Varu tikai apbrīnot,ka tik ļoti tiek likts uzsvars uz gēniem. Muļķības!
Ja gēni-tad kāpēc man un manam vīram ir plombēti zobi, bet maniem bērniem ir veseli zobi? Gēni? Vai tomēr rūpīga sekošana kopšanai, tīrīšnai?
![]() |
Varu tikai apbrīnot,ka tik ļoti tiek likts uzsvars uz gēniem. Muļķības! Ja gēni-tad kāpēc man un manam vīram ir plombēti zobi, bet maniem bērniem ir veseli zobi? Gēni? Vai tomēr rūpīga sekošana kopšanai, tīrīšnai? |
![]() |
Hiāra Ja tev vai bērnam cauri zobi, tad esi nejēga, kas: a) netīra, b) ēd nepareizi, c) neapmeklē pareizos speciālistus. Ir pierādījumi par gēnu ietekmi, priecājies, ja izvilki laimīgo lozi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267319/ ja nu nav līdz galam skaidrs - nenoliedzu, ka zobi jātīra, bet ne vienmēr tas garantē caurumu "nedabūšanu". |
Hiāra Palasi so ja lasi angliski - geni ietekme emaljas stiprumu un diemzel ir cilveki, kuriem saja loterija medz nepaveikties. https://www.thedentalexpress.com/dental-blog/how-does-genetics-affect-your-dental-health/ |
|
Dzirdēju, ka tagad populāri esot jau pavisam maziņiem bērniņiem uz piena zobiem likt kroņus. Ja aiziet uz konsultaciju, uzreiz tiek piedāvāts midzināt un par vairāk kā 1000 EUR kaut kādi tur kroņi. Personīgi es neko tādu savam bērnam neatļautu! Nekādi kroņi uz piena zobiem! Brīnos, ka ir daudzi tādi vecāki, kas ar vieglu roku tam uzreiz piekrīt! |
|
![]() |
Lilith xxxyyy |
Man vecākajam bērnam sāka parādīties cauri zobi jau kādos 2/3 gados un līdz piena zobiem visi bija cauri, pārurbti, laboti vairākas reizes, priekšā viens zobs izdrupa pamazām, ļoti slikti zobi bija, trauma no zobārstiem garantēta uz visu mūžu, jo kur tikai mēs nebijām un kas tikai nav darīts ar zobiem, pat kanālus tīrīja nabadzītei, visi ārsti laboja un pārlaboja piena zobus, likās, ka vienkāršāk būtu izraut, bet laboja, plombes krita ārā, lika jaunas iekšā utt. Ar kaula zobiem viss nomainījies un dzīvojam tālāk. Otrai meitai zobi perfekti, nav bijusi vajadzība kaut ko labot. Es slikto zobu kvalitāti noveļu uz to, ka pati mazo baroju un iespējams viņai kaut kas trūka, otrajai "Aptamil" meitai viss ok, zobi kā pērles, abām zobu kopšnas paradumi vienādi, gēni vienādi. Nekādi kroņi netika nekad piedāvāti un pilnā narkoze arī neskatoties uz kanālu tīrīšanu, mazā varonīgi izturēja visas zobu labošanas reizes dažādās klīnikās. |
Copyright © 2019 SIA "Cālis.lv".
Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atrunas un privātums