Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

6. klases diagnosticējošais darbs matemātikā. Vērtējums?

Lācis

Lācis

Īstenībā esmu šokā par šī gada matemātikas diagnosticējošā darba vērtējumiem. Kā ir jūsu skolās, cik vidējais vērtējums? Mums visā novadā vidējais vērtējums nepārsniedz 47%. Tiešām tas darbs bija tik grūts?

Beatrise11

Es zinu tikai dēla klases vidējo vērtējumu. Aptuveni tāds pats. Dēlam gan krietni augstāks un teica, ka uzdevumi nebija grūti.

Lācis
Jā, aptuveni tā arī ir man zināmajā skolā.

Lācis

Beatrise11
segolena
Jūs tas neuztrauc? Ir skolas, kur pat zem 40% ir vidējais vērtējums. Man bērnam 57%, lai gan matemātikā vidējā atzīme 8. Šobrīd izskatās, ka arī brīnišķā kompetenču pieeja nepalielina bērnu zināšanas.

sovunya

Bērnam 90%, arī vidējais klasē virs 60%

Jūs tas neuztrauc?
Šim būtu jābūt kā trauksmes signālam vecākiem, jo daudzās skolā vēl papildus gatavojas šai zināšanu pārbaudei.

Ieraugot rezultātu zem 50 % būtu jādodas uz skolu pie skolas vadības.

Papildināts 24.03.2023 13:31:

Lācis
Man bērnam 57%, lai gan matemātikā vidējā atzīme 8. Šobrīd izskatās, ka arī brīnišķā kompetenču pieeja nepalielina bērnu zināšanas.
Diemžēl skolās bieži vien zināšanu līmenis un atzīme ir divas atšķirīgas lietas, un tāpēc viena skola, mēdz neuzticēties citas skolas vērtējumam.

Dzīve ir gluži kā rožu dārzs, bezgala skaista, bet ar ērkšķiem!

Lācis

sovunya
Kura skola, ja nav noslēpums?

pece
Šāds jautājums direktorei tika uzdots un atbilde bija, ka darbs bija sarežģīts un bērna skolai ir augstākais vērtējums visā novadā. Tāpēc man interesē kā ir citur, jo saprotu, ka valsts vidējais vērtējums vēl nav zināms.

Lācis
Šāds jautājums direktorei tika uzdots un atbilde bija, ka darbs bija sarežģīts un bērna skolai ir augstākais vērtējums visā novadā.
Mani šāda atbilde neapmieirnātu. Jo ir pilnīgi vienalga cik sūdīgi rādītāji ir citās skolās, man būtu svarīgi, lai mans bērns būtu apguvis skolā to, kas pienākas un normālā līmenī.

Sarežģīts - atbilstoši tam, kas bija jāzina un bija jāapgūst.

Dzīve ir gluži kā rožu dārzs, bezgala skaista, bet ar ērkšķiem!

50-60% robežās, kaut matemātikā vidēji ir 7-8. Uz manu izbrīnu bērns komentēja, ka rezultāts esot vidējais/virs vidējā klasē, ka pat labo sekmju skolēniem esot bijis zemāks vērtējums nekā parasti pārbaudes darbos.

Pagaidām vēl neesmu sev formulējusi, vai tā ir skola, pedgogs, sistēma, vai neadekvātas prasības.

sovunya

Lācis
Parasta Jelgavas skola un bērns nebūt nav teicamnieks, peld pa straumi un uz 8 gadā izpeld

Papildināts 24.03.2023 14:17:

Pats bērns teica, ka darbs nebija sarežģīts un pieļautas ļoti muļķīgas neuzmanības kļūdas, kas arī noņēma tos 10%.
Latviešu valodā darbs arī nebija sarežģīts, bet latviešu valodā bērnam ļoti stingra un prasīga skolotāja

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18434877