Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties

6. klases diagnosticējošais darbs matemātikā. Vērtējums?

Lācis

S.Kamis

visā novadā vidējais vērtējums nepārsniedz 47%. Tiešām tas darbs bija tik grūts?

Paskatījos e-klasē, klases vidējais 68,73% (ieskaitot arī to dažu bērnu rezultātus, kas nogremdē klases vidējo)

Vienā universitātes izglītības izstādē tieši tika aktualizēta doma par to, ka tagad ierīcēs tekstu lasa pa diagonāli un izlasīt uzdevuma 4 rindiņas koncentrēta teksta, kur katrs vārds un skaitlis ir svarīgs, ir moderna uztveres problēma.

KašķaKK - strīdēties ar sievieti var tikai tups bikšainis, jo normāls vīrietis to nedarīs, vienalga būs zaudētājspat tad, ja viņam, kas ir ļoti retos gadījumos, būs taisnība.

tema/18219142-strideties-ar-sievieti-vai-vajag-un-ka-to-darit/  18.10.2014

adatainis
Tagad skaidrs, kāpēc arī mana bērna klasei netika izlikta atzīme vienā no ķīmijas PD :-)

P.s.cik saprotu, tad iet vienā skolā.

Manējam 76%, atnesa darbu mājās, lai izietu cauri, jo nesaprotu, kāpēc tik maz (etalons ir lielais brālis, kam savulaik bija 96%). Klasē vidējais 57%. Pats darbs neizskatījās grūts. Bija neuzmanības kļūdiņas.

Papildināts 25.03.2023 23:22:

Un uz atzīmēm viņš neiespringst, matemātikā šobrīd vidējā ap 5. Pagājušajā semestrī laikam bija 7.

graamata

Raimonds1
Tieši tā arī ir. To es redzu pēc savas meitas bijušās skolas un tagadējās. Abās ir super matemātikas skolotājas, abas skolas salīdzinoši mazas, bet viena ir pamatskola, otra ģimnāzija ar iestājeksāmeniem utt. Ģimnāzijā skolēnu vidējais vērtējums ir 7,3, meitai 9, pamatskolā 5,5, meitai bija tas pats 9. Vai nu bērni ir gudri, vai nav, nekāda skolotāja tur nevar neko mainīt. Pasniegt pēc citas metodes, jā, bet ja tam bērnam diži nepielec, tad viņus var mācīt kaut 10 dažādas skolotājas , rezultāts no tā nemainīsies

graamata
No skolotāja ir atkarīgs ļoti, ļoti daudz. Man ir piemērs. Jaunākais bērns, kuram nevarēja iemācīt. Mums ietrāpījās skolotāja, kas ar mazajiem nebija strādājusi, visa klase mocījās, labi bija tikai dažiem, kam vecāki bija piestrādajuši bd vecumā. Es vairāk uz Valdorfa pieeju, attiecīgi šī kombinācija bija vakars uz ezera. Nomainīju skolu, tagad rēķina, ka prieks. Ar vidējo bērnu kaut kas līdzīgs, bet otrādi. Pirmās 3 klases bija pirmais klasē, skolotāja nomainījās uz fūriju, palika burtiski pēdējais, tad nomainījām skolu, atkal viss labi.

Papildināts 26.03.2023 21:21:

Jāpiemin, ka tur kur bija alikti, bija maza klase apmeram 10 bērni. Bet labi iet lielajā skolā, kur 25+.

Papildināts 26.03.2023 21:23:

*slikti

1. Darbs nebija sarežģīts. Atprasīja tieši to, ko māca 5. kl. un 6. kl. 1.semestrī. Ļoti labs veidots darbs. Visu cieņu veidotājiem!

2. Labus rezultātus guva bērni, kuriem ir laba atmiņa, loģiskā domāšana, noturīga nervu sistēma un noturīgas prasmes un iemaņas.

3. Daudz sliktākus rezultātus nekā parasti guva bērni, kuri neiztur spriedzi (māmiņas, tad padomājiet, kas notiks 9.kl. eksāmenos), kam ir īslaicīga atmiņa (varbūt var sazubrīties vienu tēmu, bet netver lauku, ja jāzina viss).

Tā ka šoreiz iesaku pievērst uzmanību sava bērna īpatnībām, nevis "šausmīgajiem uzdevumiem"!

Tā arī neesmu sapratusi, kāpēc vecākiem šķiet, ka visi bērni spēj apgūt matemātiku uz 70+%. Ja VDD būtu tādi rezultāti, ka bez maz vai visiem vairāk par 70%, darbs nebūtu labi veidots un rādītu neadekvātus rādījumus. Iegooglējiet, ko nozīmē Gausa līkne!

Papildināts 26.03.2023 22:43:

Gausa līkni pieminu saistībā ar datiem LV vai kāda novada mērogā. Var neattiecināt uz rezultātiem kādās konkrētās skolās, jo mēs taču labi zinām, kā atšķiras skolēnu (un arī skolēnu vecāku) sastāvs. Jā, no skolotājiem daudz ir atkarīgs, bet lāci var iemācīt dejot, bet ne lidot...

Klasē vidēji 41%, bērnam 71%. Mans bērns nav paguvis visu izpildīt, jo diagn. darbs esot bijis 30 min, jo skolotāja nevarēja laikā izdalīt lapas

Biju runāties pie matem. skolotājas, jā, rezultāti ir vāji. Skolotāji ir slikti un bērni ir dumji, mājasdarbu nav. Nē, un nejau kompetenču izglītība pie vainas, skolotāji aiz tās slēpj savu slikto darbu. Skola atzīst, ka ir problēmas ar matemātiku. Bet nevarot neko risināt, jo nav kur ņemt skolotājus.

jaajaa
Es pašam konceptam, ka kāds ir lācis, nepiekrītu. Pārsvarā visi var visu. Atkarīgs, vai kāds ar to bērnu strādā. Visbiežāk jau tomēr atmet ar roku. Es neatmetu, jo pati esmu ļoti uz tu ar matemātiku un zinu, ka tas nav nekas tāds, ko mans bērns nevarētu. Un var. Bet vajadzēja pamainīt pieeju.

Četri vēji

vienreiz
Bērniem ar diskalkuliju ir robežas. Un tur neko nevar darīt. Var tās drusku pabīdīt (ar lielu darbu gan no skolotāja, gan bērna, gan ģimenes atbalsts), bet nevar sasniegt prasīto līmeni kā ir bērnam bez šiem traucējumiem. Sekmību (paknapu) var sasniegt, lai varētu skolu absolvēt un tālāk studēt tur, kur nevajadzēs šīs zināšanas/prasmes. Un tā nav teorija, bet prakse, par ko zinu un runāju. Un šo bērnu ir gana daudz.

Kaut kā sabiedrība ir iemācījusies akceptēt un tolerēt disleksiju, bet ar diskalkuliju iet daudz grūtāk.

Tas tā, par to "lāci".

Četri vēji iet pa lauku / Četri vēji manī mīt / Vēja slota mūžu slauka / Nevar vējus saslaucīt

Jūs neesat iegājis sistēmā, tāpēc nevarat rakstīt šajā forumā.
Ienākt forumā | Reģistrēties
18434877