Divstāvu gulta zīdainim + 4 gadniekam

ozolaint

Slēdza ozolaint.
ozolaint

Sveiki! Varbūt kāda var ieteikt kādu labu risinājumu kā izguldīt zīdaini un 4 gadnieku, ja vietas istabā divām atsevišķām gultām nepietiek. Šobrīd ir doma par divstāvu gultu, kur pirmo stāvu pasūtīt ar augstākām redelēm (+zemākas vēlākam laikam), bet otrais stāvs vecākajam no bērniem. Nezinu gan cik ērti būs praksē, jo ar pirmo bērnu gultiņa bija bez priekšējās redeles piesutumta pie mūsu gultas.

ozolaint

https://www.happybeds.co.uk/tyler-white-wooden-day-bed-with-guest-bed-trundle-frame-only-3ft-single?gclid=Cj0KCQiAnsqdBhCGARIsAAyjYjQMwGntF-RFw7hYko3x-11aYygiGqjXlsPB_9QDIwmZfAHGaAPC4aMaAgyYEALw_wcB

Ar tagadējo pieredzi un prātu pirktu tikai šāda veida gultu. Nekad divstāvīgo tik maziem bērniem un ar tik mazu gadu starpību.

Tagad mums ir risinājums, ka ir nopirktā divstāvu gulta ar noņemtiem kāpņu pakāpieniem un nopirkta izvelkama - kaste/gultā ar ritentiņiem ar matraci. Var arī nopirkt tādu un pastumt zem parastās vienguļamās gultas, tikai izmērus jāskatās, lai var pastumt apakšā. Un lielām zīdainim jau nu ļoti drošs variants, jo var izrāpot ārā un iekšā.

https://www.noaandnani.co.uk/single-beds-c6/trundle-beds-c50/pullout-spacesaver-trundle-bed-in-grey-p951/s1870?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=pull-out-trundle-in-grey-spacesaver-bed-trdl-gy&utm_campaign=product%2Blisting%2Bads&cid=GBP&glCurrency=GBP&glCountry=GB&gclid=Cj0KCQiAnsqdBhCGARIsAAyjYjRd7ECM3c_pe1bRtJh3_dwTKN31UQS9HAobw9WBwAJ2LzVE0HHNlLEaAsOHEALw_wcB Tajā guļ divgadnieks, un divstāvu gultas lejasstāvā vai citreiz augšstāvā guļ piecgadniece.

Divstavu gulta ir ļoti bīstams objekts mazam bērnam, jo viņš par visām varītēm gribēs līst tur augšā un tikt. Un var ļoti viegli nokrist.

Ļoti nožēloju, ka uzreiz nepaņēmu tādu gultu, kā nesen atradu.

Papildināts 02.01.2023 20:19:

ozolaint
Un mūsu divstāvu gultai ir norāde, ka tur vaf gulēt augšā tikai no 6 gadu vecuma. 4 gadus jaunu bērnu man būtu bail tur guldīt, jo manaij meitai bija stress no skolas sākuma, bija night terrors utml. Miega problēmas. Man viņa varēja viens un divi nokrist no tā augšējā stāvā. Tas ir reāli bīstami.

ozolaint

Meauk
Paldies par viedokli un pieredzi! Bet kā ar šādu variantu?

Papildināts 02.01.2023 21:00:

Šeit šķiet zemāks tas otrais stāvs

ozolaint
Lēmums, kādu gultu pirkt, būs jūsu.

Bet jūs taču zināt , ka tas bērns pēc 1 gada vecuma sasniegšanas kāps un rāpsies, pievilksies pilnīgi visur un nokrist pār tā pusotra stāvā gultas redelēm uz grīdas nebūs diez ko labi. Galvas smadzeņu trauma garantēta. Es nepirktu šādu.

ozolaint

Meauk
Paldies par viedokli!

Sunna

Cik vecs zīdainis?

Man jau liekas, ka nav cita varianta, kā tomēr mēģināt zīdaiņa gultiņu kaut kur spiest iekšā. Jo arī no zipa pirmā stāva gultas var pārvelties pāri, kad sāks stutēties uz kājām.

Man istabā arī maz vietas, bet iespiedām mazo nexttome gultiņu blakus liejai gultai.

Un pēc tam tad tiešām tādas gultas, kur otra izvelkas, kā atvilkne no apakšas, tas būtu drošākais.

Papildināts 02.01.2023 22:35:

Derētu tāds variants bez 2 stāva un atvilnes vietā otra gulta.

ozolaint

Un par cik vecu zīdaini iet runa? Ja par mazu, tad, manuprāt, te tomēr prasītos atsevišķa gultiņa, ko likt vecāku guļamistabā. Un četrgadniekam jau var jebkādu vienguļamo gultu nopirkt.

Mani bērni tajā konstrukcijā, ko aprakstīju, gulēja tikai no 2 gadu vecuma (mazākais). Līdz tam laikam ar visiem bērniem ir bijis co-sleeping lielajā gultā līdz bērnu apmēram 2 gadu vecumu. Nebija nepieciešamība pēc zīdaiņu gultām.

Protams, ne katram vecākam tas der. Bet zīdaini zem gada vecuma laikam neliktu blakus gultās ar četrgadnieku. Atkal jau mani drošības apsvērumi.

vilks

Īstenībā mazuļus var guldīt arī uz matračiem uz grīdas, ja šaubīgi ar vietu (tikai četrgadnieku un zīdaini vēlams ne blakus).

Mums vienu brīdi bija divstāvu gulta, kam apakšējā gulta nebija izbūvēta un zīdaiņa gultiņa daļēji pabīdīta apakšā (perpendikulāri). Bet vecākais bērns bija vecāks par 5 gadiem un ļoti saprātīgs (un labi gulēja naktīs), mazāku un nemierīgāku man būtu bail likt gulēt ~1,5 m augstumā.

'If you don't know where you are going any road will get you there.' (c)

Ar man, pirms mazulis piedzima, likās, ka nav vietas gultai un tomēr next to me mazā gultiņai vieta sanāca. Tāpat mazulis bieži gulēja blakus vecāku gultā, bet tad, kad jau izauga no next to me gultas, tāpat pārvācāmies uz plašāku mājokli, jo, ja pat gultai nav vietas, tad kur nu dzīvošanai tik šaurā platībā.

Jūs nevarat rakstīt šajā tēmā, jo tā ir slēgta.
18433325