Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Atbalsta grupa pašiem vēža slimniekiem

Sevorane

Vai kāds būtu ar mieru nākt, runāties un dalīties? Man vēzis 4.stadija ar ļoti sliktu prognozi.

Priecāšos arī, ja dalīsies tuvinieki par praktiskām lietām. Gribas visu sakārtot, lai manējiem palicējiem vieglāk.

Man pašai 44, vēzis zarnās, neoperējams, ar metastāzēm aknās un plaušās. Ir vīrs, 20 gadīga meita, 15 gadīgs puika ar īpašām vajadzībām un 3 mēnešu zīdainītis.

Sveiki.

Es esmu nu jau bijusī vēža slimnieces tuviniece. Mammītei bija tieši tas pats, kas Jums un atklāja 4.stadijā, 52 gadu vecumā. Onkoloģe deva apmēram 6 mēnešus un pat ķīmija tika izbeigta, jo nebija jēgas pēc ārstes vārdiem. Mamma gan pati ķīmiju arī būtu pārtraukusi, jo pašsajūta tās laikā bija ļoti slikta un kāpēc pavadīt pēdējo dzīves laiku sliktā pašsajūtā, ja var pavadīt tik, cik dots, bet kvalitatīvi.

Mana mamma bija milzīga optimiste, kas, domājams, ļāva viņai šajā pasaulē un kopā ar mums būt vēl diezgan kvalitatīvus 3.5 gadus no diagnozes (ne viens vien ārsts bija šokā, ka pie šīs diagnozes vēl tik ilgi). Kad ārste pateica, ka jāsāk gatavot baltās čībiņas, viņa aizgāja pie homeopātes un, domājams, tas arī viņu uzturēja labā formā.

No tiem 3.5 gadiem, apmēram, divus gadus mamma turpināja dzīvi ierasto, gāja uz darbu, daudz nedomāja par slimību, kad gribēja, ņēma brīvu un čilloja. Atceros, ka to laikposmu pat nemanīju, ka viņai kas kaiš un arī tuvinieki, kuriem nekas nebija pastāstīts par šo faktu, neredzēja, ka kaut kas nebūtu lāgā. Kas ir pats foršākais, viņi ar tēti nopirka kemperi un sāka ceļot pa Eiropu. Tā teikt, sāka dzīvot ar pilnu krūti, cik lien. Ārstēties tāpat jēgas nebija, līdz ar to, līdzekļi aizgāja ceļošanai.

Situācija krasi pasliktinājās tad, kad viņa pēkšņi izdomāja, ka vajag pamēģināt slaveno Rigvir, pilnīgi bzdinks kaut kāds uznāca. Nu un tad gan viss kā pa kalnu aizgāja lejā līdz ar pirmo devu. Savā ziņā, man šķiet, ja viņa nebūtu sākusi, nebūtu arī tāda regresa.

Par tālāko detaļās nestāstīšu. Vien to, ka ar to brīdi viņa sāka gatavot praktisko pusi - pārskaitīja visus savus iekrājumus mums ar tēti vienādās daļās, uzrakstīja detaļās, kādas bēres vēlas, kur izkaisīt pelnus, ko uzvilkt, kur noglabāts tas vai šis. Faktiski izdarīja tā, lai mums nav jāiet pie notāra kārtot mantojums, lai viss jau ir paveikts pirms.

Kad uzzināju, mammai teicu, lai nepieķeras tam gala ciparam, ko ārsts pateica. Ārsti zina statistiku, bet ne katru cilvēku individuāli.

Bebrite
Paldies, ka padalījies. Es vismaz šobrīd jūtos slikti, jo ir visu laiku temperatūra, pāri 39, tad nometu un atkal kāpj un tā ilgstoši. Galīgi nav spēka. Dakteris saka, ka tas no vēža intoksikācijas.

Tas, ko es ieteiktu no mammas pieredzes, ir neturēties tikai pie viena ārsta, bet pakonsultēties ar vairākiem.

Bebrite
Tā arī darīšu. Man vispār šis patrāpījās pilnīgi neieinteresēts un katrs vārds ar knīpstangām jāvelk ārā.

Sevorane
Jā, diemžēl, dzirdēts stāsts. Arī mammas onkoloģe bija ļoti neieinteresēta un ar domu "ko tur vispār te vēl nāc". Nu un vēl, kas jāņem vērā - viņi mēdz noklusēt efektīvākas terapijas tikai tāpēc, ka viņi domā, ka pacientam nav tik daudz līdzekļu. To vajag jautāt, jo naudu kaut vai caur ziedojumiem var rast. Mums līdzcilvēki paši ziedoja, bez prasīšanas, ik pa laikam iedeva kādu aploksnīti - ko kolēģi savākuši, ko draugi.

bu-bu

Sevorane
Kapec ķīmiju nepiedāvā? Kaut paliatīvo,jo tak katrs mēnesis ko nodzīvo ir tā vērts.

Es pati esmu no rozā lentītes grupas, mums tur meitene ar mts aknās 5 gadi izcīnīja

Papildināts 25.10.2022 17:50:

Kur Tev ir ķīmijterapeits?

Aizej uz Stradiem, tur ļoti pretimnākoši ķīmijterapeiti

Sevorane
Tev CP

bu-bu
Man vēl nav bijis konsilijs, es nezinu, kāpēc visu tik ļoti velk garumā. Gaidu konsilija lēmumu un oeteikumus kaut kādus ārstēšanai vismaz kādai.

Ko nozīmē rozā lentītes?

bu-bu

Sevorane

Mums krūts vēža meitenēm, šeit ir rozā lentītes lapa.

Man pazīstams puisis ar Tavu dg un arī 4 stadijh atklājot, nodzīvoja vēl 3.5 gadus ik pa laikam izejot ķīmiju tā kā, centies dabūt ārstēšanu, nu nav tā ķīmija tik traka citas pat neiet uz lapas, bet labāk iet , lai vieglak grupu dabūt ,

Papildināts 25.10.2022 18:52:

Kur Tu ārstejies LOC vai Strados?

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18431937