Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Rati jaundzimušajam

Anita120

Es neliktu jaundzimušo pastaigu ratos vasaras laikā, jo nav iespējas izmantot guļammaisu, citādi, jā, man bija ērti no 4 mēnešu vecuma izmantot vēja necaurlaidīgu bunkerīti, pietiekami dziļu, arī ratu kapucei jābūt dziļākai salīdzinot ar kulbu (ar pagarinājumu sliktos laika apstākļos). Svarīgi, lai ir taisna virsma, nevis zem leņķa. Pamostoties, bērnu piepacēla plašākam redzeslokam, pusguļus aptuveni kā autokrēslā, neilgu laiku var turināt pastaigu vērojot apkārtni. Lielākam bērnam arvien tuvāk sēdus pozīcijai. Cita priekšrocība, kas man bija svarīgi, iespēja salocīt rāmi ar maisu, ievietot bagāžniekā un turpināt pastaigu citur. Liekot bagāžā, svarīgi, lai nav smagi, arī vienkāršs funkcionāls mehānisms. Pastaigu ratiem ir pieejami moskītu tīkli (lietusplevi neizmantoju), laba ventilācija. Lielāka patstāvība un interese par apkārtni bērnam, lielāka brīvība vecākiem, bez iespīlētu autobeņķu izmantošanas uz ratu rāmja. Šo opciju praktiski neizmantoju. Izvēlēšos nuna vai lētāku joie. Bērniņš gaidāms maijā, tāpēc vasaras laikā noteikti kulba. Saprotu, kāpēc citi ātri nomaina 4.-5. mēnesī vai ātrāk aukstā laikā.

Papildināts 31.01.2023 18:46:

nekad dzīvē nēsmu redzējusi uz ielas,kad jaundzimušos pārvadātu sporta ratos

siltā laikā tas iespējams nav labākais jaundzimušajam, jo rati ir plaši, bērnu nevar piefiksēt ar siksnām. Savukārt, vēsajā sezonā, fiksējot ratu maisu, bērns ir pietiekami dziļi, guļus, zem pamatīgas kapuces pasargāts no vēja un skatieniem, tāpēc citi nevar novērtēt, cik mazs bērns ir ratos

Mums ir divi rati - vieni vairāk sliktiem ceļa segumiem ar lielo kulbu, otri viegli, ātri saliekami sporta, bet ar guļus pozīciju - griežami abos virzienos, jo man ļoti svarigi bija, lai var likt ar skatu pret sevi, jo vēl mazs. Iekšā vilnas maiss ar mitrumizturīgu virskartu un kapuce diezgan labi nosedz. Amortizācija tiem lielajiem labāka, bet nu tādi smagi...pa sniegu labi...bet nu tas vairāk " lauku variants".. pa pilsētu izmantoju " vieglos" sporta ratus+ maiss. Bet jaundzimušo es tur neliktu droši vien, tādu kuram 3+ mēneši gan bez problēmām. Pie tam mans uz vēdera neguļ..ja guļ uz vēdera, tikai kulba.

Dizspare

Mums ir Thule rati, esam ļoti apmierināti. Vienīgais mīnuss, ka rati ir samērā smagi un mašīnā aizņem samērā daudz vietas (gan lielie aizmugures riteņi ir noņemami, kas attiecīgi var samazināt nepieciešamo vietu). Taču ar to jārēķinās - maz ticams, ka būs sporta rati / visurgājēji, kas vienlaikus sver maz. Sporta ratiem kopumā jābūt izturīgākiem, un, ja ir vēlme spēt izbraukt dažādus segumus - riteņiem pietiekami lieliem. That being said Thule rati pamatā pārdodas kā sēžāmie rati, taču atsevišķi var nopirkt klāt kulbu, kas ir pievienojama ratiem, uz rāmja piestiprinot turamos. Pati kulba skaitās kā XL - ir ietilpīga un ērta, tajā viegli var ievietot zīdaini ar visu guļammaisu. Pati kulba ir arī salokāma (pankūkas veidā ), tādējādi pārvietojot aizņem mazāk vietas. Ratu sēžamo daļu no ratiem var arī neņemt nost un visu laiku, kamēr tiek izmantota kulba, sēžamā daļa var ērti palikt vietā, tādējādi to nav nepieciešams atsevišķi uzglabāt. Vismaz man patīk arī, ka apakšējā daļa, kur var ievietot mantas, varbūt nav milzīga, bet ir slēgta, proti, nav tīkliņveida vai ar atvērtu augšu. Tādējādi slapjā laikā tur ievietotās mantas nekļūst slapjas / netīras. Thule ratiem klāt arī pārdodas gan kulbas, gan sēžamās daļas plēves pārvalks, kas mitrajā laikā bija ērts. Lai gan klāt nepārdodas soma, kuru var piestiprināt priekšā pie ratu stumjamās daļas, nopirku piemērota izmēra bugaboo ratu somu un tā der ideāli. Savukārt par izbraukšanu - rati spēj izbraukt jebkuru ceļu segumu. Esam gan staigājuši gar jūru, mežā, arī uz nelīdzenas virsmas. Rati spēj visur izbraukt, drīzāk jautājums, vai bērnam ir piemēroti, it sevišķi, kamēr guļ kulbā, ka viņu krata kā uz kuģa lāvas Bet all in all šie sporta rati bija tieši tas, ko vēlējāmies.

Bija līdzīgi jautājumi, palīdzēja izdomāt un izvēlēties sev piemērotus ratus interneta veikalā https://bernuveikals.lv/lv/bernu-ratini - šeit strādā ļoti labi konsultanti, kā arī ratu izvēle ir ļoti plaša, katrai gaumei un krāsai.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18432043