MazaisMurmulis
Par tiem gurkiem uz ziemu bez pasterizēšanas lūdzu sīkāk. Kā? Sālīti?
Sālītiem gurķiem nevajag nekādu karsēšanu, pasterizēsanu u.c. baigo ņemtni. Vajadzīgs tik biki laiks+izejvielas, kuras pilsētā,dzīvokļos dzīvojošajiem varbūt gūtāk dabūjamas, bet tiem, kuriem ir vismaz mazdārziņš ar to problēmu nav.
Kādā palielākā traukā ,apm. astoņas stundas nostādina ūdeni, kuram uz litru ūdens ir divas karotes sāls izšķīdināts (esmu likusi arī mazāk, bet vīram garšo, ka ir sāļāk). Tad nostādināto ūdeni lej uz burkās saliktajiem gurķiem + garšvielām (upeņu lapas,ķiršu lapas, mārrutku lapas,ķiploki, diļļu galviņas, ozollapas, esmu arī vīnogulāju lapas likusi un ir,kas liek arī krustnagliņu, es to nelieku) , burkas aizvāko ar plastmasas vākiem un apm. trīs dienas raudzē (kamēr gurķi maina krāsu). Kamēr raudzējas, labāk lai burkām ir kkāds paliktnis dziļāks, jo var šķidrums iet pāri rūgšanas procesā. Tad uz pagrabu prom, i viss-glabājas ļoti labi.