Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

HELP, valsts apmaksāts acu ārsts, katarakta

Annushka40

Sveikas, meitenes! Pēc grūtniecības konstatēti acs lēcas apduļķojumi, aizdomas par kataraktu, mazpilsētas ārsts norīkojis uz Stradiņiem, tur mega rindas un privāto šobrīd nevaru atļauties. Saprotu, ka šeit daudzas no Rīgas, vai kāda zina kādu citu iestādi, kur ir acu ārsti, kas strādā ar valsts kvotām, un kam ir nepieciešamā aparatūra uz vietas padziļinātiem izmeklējumiem un kas var nosūtīt uz operāciju vajadzības gadījumā? Mana ārste zina tikai Stradiņus, ja ir vēl kādi, es varētu rakstīties rindā kur citur. Ja kādai ir kas zināms, lūdzu, uzrakstiet, esmu apjukusi, jo saprotu, ka jebkura poliklīnika nederēs, ja jau mana mazpilsētas acu ārste netiek skaidrībā.

Annushka40
Biķernieku slimnīcā tur arī ir acu centrs.

teeja_bez_bulcinjas

Ja, te jau pieminėtą Bikernieku slimnica ar savu acu centru ir izcila.

Bet interesė tikai Riga? Kataraktas operacijas taisa ari citviet.

Annushka40
Sveika!

Manai mammai ir pieredze ar kataraktas operācijām Stadiņos 23. gadā: jūnijā pierakstījās, augusta beigās 1. konsultācija, septembrī 1. operācija, novembrī operācija 2. acī. Bezmaksas.

Viņai bija neskaidras sūdzības, nebija 100% pārliecības, ka ir tieši katarakta. Par to viņai paziņoja optometrists, kad vēlējās nomainīt brilles. Pati domāja, tas par redzes korekciju. Optometrists tikai ieteica konsultāciju, izteica savus novērojumus, dg viņš gluži neuzliek, vienkārsi pateica, ka briļļu recepte šobrîd nav iespējama.

Konsultācijas, datortomogrāfijas u.c. izmeklējumi viņai bija par maksu: 50, 70 eur, arī atkārtotās. Operacijas bezmaksas

teeja_bez_bulcinjas

Jā, es vairāk uz Rīgu skatos, tomēr tur ārstiem lielāka pieredze, ja jau manas pilsētas vienīgais ārsts spēj tikai spiedienu izmērēt un asumu noteikt, tad jau labāk visu Rīgā, baidos citur operēt, ja būs vajadzība operēt

Papildināts 02.02.2023 10:56:

PBerzina
Paldies, es, ja vajadzēs operāciju, rakstīšos arī Stradiņos, redzēs, cik ātri tas viss virzīsies. Konsultācija un slēdziens gan tur nespīd šobrīd, man pateica, ka pierakstus atvērs gada otrajai pusei kaut kad, šobrīd pirmais pus gads pilns. Labi, ka Tava mamma tik ātri tika, tagad kaut kāds sastrēgums, kā izskatās

Annushka40
Es arī iesaku Biķernieku slimnīcā to acu centru. Vecmammai tur taisīja acu operāciju! Ļoti labi esot viss bijis. Daudz labāk nekā, piemēram, Daugavpilī.

Skaistnatrite

Piezvaniet uz Latvijas-Amerikas acu centru. Man liekas, ka viņiem arī valsts kvotas bija. No otras puses šī iperācija nav tik steidzama, lai matus no galvas plēstu, ja vien Jums nav - 10 dioptrijas brillēm.

lunatka

Regulāti jāskatās e-pieraksts Stradiņos, Biķerniekos, Aiwā un 1.slimnīcā (šķiet, arī tur kādreiz bija kvotas). Tā pa kvotām diezgan operatīvi var tikt.

Annushka40
No ieraksta nevar saprast - tev redze ir pasliktinājusies? Kad iepriekš bija acu pārbaude?

Šobrīd uz pašu operāciju praktiski rindu nav ne Stradiņos, ne Biķerniekos. Par valsts naudu mēneša laikā vai ātrāk.

Tikt uz konsultāciju ir izaicinošāk. Es ieteikt zvanīt regulāri pēcpusdienās - varbūt kāds atteicis savu vizīti uz nākamo dienu un var tikt. Nav obligāti uz Rīgu braukt, der arī apskatīt citas pilsētas, kur ir normāli aprīkots acu ārsta kabinets ( ja pateiktu, no kurienes esi, pie kura dr biji, varētu ko konkrētāku ieteikt ).

lunatka
Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18433953