Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

Uzņemšana 2023 Rīgā. 7. un 10.klases

Četri vēji

Gabucis
To, ka šogad 9.klasei būs CE, nevis parastie pamatskolas beigšanas eksāmeni, neviens skolā nav teicis.

Tad tas ir akmens skolas dārziņā. Par to, ka LV un matemātika arī 9-tajiem būs centralizēti, mūsējiem pateica jau rudenī. Un pat diezgan ātri. Neatceros, vai tā bija pirmā vai otrā klases stunda, bet visi 9-tie bija sasaukti zālē, kur šo izstāstīja pat pirms vecāku kopsapulces. Un vēlāk mēs pat parakstījāmies, ka esam informēti par visiem eksāmeniem, kārtību utt.

Papildināts 27.01.2023 18:38:

Man gribētos arī mazliet ātrāk skaidrību par otro svešvalodu, lai var laicīgi ieplānot vasaras sabojāšanu un vismaz "eins, zwei Polizei" iedīdīt.

Karusa

Mainās tas, ka priekšmetos, kuros ir CE, nav atļauti iestājeksāmeni

Johaidi! Tad es par velti par matenes sagatavošanas kursiem maksāju? Joks, protams

Četri vēji
es neprecīzi uzrakstīju. Man ir skaidrs, ka ne jau skolas ļaunprātīgi neinformē vecākus un bērnus (mums pašā rudens sākumā stāstīja par CE), bet attiecīgās iestādes bezatbildīgi taisās kā vistas uz perēšanu.

Četri vēji

Karusa
Kombinētajā jau daļa matemātikas būs, tas skaidrs. Jautājums - cik liela daļa un kāda veida. Un primārais jautājums - iestājeksāmens tiks atļauts un atbalstīts. katrā ziņā, tas nebūs visiem obligāts, kā bija pagājušā gadā visai Rīgai (nu jau pēc tā sāk izskatīties).

Un jā,pat, ja būs šis iestājeksāmens, būs viena daļa skolu, kas ņems tikai pēc šiem CE rezultātiem (tikai pēc CE vai kāds līmenis kā kritērijs).

Vienīgā ķibele, ka šie CE rezultāti būs tikai 21.jūnijā, attiecīgi pieteikšanās labākajā gadījumā pirms Jāņiem, konkursa rezultāti jau pēc Jāņiem. kad beigsies uzņemšana - pat prognozēt negribas... Ja vēl palaidīs vģ pirms tam (ar iestājeksāmenu), tad vismaz tā pieteikšanās tik daudzās skolās un sarakstu raustīšana varētu būt mazāka.

Papildināts 27.01.2023 19:22:

Kārļa mamma
skaidrs, ka ne jau skolas ļaunprātīgi neinformē
Protams. Bet rezultātā visu šo iznes tāpat skolas, kuras dabū pa mici nepelnīti un vēl tērē kaudzi laika, skaidrojoties par to, par ko skaidrības nav. Un es saprotu vecākus no visas sirds, jo informācijas trūkums arī viņus dzen izmisumā. Kaut no tāda viedokļa, ka neko nevar plānot posmā aprīlis - jūlijs, jo nav skaidrs, kad būs eksāmens, vai būs eksāmens, kad konkursi, kad dokumentu iesniegšanas.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Katram savs

Četri vēji
Un nokārtots eksāmens ar 10%.
Kāpēc jābūt tieši 10%? Kāpēc nevar būt vairāk?

Četri vēji

Katram savs
Protams, ka var. Bet, lai skaitītos sekmīgs, pietiek ar 10%. Iepriekš 4 ballēm vajadzēja apmēram 30%. Ja bija mazāk, tad sanāca nesekmīgs. Tagad, lai būtu nesekmīgs, vajadzēs mazāk par 10%. Nav jābūt matemātiķim, lai secinātu, ka tie, kas agrāk ieguva starp 10 un 28 procentiem un būtu nesekmīgi, tagad uz burvja mājienu kļūs sekmīgi.

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Vai tad tas ko maina, pagājušogad 3 matemātikas eksāmenā, šogad 30%? Jo tāpat tehnikumi šos bērnus ņem, bet vidusskolas neņem. Godīgi - es vispār neredzu jēgu 9. klases eksāmeniem. Tas viss ir pārvērties par tādu farsu. Ja vēl būtu vienota nostāja iestājoties vidusskolās/tehnikumos - bet katrā novadā un pat viena novada skolās atšķiras - nu kāda gan jēga no tiem eksāmeniem?

Pagājušogad viens mans bērns beidza pamatskolu - atzīmēm diplomā 0 vērtība - iestājās ģimnāzijā pēc iestājeksāmenu rezultātiem, kas bija augstāki nekā gala elsāmeni.

Četri vēji
Un mēs tāpat kā gaisā pakārti. Ieplānots brauciens 4.07., bet paliek bail, vai nav par ātru.

Četri vēji

Kārļa mamma
Vajadzētu paspēt, ja tiek izvēlētajā skolā vai ir pirmajos rezervistos. Problēma būs ar tiem, kas rindā tālāk, tad sākas staigāšana, jo viens izņem, aicina nākamo, tad izņem no citas skolas, tur parādās brīva vieta utt. Tas process aizņem vismaz nedēļu un vēl palēnām kustas pēc tam. Protams, pa kādam skolas maina arī vēl augustā, bet tie jau ir daži cilvēki.

Papildināts 27.01.2023 20:18:

Printy
Jo tāpat tehnikumi šos bērnus ņem, bet vidusskolas neņem.
Zinu bērnu, kuram eksāmenā 2 balles un tagad mācās vidusskolā (tajā pašā, kurā līdz 9.klasei).

Katram savs

Četri vēji
Protams, ka var. Bet, lai skaitītos sekmīgs, pietiek ar 10%.
To jau es ar' nesaprotu - kas un kāpēc izdomāja, ka lai skaitītos sekmīgs, pietiek ar 10%.

Tad jau tiešām tie eksāmeni ir farss.

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18433547