|
Danita
31.01.2023, 13:20
61
7
Pirmās pasaules problēma, bet kaitina. Aizejot pakaļ bērnam uz dārziņu, bērna audzinātāja visu laiku grib runāties vismaz 3,4 minūtes - kā gāja, vai ēda labi.. Par cik nevaru pati aiziet pakaļ bērnam uz grupiņu dēļ Covida ierobežojumiem, ir jāraksta sms vai jāzvana, ka esmu klāt, tāpēc nesanāk vienkārši paņemt bērnu un atvadīties. Man pietiktu, ja pateiktu, ka viss kārtībā un uzredzēšanos. Cenšos atbildēt īsi un korekti, bet nepatīk, ka audzinātāja tajā pašā laikā neskatās, kas notiek grupiņā un cik dzirdams, iet vaļā kārtīga ballīte. Nezinu, ir doma vērsties pie vadības, lai parrunā ar audzinātāju, ka tomēr ir jāievēro lietišķā etiķete cik un ko runāt ar vecākiem, ja viss ir zināms par dārziņu un nekādu precedentu nav, jo reāli kavē manu laiku, a tikt no viņas vaļā nav iespējams.
|
|
Jasmiins
31.01.2023, 13:29
3
73
3-4 minūtes piecas dienas nedēļā paklausīties par sava bērna gaitām un labsajūtu bērnudārzā? Smagi, smagi. Varbūt jāmaina dārziņš? Gan jau jūsu vietu ar prieku aizņems kāds, kas būs gatavs upurēt līdz 20min nedēļā šāda veida sarunām.
|
|
ExCuca
31.01.2023, 13:42
5
44
Dārziņa vadībai, tāpat kā jebkuram, kurš strādā pakalpojuma jomā, skaidrs, ka visiem labs nekad nebūsi. Ej un stāsti. Noteikti pirms Tevis ir bijuši dīvainīši, kam šķiet, ka audzinātāja stāsta par maz, ka cepuri bērnam sien nepareizi, burkānus no zupas neizņem, bikses skapī ieliek pārāk dziļi.... uzklausīs arī tevi.
|
|
vilks
31.01.2023, 13:43
7
6
Kur dārziņos vēl ir kovida ierobežojumi un kādi tie ir?
Par to, ja citi bērni uz izņemšanas laiku paliek grupā nepieskatīti, gan jārunā ar dārziņa vadību. Tā nav pļāpīgas audzinātājas vaina, tāda sistēma vienkārši nedrīkstētu būt, pat ja viņa nepieskatītu bērnus minūti, nevis piecas. Papildināts 31.01.2023 13:44: Man parasti arī ir skumīgi, ka nepastāsta vairāk (parasti pasaka tikai, ja bērns kaut ko nav klausījis), bet nu katram individuāli neizpatiksi. Galvenais, lai bērni nepaliek nepieskatīti.
'If you don't know where you are going any road will get you there.' (c)
|
|
Meauk
31.01.2023, 13:53
2
11
Danita Vai nevar jau pie pirmā teikuma pateikt apmēram šādi : 'Saprotu, ka ar manu bērnu viss ir OK. Jūs droši varat atgriezties grupiņā pie citiem bērniem, jo dzirdams, ka jūs viņiem patlaban pietrūkstat un viņiem vajag palīdzību, uzraudzību.
Man jāsteidzas un es nevaru tik ilgi uzkavēties te.'
|
|
Tulip
31.01.2023, 14:00
3
30
Danita Omg, par Tavu bērnu taču stāsta ne savējo. 
Ir vietas, kur tas ir obligāti. Tāpat kā vecāku pienākums ir painteresēties kā bērnam pa dienu gājis. Ziemeļvalstīs pat varētu sociālo dienestu pieaicināt, jo vecāks neizrāda interesi par savu bērnu.
Nav jau pusstunda, tik dažas minūtes laika.
|
|
solar wind
31.01.2023, 14:09
1
38
Kas tiesi tik akuts dzive ir jadara, ja 3-4 minutes paklausities, ka TAVAM bernam diena gajis darzina ir baisa laika kavesana un lietiskas etiketes parkapsana? 
|
|
Inndra
31.01.2023, 14:20
1
20
Kad mans jaunākais vēl bija dārziņnieks, man likās, ka tas ir tāds foršs labais tonis, ka audzinātāja iznāk parunāties. Tiešām kā vecāks jutos patīkami, ka nav tikai labdien un uzredzēšanos. Varbūt tāpēc,ka audzinātāja kā cilvēks man likās jauka un komunikācija ar viņu bija patīkama. Bet jā, vienmēr jau var pateikt, ka es ļoti steidzos, atvainojiet, bet diemžēl nav laika.
|
|
Danita
31.01.2023, 14:25
37
5
Neuzskatu, ka katru dienu vecākiem ir jāsniedz garas atskaites, sevis interesējušos jautājumus varu uzdot pati, ja tādu nav, tad labdien un uzredzēšanos. Ko tur katru dienu var taršķēt? Tikmēr grupiņā notiek haoss. Kopumā arī audzinātāja nenodrošina disciplīnu, bērni skrien, bļauj, vai arī, kad esmu gadījusies vienā laikā uz ārā iešanu, tad notiek dieva zīmes, bērni neklausa un dara ko grib.
|
|
Duujaa
31.01.2023, 14:47
1
29
Danita Tev par savu bērnu informācija neinteresē, kāpēc? Nav nekāda lietišķā etiķete, cik ilgi būtu jārunā. Tieši labi, ka audzinātāja katru bērnu atšķir, seko līdzi attīstībai un ir ko pateikt.
|