Tīra, kārto tas, kuram traucē nekārtība?

S.Dzeina

Slēdza S.Dzeina: "Būs labi".

Gemma
Es nezinu, ko es dodu pretī. Apmēram 70% gadījumu es gatavoju ēst, bērnu veselības aprūpe 100% uz mani, es sekoju līdzi, ko vajag skolās, dārziņos, pulciņos. Kad mazā slimo, stāvu mājās ar viņu es, jo es varu strādāt no mājām. Es pērku grāmatas, rotaļlietas un lielākoties arī apģērbu, organizeju un īstenoju izklaides.

Ko man vēl piedāvāt, es pat nezinu! Vai viņiem to vajag? Jā un nē. Vai trīsgadniekam vajag iet uz mākslas muzeju? Uz peldēšanu? Pati viņa to neiedomāsies un nenoorganizēs. Protams, to visu var arī nedarīt. Vai vajag vakariņās gaileņu risotto un desertā bio upeņu debesmannu? Var apēst arī cīsiņus un saldējumu no plastmasas kastītes. Es nezinu atbildi, vai vajag un ko vēl es varu dot.

What a wonderful thought it is that some of the best days of our lives haven't happened yet!

Dzīvesveids

Varbūt pat, kā nejusties tik slikti par šo situāciju...
Pieņemt, ka tā ir tava vajadzība un atbildība. Un tā arī uz to raudzīties.

Jā, mūsdienās vīrieši iesaistās, dara, palīdz, bet tomēr virsvadība ir un paliek sievietei, diemžēl. It sevišķi saistībā ar bērniem.

S.Dzeina
Kā ar to sadzīvot un pieņemt - laikam jau atzīstot un pieņemot, ka tā dzīvo un veic sadzīves pienākumus vairums sieviešu.

Bet tad citus sadzīves pienākumus vairāk uzdod veikt partnerim un/vai pieaugušajiem bērniem, ja tie dzīvo kopā.

Tas, ka māja ideāla kārtībā nebūs, ja mājā ir arī mazs bērns - to arī ir jāpieņem kā normu. Bez cepšanās.

kikija123
Tas jau nav nekāds atvaļinājums.
Jā, nu par to jau es tieši runāju.

Gemma
Satīrīt aiz gultas, noslaucīt virsmas, palodzi zem puķupoda, grīdu aiz poda, bērna lietu vākšana...
Tas, ko es daru, ir zināms. Problēma ir, ka ir arguments - to visu var nedarīt, tas nav vajadzīgs. Ir nekārtība, putekļu kunkuļi aiz dīvāna? Nu un!?!

What a wonderful thought it is that some of the best days of our lives haven't happened yet!

S.Dzeina
Dažreiz var un vajag arī paēst pelmeņus un cīsiņus, un makaronus. Jā, tas ļoti atvieglo dzīvi un padara mūs vienkāršākus.

Bet pamatproblēma ir tā, ka jūs ar partneri esat nu dikti dažādi cilvēki, ar tik dažādu skatījumu uz dzīvi, bērnu aprūpi, kārtību, tīrību utml. Tur kompromiss nekādi nevar sanākt nevienā jomā, diemžēl. Līdz ar to arī vienošanās jums nesanāks.

tā dzīvo un veic sadzīves pienākumus vairums sieviešu.
Es to saprastu un pieņemtu šo absolūti idiotisko un absurdo priekšstatu, ja es stāvētu mājās ar bērniem, neveiktu algotu darbu vai pelnītu tikai savām zeķbiksēm. Tad, loģiski būtu, ka šie pienākumi ir tam, kurš stāv mājās. Bet citādi - wtf?!

māja ideāla kārtībā nebūs, ja mājā ir arī mazs bērns - to arī ir jāpieņem kā normu
Nav runa par ideālu kārtību, bet elementārām lietām, kuras ir iespējams uzturēt tīras un kārtīgas neatkarīgi no bērna vecuma. Piemēram, pieaugušais var savus apavus nolikt kārtīgi rindiņā, tos novelkot, nevis nomest, kā pagadās. Savas virsdrēbes uzkarināt uz pakaramā, nevis nosviest čupā uz palodzes utml.

Papildināts 31.07.2022 13:10:

Dažreiz
Cik bieži ir dažreiz?

Dzīvesveids

. Vai vajag vakariņās gaileņu risotto un desertā bio upeņu debesmannu? Var apēst arī cīsiņus un saldējumu no plastmasas kastītes.
Ja to dod no pozīcijas, lūk, kā es jums, kas man par to būs, tad tā ir kā mūžīgā un nebeidzamā cīņa.

Jo ir cilvēki, kuriem nevajag un nekad nevajadzēs gaileņu risotto(kā simbols). Ja Tu viņiem pagatavosi, viņi neatteiksies, paēdīs un atzīs, ka garšīgi, bet pretī nekādu bio upeņu debesmannu nedos.

Jā, līdzsvara nav, bet ar šo cilvēku arī nekad nebūs.

S.Dzeina
Vēlreiz saku, ka jūs ar vīrieti esat pilnīgi pretstati. Un abiem ir normāli savi pretdtati.

Līdz ar to jums saskaņa nebūs nekad. Diemžēl.

Tas no sērijas - neproti organizēt, tad dari pats.

Gemma

Un kā ar to, ka tu pati kaut cik ciešamā garastāvoklī esi dabūjama (visos aspektos) tikai kopā ar minimālu (bet konkrēti formulētu) kārtību?

Vai tu pati, tas, ka tu esi, ir vīram svarīgi? Vai viņš ir gatavs kaut ko ieguldīt, lai jūs abi kopā labi justos?

Tad būtu labi, ja viņš saprastu, ka tu nāc komplektā ar nepieciešamību pēc kārtības. Ka atsevišķi dabūt tevi tādu, kādu viņam vajag, nevar. Ka jāizvēlas vai ieguldīt, vai iztikt bez...

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
18430213