Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Krievu valoda vidusskolā

Ozolzīle

Ozolzīle

Mēs gribam atteikties no angļu. Ir tiesības?vai tiesības ir tikai rusofobiem?

extness
Taisi aptauju un vāc parakstus.

Ja nav pedagogu citai svešvalodai, tak lai nomaina vnk ar kādu citu, lietderīgāku priekšmetu!

ziile
Jā. Man nav ko darīt . Mana meita pārvalda gan latviešu, gan krievu valodas.Perfekti. Vairāk iesmeju par latviešu bērniem, kuri cenšas par visiem spēkiem izlikties par angļiem pie Brīvības pieminekļa

Papildināts 21.11.2022 06:31:

5 vārdus apguvuši un lielās tur. Okay, ok

extness
Tu jautāji par tiesībām izteikt viedokli. Es atbildēju.

Mani bērni krievu valodu neprot. Prot angļu un vācu.

Kaapurs

https://www.delfi.lv/news/national/politics/plano-liegt-krievu-valodas-ka-otras-svesvalodas-apguvi-skolas.d?id=54960624

es personiski neesmu pret krievu valodas mācīšanu skolā, bet diemžēl tas, KĀ to māca, ir zem katras kritikas. ja vien bērnam nav baigais ķēriens uz valodām, ar pašreizējām mācību metodēm šo valodu apgūt ir teju neiespējami.

jaunās iniciatīvas kontekstā rodas jautājums: kas notiks ar tiem bērniem, kuri pēc 3 gadiem būs, piemēram, 9., 10.klasē un gadus 4-5 vai pat vairāk gadus būs krievu valodu ''muļļājuši" - stieps to gumiju līdz vidusskolas beigām vai sāks no nulles apgūt jaunu svešvalodu?

Četri vēji

Kaapurs
Jā, tas ir interesants jautājums. Jo ir jau arī prasības, kādā līmenī to valodu jābeidz. Un nevar, piemēram, 10.klasē sāk un ar atvēlētām 2 stundām nedēļā uzdzīt to līmeni, kas prasīts, 12.klasi beidzot (jo aprēķins ir, ka sāk 4. klasē).

Prasās skaidrojums, kā plānota šī pāreja. Jo principā jau skolai nevar aizliegt (ja lasa tā, kā tas tur rādās) vēl 3 gadus mācīt to krievu valodu (4., 5., 6.klasē). Bet ko darīt tiem, kas šos bērnus dabūs 7.klasē? Par vidusskolu pat nerunājot....

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

dace_bogdane

Man šķiet, ka vispirms vajadzētu izprast, kādā līmenī gribam, lai bērni pārzin svešvalodu. Vidējam līmenim pietiek ar 3000 vārdiem, augstākajam ar 4000 - 10000, brīvi runājošam virs 10000 vārdiem. Man šķiet,ka krievu valodu, apgūstot pamatskolā, pietiktu ar vidējo līmeni, bet svarīgi, lai bērns spēj to izmantot saziņai, nevis tikai rakstīšanai un lasīšanai. Vidusskolā varētu tiekties uz 10000 vārdu, kad bērnam ir reāli pamati un izpratne par svešvalodu. Ir daudz pētījumu par smadzeņu darbību un kā mēs mācāmies valodu. Viss sākas ar klausīšanos, individuālu vārdu apguvi, Vēlāk elemntāru teikumu izvēli kā "es gribu/ negribu...", "es varu/ nevaru...", "man patīk/ nepatīk"... Tikai, pēc tam seko lasīšana, rakstīšana, teorētiskā gramatika. Bet krievu valodas mācību līdzekļi ir veidoti tā, ka bērnam gada laikā jāapgūst 3 x vairāk, kā vācu, franču, spāņu vai angļu valodas mācību metodikā.

Katram savs

Manam sanāk 12. klase, kad vairs nemācīšot krievu valodu. Kā viņi to plāno - ko to vienu gadu darīs - sāks citu valodu no nulles?

Vispār izsmiekls - es gribēju, lai mācās vācu valodu, vēlāk izrādījās, ka visādu apstākļu dēļ skolā vācu valoda nav pieejama, piespiedu kārtā jāmācās krievu. Nu, labi, mācās. Bet tagad izrādīsies, ka arī to varēs mācīties "ne līdz galam".

Nez, kur viņi dabūs to lērumu skolotāju, kas mācīs jaunās valodas.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18432235