Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Krievu valoda vidusskolā

Ozolzīle

Malacīši, atsakaties. Man, un manam dēlam darba tirgū būs vairāk iespēju.

īriete

Stikabika
Tieši tā! Manām mazmeitām dārziņā ļoti latviskā pilsētā abām grupiņās ir krievu un ukraiņu bērni, abas jau veido vārdu krājumu krievu valodā, par ko priecājamies un mudinām mācīties. Arī angļu valodu mācās un ir nedaudz spāņu valoda palikusi no vasaras. Jo vairāk, jo labāk! Bet es tikai par to, ka malacīši nemācās krievu valodu.

Stikabika
Pēc pāris gadiem tev un tavam bērnam darba tirgū pšiks vien būs no tās krievu valodas, jo to aizliegs ar likumu pieprasīt.
Jau tagad no visām mājaslapām pazūd krievu valoda.

Papildināts 22.11.2022 13:25:

īriete
Izkropļotai krievu valodai dārziņā saistība ar reālu valodas pārzināšanu turpmākā dzīvē ir apaļa 0.
Bet nu kas zina, kas zina, poliglotu babulim noteikti labāk zināms. Bērnudārzā jau apgūt i krievu, i angļu, i spāņu valodas

Sarmozo

Stikabika
īriete
Ja vien jūs zinātu, kādus "garšīgus" (pārnestā nozīmē) projektus esmu palaidusi garām nepietiekami labas vācu valodas dēļ. Ak.

AAfrika

Es nezinu, ko es palaidu garām. Mums skolā arī var mācīties krievu valodu, kas grib.

Kas tur slikts? Kāpēc jāaizliedz?

Noslepums

Mans vecākais bērns iesāka krievu valodas apguvi, absolūta bezjēga, tā arī neapguva. Cerēju, ka varēšu palīdzēt.. paskaidrot..

Jaunākajiem abiem uzreiz liku priekšā vācu val . Galvenokārt intuitīvi vairoties no krieviskās info telpas. Taisnība vien bija .

No praktiskās puses - valoda ir jāmācas tāda, kuru var biežāk izmantot, citādi aizmirst. Pirms daudziem gadiem izvēlējos bērniem krievu val, jo likās, ka kur ta te bez krievu val. Grūti gāja, viens pats nomainīja uz citu val kādā 10.klasē.

Tagad skatos uz viņiem - ļoti labi var bez un kāda cita (Eiropas valsts) valoda pat vairāk noderētu. Man pašai strādājot LV arī jau vairākus gadus kā nevajag, izskatās, ka pamazām krievu val vajadzība izzūd.

MazaisMurmulis

Tas veids, kā maniem bērniem ir mācita krievu valoda skolās ir pilnigi bezjēdzīgs. Un tas nav tikai mans viedoklis. Klases vecāku sapulcē vienojāmies - pa palikušo gadu līdz 12.klases izlaidumam tāpat neko neiemācīsies ( un ir citas prioritātes), cerams nenomainīsies skolotāja un neviens nemēģinas pievilkt zināšanas līdz " standartam". Jo tad ar garantiju 90% klases ir nesekmīgi (10% ģimenē ir krievu valoda).

AAfrika

Interesanti. Kāpēc manam komentāram vairāk mīnusiņi?

Ir vēlme ierobežot cilvēkus- kādu valodu drīkst un kādu nedrīkst mācīties? Kāds tai sakars ar kaimiņvalsts režīma un rīcības atbalstīšanu?

Tā nu ir, ka es turpinu skatīties filmas krievu valodā (idemžēl citas neizdevās iemācīties pietiekami labi nedz skolā, nedz kursos). "Patriotiskākie" skatās Ukraiņu filmas... kā domājat, kādā valodā?

Pat manos skolas gados, kā 2. svešvaloda lauku skolā tika piedāvāta iespēja izvēlēties: vācu vai krievu.

Kurš ko grib, to izvēlās.

Mani bērni mācās vācu un angļu (krievu tā pat zin).

Četri vēji

Pat manos skolas gados, kā 2. svešvaloda lauku skolā tika piedāvāta iespēja izvēlēties: vācu vai krievu. Kurš ko grib, to izvēlās.
Tur jau tā problēma, ka trešdaļā Latvijas skolu šīs izvēles nav, tiek piedāvāta tikai krievu.

Man gan liekas, ka sākt vajadzēja vismaz ar šo, ka ir obligāti piedāvāt vismaz 2 izvēles, no kurām ne vairāk kā viena nav ES valoda. Jo esmu reālists - pēc 3 gadiem būs katastrofa, jo nebūs, kas māca. Vai arī mācīs briesmīgā kvalitātē.

Pēdējās izmaiņas: Četri vēji, 23.11.2022 11:30.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18432235