|
Kāpostgalva
30.01.2023, 18:35
lutekle man gan ir pieredze tikai ar RVĢ1., bet "pēc sajūtam" , kaut vai pēc tā, kā skola komunicēja tai laikā, kamēr bērns vēl nebija izlēmis, uz kuru skolu ies, es arī balsotu par RVĢ2. -Kaut kā šķiet, ka tur tomēr vairāk skolas vadība cenšas. Mans, gan jau nepopulārais viedoklis - RVĢ1 slava turas uz gudriem bērniem, nevis izciliem pedagogiem (protams, ir izņēmumi). Atsevišķos priekšmetos pedagogi ir diezgan pavāji - humanitārajā blokā. Laikam tas vadībai nešķiet būtiski, galvenais, lai fizika un ķīmija būtu līmenī. Direktoru vispār nemana. Es jau smejos, ka galvenais ieguvums no šīs skolas būs tas, ka būs labs paziņu loks (gudrie klasesbiedri). Bet nu tas arī nav mazsvarīgi. Klases kolektīvs gan ir labs, meita laimīga. Un skolas balles arī
MazaisMurmulis es domāju, ka nepaveicās. zinu, ka meitai arī citās paralēlklasēs nav tik labs kolektīvs, tā kā gadās visādi.
Viss panākams - kamēr vēl acīs skatās,Viss iespējams - kamēr vēl vārdā sauc.(I.Z.)
Сергей Жадан: ...и поэтому все, чего ты боишься, как оно ни зовется, тебя не касается, пока не начнется.
|
|
subjektīvais viedoklis par skolotāju profesionālo līmeni (zinām, ka var mācīt dažādi). Pievienosu savu subjektīvo viedokli. RV2Ģ bijai vairāki skolotāji, tiešām spilgtas personības (latv. val, ģeografijā, vēsturē). Trāpījās gan arī matemātikas skolotājs, kuru neviens ar labu vārdu nepieminēja un bija pat skolēni, kas viņā dēļ aizgāja no skolas. Uz šī skolotāja stundām gāja kā uz ešafotu. Tas gan jau ģinmāzijas klasēs. Savukārt RV1Ģ maz saskares ar skolotājiem. Varbūt tas no bērna atkarīgs - kurš vairāk stāsta par skolu.
|
|
Skaistnatrite
31.01.2023, 08:43
Kāpostgalva piekrītu Jūsu viedoklim par RV1Ģ. Priecājos, ka meitai klases kolektīvs ir jauks. Meita introverte, bet ir spējusi sadraudzēties ar klases biedriem. Klases gaisotne daudz labāka nekā iepriekšējā skolā, kura atradās vienā no Rīgas mikrorajoniem.
|
|
Mans 5 kapeikas. Kā RV1Ģ absolvente piekrītu, ka tas vērtīgais ir skolas biedru bariņš, skaists ieraksts CV, ka esi beidzis TO skolu un kaut kādā mērā esi savējais ne tikai starp sava gada beidzējiem. Man gadījies mācīties arī RV2Ģ, kad tā vēl bija vidusskola, arī - krietns pulciņš ar savējiem, ar kuriem dzīves ceļi mēdz pakrustoties.
Kā skolēna mamma varu teikt par RV3Ģ - pamatskolas sadaļu. Bērni neslīkst mājasdarbu kaudzēs, toties tiek turēti ritmā, diezgan strauji matemātikā tiek ņemtas tēmas. Tie, kas spēj izturēt ritmu, veikli skaitļo, veikli uztver jaunas lietas, tiem iet viegli. Protams, ka ir priekšmeti, kur beidzot jāsāk mācīties, jo iepriekš bijis viegli. Direktors tur tonusā skolēnus, atgādina par sekmēm, man rodas iespaids, ka draudzīgs, bet gana stingrs, skolā spāņu, franču valodas izvēles iespēja, baseins. Skolai ir iekšējs nerakstīts mērķis turēt līdzi RV1Ģ līmenim, manuprāt. Zinu, ka ir skolēni, kas savieno ar mūzikas skolu, sportu, atkarīgs no bērna. Teicamniekiem varētu būt grūti pieņemt, ka matemātikā pēkšņi ir 5, 6, 7 un arī citos priekšmetos atzīmes zemākas nekā iepriekš. Manam bērnam skola patīk, zinu arī, ka klasē bija skolēns, kas pēc 2 nedēļām aizgāja projām.
Ir sanācis palīdzēt vairākiem RV3Ģ skolēniem matemātikā. Dažādi faktori - kam slinkums, kam ne tik ātra pielekšana, kam vecumposma īpatnības. Protams, ka 9. klases matemātikas eksāmenos skolēniem labs līmenis kopumā, jo ir bijusi pozitīvā atlase un trenēti vairāk nekā parastajās skolās.
|
|
AAfrika
31.01.2023, 16:04
|
|
Man dēls mācās RVVĢ. Viņam ļoti patīk, cer uz 10.klasi palikt tur. Godīgi, es neredzu, ka viņš vispār mācītos pārējiem bērniem citā skolā tomēr vairāk uzdots. kaut kur pa vidu klases reitingā. Tā ka man grūti spriest par līmeni. Bet bērnam patīk, un tas ir galvenais
|
|
lutekle
31.01.2023, 21:06
log Savienot mācības pat ar gandrīz profesionālo sportu ir iespējams jebkura no šim. Man par brīnumu, 1ajā pat vieglāk ka 2ajā, jo ir tikai viens kritērijs- spēja apgūt vielu. Neviens neprasa izziņas, attaisnojumus, nekompostrē smadzeni , ka ir bijis kas paralēli. Vari pavilkt- super. 2ajā tik raiti šis process negāja. Labi vai slikti, pat nezinu sodien.
|
|
Svece123
31.01.2023, 21:44
Varu teikt tikai to labāko par RVVĢ. Ir pieredze arī ar RVĢ3, tas gan 7.-9.klasē, bet neko labu pateikt nevaru, iespējams, tikai manam bērnam tā nepaveicās tieši ar klases kolektīvu un neieinteresētiem skolotājiem.
Mans subjektīvais viedoklis – RV3Ģ derēs drošam, pašpārliecinātam bērnam ar tieksmi konkurēt, iespējams, sportistam, kuram ir svarīga konkurences, sacensību gaisotne, sevis pierādīšana, ātrums, aktivitāte. Jūtīgāku bērnu tas padarīs stresainu, noslēgtu un nelaimīgu. Bet tas pats bērns burtiski atplauks RVVĢ pieņemošajā, gandrīz ģimeniskajā vidē.
|
|
Man 2 bērni iet RV3Ģ - 9. un 7. klasē. Nevaru teikt nevienu sliktu vārdu. Meita ir no dabas čaklāka, turas klases līderos (pēc vidējās atzīmes), mācās daudz, bet visu izdara. Puika ir slinks kā maiss. Izbrauc uz dotībām matemātikā, par pārējo pofig. Kūļājas pa apakšējo trešdaļu.
Visskarbākā ir matemātikas skolotāja. Katru pirmdienu ir kontroldarbs - jebkuros apstākļos, bez izņēmuma. Vērtē stingri, atzīmi noapaļo uz leju utt. 9. klase 1x nedēļā brauc uz papildus matemātiku 0. stundas laikā. Pieļauju, ka tas arī dod to rūdījumu.
Citos priekšmetos - normāli skolotāji, saprotami un cieņpilni noteikumi. Ja seko līdzi, pilda mājasdarbus, mierīgi var dzīvot, normāla skola.
|
|
Kaapurs
01.02.2023, 21:03
Svece123 Man 2 bērni RVVĢ, viens pro-, otrs ģimnāzijā. Par 95% esmu apmierināta gan ar piedāvātajām programmām, gan klases kolektīviem. Vecākais turas pirmajā pieciniekā, galvenokārt "izbraucot uz iedzimto inteliģenci", jo varētu vēl vairāk. Jaunākā, man par prieku un pārsteigunu, turas pirmajā desmitā.
|