ik dienas man ir tik noriebusies, ka vieglāk ir izdomāt kaut ko no piedāvātās ēdienkartes, tā vietā, lai visiem pa prātam izdomātu ko gatavot. un tā katru vakaru. "Ilgie" ēdieni mums nesanāk. Tas,ko vecāki ēd 3 dienas no viena katla, mums ir 1,5 dienām, jo vīrs arī pusdienās to ēd. Vakarām bieži vien nepietiek visiem un tāpat ir jādomā,ko kādam atsevišķi gatavot. Vai arī man pašai jau besij vienu un to pašu ēst vairākas dienas.

Bet nu dārgi.. bet gribētos.

Lana.Fontana
Kādēļ tev jādomā ko ēdīs? Pajautā ko ēdīs un to arī pagatavo.

Lai nu ko, bet sadzīves lietās mēs vairāk vai mazāk kopējam savu vecāku ģimeni. Ja autores māte būtu gatavojusi mājas ēdienu, autorei nebūtu tādu problēmu.

Mani audzināja mamma vien pati, es mācījos pagarinātās dienas skolā, pārsvarā ēdu tur, mājās tikai pa brīvdienām, un tie parasti bija cepti kartupeļi ar pienu vai kaut kas tamlīdzīgs. Kad man uzradās pašai sava ģimene, man nācās mācīties visu no nulles. Bet es vismaz zināju, ka es negribu, lai arī mani bērni un vīrs ēd ārpus mājas. Un zināju, ka tie nebūs pelmeņi vai kaut kas līdzīgs.

Es esmu izdarījusi dzīvē citas kļūdas, bet šo kļūdu es izlaboju no iepriekšējās paaudzes- es ēdienu gatavoju pati. Sievietes gatavots ēdiens ir enerģija ģimenei.

Skatos, ka dāmas savus virtuves pavēlnieču posteņus tik lēti neatdos. ŽēŽēlosies un īdēs, bet kramjauni pie katla turēsies.

Man gan nav pretenziju arī pret vīra enerģiju ēdienā.

Papildināts 25.07.2022 17:20:

Žēlosies

krampjaini

Patricia L

Man tieši sagādā problēmas izvēlēties no wolt ēdienkartes. Izdomāju ka gribu burgeri vai suši. Figviņu zina, kur garšīgi. Man joprojām neizmantota daudznaudiņu wolt dāvanu karte uz Zs no darba. Nevaru izmantot, jo nezinu, ko un kur pasūtīt.

puku_princese

Nezinu par enerģiju, bet man patīk gatavot ēst, mani tas relaksē. Vakaros ēst gatavošana ir mans rituāls, kas atbrīvo galvu no darba problēmām. Ja nogurums un besis pārākais, tad Bolt vai pelmeņi un viss! Bet tas ir ļoti reti. Vīra gatavotais ēdiens man nepatīk, ar skandāliem esmu panākusi to, ka viņa netuvojas virtuvei nu vai vismaz nespiež mani ēst paša gatavotu ēdienu. Eļļā vārīta viss iespējamais, sviestmaizes ar visu pasaules kalorijaināko ēdienu - desas, sieri un sviesti vienuviet - nē, paldies! Man apstādina vēdera darbību uz 3 diennaktīm.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18430011