Vai vērts apsvērt bankas piedāvāto fiksēto procentu likmi 5% uz apm 7 gadiem vai ņemt standarta likmi (2.05) + 6mēn Eribor??
Izdevīgākie procenti
Plumee
|
|
Nez vai kāds tev to tagad var noprognozēt. 5% ir daudz, bet man tieši šajās dienās mainās eiribors, izskatās ka būs ap 3%. Kopējais zemāks par 5% vēl būs, bet pēc nākamajiem 6 mēnešiem, kaut kā neticu, ka apstāsies. Tā ka kopējā likme tad man noteikti būs virs 5%. Bet par vairākiem gadiem grūti pateikt. Visi jau runāja par to, ka zemās likmes tik ilgi bija brīnums, pie kura pieradām. Varbūt jāskatās, kas Amerikā? Ko tur prognozē? Mums manuprāt viss notiek līdzīgi tikai ar nelielu laika nobīdi. Standarta likmi vari varbūt nokaulēt? Man ir mazāka nekaulējot pirms 6 mēnešiem ņemtam kredītam. |
|
7 gadi ir daudz, es laikam tomēr neņemtu. Grūti jau tā paredzēt. |
|
Kopējais zemāks par 5% vēl būs, bet pēc nākamajiem 6 mēnešiem, kaut kā neticu, ka apstāsies. Nu 12 mēnešu euribors ir 3,4%, kas savā veidā norāda, ka īsāko termiņu euribori vēl varētu augt. Varbūt jāskatās, kas Amerikā? Ko tur prognozē? Mums manuprāt viss notiek līdzīgi tikai ar nelielu laika nobīdi. Amerikā prognozē, ka uz gada otro pusi vai 2024.gadā celšana apstāsies un varbūt pat atkal samazināsies kādā brīdī. Bet nu par to tagad domāt ir tīrākā zīlēšana. Autorei - laikā, kad procenti ir salīdzinoši augsti ieteiktu vairāk koncentrēties, kā to summu atmaksāt pirms termiņa. Manuprāt, tas vairāk ietekmēs kopējās kredīta izmaksas, nevis tur 0,5% uz vienu vai uz otru pusi. Turklāt jārēķinās ar to, ka tagad jau uzreiz rītdien procentu likmes tā nesamazināsies, bet maksājot kredītu, lielākie maksājumi tāpat būs pirmajos gados. Pēdējā gadā jau tie procentu maksājumi tāpat būsi mazi. Piemēram, uz ātro iemetu kalkulatorā ar atmaksas termiņu 7 gadi un 5% - pirmajā gadā sanāk samaksāt 25,2% no visiem 7 gadu procentiem, otrajā gadā 21,9%, trešajā 18,4%, ceturtajā 14,7% utt. Līdz ar to, manuprāt nav ko baigi zīlēt, kādi procenti būs pēc 3-4 gadiem, jo tad tāpat tie maksājumi būs jūtami mazāki. |
|
Fiksētie procenti ilgtermiņā parasti ir neizdevīgāki par mainīgajiem. Parasti visizdevīgāk ir ņemt 3m eiriboru + bankas pievienoto likmi. |
|
5% ir daudz 7 gadi diez vai var skaitīt par ilgtermiņu. 5% ir pa lēto, ja bankas gatavas maksāt par depozītu 3.33%. https://bluorbank.lv/lv/depozits Un fiksēts ir fiksēts, tur nav pārsteigumu, ja šādā termiņā tas būs patīkams, tad ļoti minimāli pret fiksēto 5%. A ja nē? Ieekonomēt var maz, bet zaudēt daudz. |
|
Eribors vēl pāris gadus augs līdz 5 procentiem. Pēc tam nevar zināt |
|
![]() |
poponda Tiem, kas tagad paņem bankas kopējo 5%, kādu laiku būs izdevīgāk, jo jàņem vērā vēl bankas pievienotā likme. |
ReadIt |