Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Krievu valoda vidusskolā

Ozolzīle

AAfrika
Neviens jau neplāno aizliegt mācīties vispār. Vnk aizliegs skolām to piedāvāt kā otro svešvalodu par valsts līdzekļiem. Un pilnīgi pareizi! Par valsts naudu jāmāca ES valodas. Pats parsavu naudu - pilnīgi pēc paša izvēles.

AAfrika

Mūsu skolā var mācīties 5 valodas vidusskolā un par brīvu.

Tai skaitā krievu un latīņu.

Ko te tagad ieviesīs.. maksu?????

adatainis

Manam bērnam arī nebija iespējas, kā otro valodu izvēlēties vācu. Tikai krievu (kura viņam ir no dzimšanas - bilingvāls). Labi, ka ģimnāzija mācīja 7. klasē no nulles - mācību gada 3. nedēļā pārleca uz vācu grupu. Trakākais, ka viņam vinmēr ir patikusi vācu valoda un tagad vidējā atzīme tuvāk desmitniekam (rit otrais gads).

Nu par to, ka krievu valodas nepieciešamība izzūd, tas ļoti individuāli, man piemēram, latviešu valodas zināšanas darbā nenoder, izmantojām tikai krievu un angļu, tāda darba specifika, uzņēmumā esam vairāk par 500 darbiniekiem. Es teiktu tā, nekad nevar zināt, kādas zināšanas un kurā brīdī Tev noderēs. Jāvadās pēc vesela saprāta, nevis pēc emocijām.

AAfrika

Un kas būs, kad pēc pāris gadiem skolā paliks tikai dažas grupas, kas bija izvēlējušās krievu valodu? Skolotāja nāks uz tām pāris stundā pa kapeikām? Bērni būs cietēji...

Ja krievu valodu māca pēc esošās programmas, tad labāk, lai vispār nemāca, jo tā ir katastrofāla! Bērnam tagad ir riebums pret šo valodu, jo pilnīgi neko nesaprot, un izskatās, ka diemžēl skolotāja nemaz nevēlas iedziļināties problēmā, ka lielākā daļa grupas bērnu neko nezin un saņem tik atzīmes 4 vai 5.

Noslepums

AAfrika

Bērni būs cietēji...

Šis nav letāli, izturramas ciešanas . Bet valsts maina kursu un labi. Beidz žēloties un mainies līdzi.

Es arī varbūt noslaucīšu putekļus no diploma un atgriezīšos kā latv. val skolotāja . Piepalīdzēšu tajās krievu skolās, ja nu kas .

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18432235