Mane88
Prieks redzēt "jaunos censoņus"! Veiksmi un nezaudēt aizrautīgo degsmi brīžos, kad "jau kuro reizi man nesanāk.." vai "atkal tā žurka.."
Būs arī labās lietas.. 
Es teiktu, ka pilnīgi noteikti uz visiem Jūsu jautājumiem ir atbildēts tepat tēmā par "tomātu (..) audzēšana"!
Ieteiktu uztaisīt kafiju, gardas kūkas klāt un apsēsties palasīt iepriekšējā gada tēmas!
nu tā, ka no vāka līdz vākam! 
Orientējoši apmēram martā tēma "ierūcās" ar reāliem sēšanas darbiem, tad aprīlis ņemās spēkā ar "kas maniem stādiņiem kaiš" un tad jau maijs ar "vakar izstādīju siltumnīcā, bet sola salnas, likšu sveces, segšu ar agrotīklu.." 
Noteikti pārlasiet - būs interesanti! Un ja izlasīsiet jau veselus trīs iepriekšējos gadus, tad uzrausiet, pa kuriem grābekļiem notiek dancāšana, iesmējams nostiprināsiet kādus priekšstatus par dārzu un pilnīgi noteikti varēsiet sev uzzīmēt diplomu "par teicami apgūtu kursu dārzkopībā" 
Nopietni! 
Papildināts 29.01.2023 12:27:
Īsi atbildot uzreiz:
1. Ķirbis gurķa radinieks - netīk, ja plucina lieki saknes, tādēļ, ja sēj istabā/siltumnīcā, tad katru sēkliņu savā podiņā! Stadiņš izaug 2-3 nedēļas, tad jāizstada ārā, bet viņam patīk siltums, baidās no salnām.
Parasti ir visai oki iesēt podiņā maija sākumā, vidū, pret beigām vai jūnijs izstādīt laukā tik dziļi, cik audzis. Ja vajag, izmanto agrotīklu piesegšanai.
2.zemenes var sēt, jēga ir - būs pieredze! Bet tā kā ar stādiņu būs ātrāks rezultāts, kas nav mazsvarīgi, lai rokas nenolaistos rosoties dārzā. Nu vismaz sākumā. 
3.tā primitīvi ir atbildēts jau, bet arītur "sava māksla"
4.parasti tas ir maijs. Svarīgi arī kurā Latvijas pusē ir Tava siltumnīca
es, piemeram, Kurzemes pusē, aprīļa beigās jau izstādu tomātus siltumnīcā, kāmēr draugi vēl Aluksnes pusē ar ragaviņām braukā..
Šis viss ir smalki iztirzāts tajā "tomātu tēmā"
noteikti pārlasi!
Papildināts 29.01.2023 12:35:
Un iesaku iegūt kladi vai atrast plānotāju un izmantot to tikai dārzam! Ir erti tie, kur puse nedēļa, otrs atverums rūtiņas piezīmēm - te vēl var dobes un silču mērogā izplānot 
Arī tie forši, kur kstra lapa savam datumam. Tā varesi jau tagad ar zīmuli apvilkt, piemeram, "15.marts - ieseēt tomātus", tad priekš sevis izdarīt piezīmes: "20.marts - man sanāca - viņi visi sadiguši".. utt
Šādi ērti fiksēt šķirnes, nākamajā sezonai izdarīsi secinājumus..!