Ko šodien gatavosim – 2023

AppleGreen

Slēdza AppleGreen: "Jauns gads!".
Minna73

Papildināts 31.10.2023 11:25:

Korzhiki, tie kas par 7 kapeikam gabala.


Babs

Pērļu grūbu risoto ar sēnēm un vistu

Papildināts 31.10.2023 19:09:

Comfort food


Life is hard but, thankfully, short

Babs

Ierauga naan maize, vistas kebabiņi un bildē neredzamā caciki mērce


Life is hard but, thankfully, short

Taaapati

Papildināts 01.11.2023 21:02:

Papildināts 01.11.2023 21:02:

Hačapuri.


Babs

Atklāju turku veikalu, priecīgi sapirkos, tāpēc uzreiz divi jufkas mīklas pīrāgi - viens ar brinzu un spinātiem, otrs ar malto gaļu, kartupeļiem, dārzeņiem un kaškavela sieru.


Life is hard but, thankfully, short

Babs
Dikti apetītelīgi izskatās. Kā taisīji brinzas pīrāgu? Vai tas veikals ir Dzirnavu ielā pie Satekles ielas?

Babs

Trastevere
Jā, tas pats. Ļoti daudz labu lietu tur ir. A pīrāgs - sataisīju pildījumu - kādus 200 g brinzas sadrupināju, sajaucu ar kādu pusglāzi vai nedaudz vairāk grieķu jogurta, trim olām (laikam, es visu uz aci taisīju), divām buntēm sakapātu svaigu spinātu un divām saujām zaļumu (pētersīļi, dilles, loki). Pipari un drusciņ ķiploku granulu, sāli neliku, jo brinza dikti sāļa. Tad ņēmu turku veikalā pirkto jufkas mīklu (tas pats, kas filo), ieklāju 26 cm tortes formā tā, lai malas parlocītas pāri. Mīkla trausla un plīst, bet to var klāt pa gabaliem vienu otram virsū, var visas skrandas izmantot. Pārsmērēju ar kausētu sviestu, tad otru kārtu, atkal pārsmērēju, tad pildījums, tad pa virsu uzliek saņurcītu jufkas plāksni un uzloka pārkārtās malas, tā kā sakona visu virsū grumbuļu grumbuļiem. Tas pavisam nejauši sanāk smuki, nav nemaz jācenšas Tad pārsmērē ar sviestu un sakaisa ar sezama un nigellas sēklām. Cep kādu stundu 180 grādos.

Papildināts 09.11.2023 14:56:

Ģimenei gan vairāk gaļas pīrāgs gāja pie sirds, tas jau apēsts, siera pīrāga gabaliņš vēl ir.


Life is hard but, thankfully, short

Babs
Paldies! Ka nu man tā iedvesma nepārietu!

Babs
Es taja veikala biju iegajusi un sausmigi vilos cenas, biju pieradusi pie Austrijas cenam, bet mums jau cenas kopuma ieverojami lielakas


Babs

Sila purene
Latvijai kopumā nav tik slikti. Rietumos pierasts, ka pie turka ir lēti, nu, te tā gluži nav, bet nav arī pārlieku dārgi un sortiments labs.


Life is hard but, thankfully, short

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
18433299