Fairview
Es rotaļu formā aktualizētu zobu kopšanas jautājumu 2-3 x dienā. Piemēram, mazais tīra zobus krokodilam, starp ēdienreizēm padzeras ūdeni, lieto emalju stiprinošas aplikācijas, ar mērķi glābt kariesa neskartos zobus. Un pamazām gatavojas zobārsta apmeklējumam un caurumu labošanas plānam, nevelkot garumā, lai nesāp. Jāorganizē apmeklējums, kad mamma vai tētis ir zobārsta krēslā un otrs pieaugušais ieinteresē bērnu ar šo procesu. Protams, vajag saprotošu zobārstu, kas sadarbojas ar vecākiem. Šis plāns iepriekš jāapspriež ar ārstu un jābūt gataviem neveiksmei un atkārtotiem pierakstiem, kamēr izdodas sarunāt. Lielākais darbs ir vecāku lauciņā, no zobārsta var sagaidīt tikai atbalstošu iejūtīgu komunikāciju, drošu draudzīgu sarunu ar visu ģimeni. Stabili iedarbīgs veids kā pieradināt pie ārsta, kabineta un procedūras kā tādas. Nebūs maciņam draudzīgākais risinājums
Papildināts 10.01.2023 15:05:
Par profilaksi. Zīdāšanas fanes mani tūlīt noraks 
• grūtniece pirmajā trimestrī (arī plānošanas laikā) lieto un kontrolē d vitamīnu ne tajā zemākajā robežā, lieto zivju eļļu normālā devā. Mollers ir Pharma Ekstra, kapsulās reizēm ir niecīgas eps, dhs devas un nekādas naktsveces vai linsēklu eļļas to neaizstāj. Turpina visu grūtniecības un zīdīšanas laiku
• pēc iespējas atteikties no nakts laktācijām, kad tiek ieviests papildēdiens. Sātīgas vakariņas un silts ūdens, ja pamostas. Kādam derēs istabas t, mani bērni neņēma pretī. Silts tomēr veicina miega turpinājumu: var izmantot termosu, pudeļu sildītāju vai radiatoru. Protams, šis ir iespejams stabilā zīdīšanas fāzē, iespējams, piens jāatslauc, neder, ja ir problēma ar piena daudzumu un tam visam nav jēgas, kamēr zobu vēl nav. Es par to, ka pēc gada vecuma nakts ēšanai lielāks kaitējums par ieguvumiem.
• radināt mazuli pie smaganu masāžas pirms zobiņi ir ārā (ar silikona upirksteni) un izmantot vismīkstāko ultra soft birsti, ļaut to pagrauzt savā stilā. Zobu nākšana ir labākais periods. Ja nav akūts iekaisums, bēriņiem patīk visas stimulējošas manipulācijas, tai skaitā ikdienas mutes kopšana ar kādu piemērotu līdzekli
Papildināts 10.01.2023 15:13:
Man 2 bērni, gaidot trešo apsveru zivju eļļas lietošanu līdz ar piebarojumu. Meklēšu ieteikumus, kā to draudzīgā veidā ieviest. Zinu, ka govs piens kavē kalcija vielmaiņu. Mīts par to, ka piens satur daudz kalcija būtībā nav mīts, bet mazuļiem strādā pretēji. + labi vitamīni visā zīdīšanas laikā
vēl ir kāds fakts par magnija lietošanu gr laikā. Ir info, piemēram, britu med laikrakstos par magnija kaitīgo ietekmi uz kalcija vielmaiņu, ja to lieto lielās devās un ilgstoši. Kā zināms, magnija uztura bagātinātāji ir ļoti populāri, bet nebūt visā attīstītajā medicīna. Tam kokam ir otrs gals.
Papildināts 10.01.2023 15:17:
Piemēram, vaja dzemdību darbība un kalcija uzsūksanās traucējumi bērnam. Tas gan ir kompensējams zīdot, bet vienalga. Var dzert magnija minerālūdeni, bet lielās devas pret paagstinātu dzemdes tonusu ir nosacīts efekts un blaknes, lietojot ilgstoši. Stipri pārvērtēta un ļoti populāra viela
Papildināts 10.01.2023 15:20:
Paldies par tēmu, man arī interesē zobu veselības tradīciju ieviešana no vismazākā vecuma. Atvainojos, ka gari.
Uzraksties par zivju eļļu līdz gada vecumam, ja ir pieredze. Vai ticat kalcija piedevām, kā, piemēram Ostionol (?) vai līdzīgie
Papildināts 10.01.2023 15:21:
* Osteonol vai līdzīgie kalcija sīrupi